Бурякова гичка в сметані
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Спочатку, була бурякова гичка, яку власне і вживали в їжу, і лише набагато пізніше, вивели коренеплід білого кольору, а ще пізніше, з’явився відомий нам сьогодні червоний буряк, один з обов’язквоих складових українського червоного борщу...
|
На сьогоднішній день, буряковій гичці поталанило менше, ніж, наприклад, шпинату, про який і комікси малювали, і мультфільми знімали (хоча б той, відомий, про моряка Попая, який від шпинату набирався нелюдської сили), і рекламували його як панацею від всіх негараздів, а про бурякову гичку – а ні гу-гу, наче і не існує її, хоча...
Окрім того, що бурякова гичка є не менш цінною для здоров’я, як і сам буряк, вона може бути ще й чудовою стравою, яка готується всього лише близько п’яти хвилин.
Бурякова гичка – страва сезонна, тому, купивши молодий буряк разом з гичкою, не поспішайте відрізати і викидати гичку, не пропустіть можливості урізноманітнити свій харчовий раціон чудовою на смак і корисною для здоров’я стравою… |
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
5 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2-4
|
■ Інгредієнти для приготування бурякової гички
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Бурякова гичка
|
500
|
г
|
Часник молодий зелений
|
2-3
|
шт
|
Олія
|
2-4
|
ст. ложки
|
Сметана
|
3-4
|
ст. ложки
|
Прянощі мелені: лавровий лист, різні перці, гвоздика, пряні трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування бурякової гички
|
|
1
|
Гичку промити холодною водою, дати воді стекти, відрізати від пагонів листя і поокремо подрібнити пагони й листя, але не занадто дрібно.
|
2
|
Зелений часник помити, почистити і подрібнити від гички.
|
3
|
На розігріту з олією сковорідку висипати подрібнені пагони і помішуючи, протушкувати на сильному вогні протягом 1-2 хвилин до розм'якшення.
|
4
|
Додаити подрібнене листя, часник і помішуючи, протушкувати ще протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
|
5
|
Додати сметану, присолити, приперчити, посипати прянощами і знову помішуючи, протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
|
●
|
Страва готова!
|
●
|
Подавати як приправу до гарніру.
|
●
|
Надзвичайно смакує з молодими овочами, особливо, з молодою картоплею.
|
N.B.
●
|
Сметана надає страві вершковості і суттєвості, але бурякову гичку можна готувати і без сметани, просто обсмаженою в олії, присоленою та приправленою прянощами, додаючи в якості підкислювача ягідного оцту.
|
●
|
До бурякової гички можна додавати багато інших інгредієнтів, як наприклад: гриби, горіхи, чорнослив, відварені яйця, але то вже будуть інші страви.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар