неділя, 11 липня 2021 р.

Beet Greens with Sour Cream

Бурякова гичка в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Спочатку, була бурякова гичка, яку власне і вживали в їжу, і лише набагато пізніше, вивели коренеплід білого кольору, а ще пізніше, з’явився відомий нам сьогодні червоний буряк, один з обов’язквоих складових українського червоного борщу...

На сьогоднішній день, буряковій гичці поталанило менше, ніж, наприклад, шпинату, про який і комікси малювали, і мультфільми знімали (хоча б той, відомий, про моряка Попая, який від шпинату набирався нелюдської сили), і рекламували його як панацею від всіх негараздів, а про бурякову гичку – а ні гу-гу, наче і не існує її, хоча...

Окрім того, що бурякова гичка є не менш цінною для здоров’я, як і сам буряк, вона може бути ще й чудовою стравою, яка готується всього лише близько п’яти хвилин.

Бурякова гичка – страва сезонна, тому, купивши молодий буряк разом з гичкою, не поспішайте відрізати і викидати гичку, не пропустіть можливості урізноманітнити свій харчовий раціон чудовою на смак і корисною для здоров’я стравою…

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
5 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-4

■ Інгредієнти для приготування бурякової гички


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Бурякова гичка
500
г
Часник молодий зелений
2-3
шт
Олія
2-4
ст. ложки
Сметана
3-4
ст. ложки
Прянощі мелені: лавровий лист, різні перці, гвоздика, пряні трави, тощо…
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування бурякової гички



1
Гичку промити холодною водою, дати воді стекти, відрізати від пагонів листя і поокремо подрібнити пагони й листя, але не занадто дрібно.
2
Зелений часник помити, почистити і подрібнити від гички.
3
На розігріту з олією сковорідку висипати подрібнені пагони і помішуючи, протушкувати на сильному вогні протягом 1-2 хвилин до розм'якшення.
4
Додаити подрібнене листя, часник і помішуючи, протушкувати ще протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
5
Додати сметану, присолити, приперчити, посипати прянощами і знову помішуючи, протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
Страва готова!
Подавати як приправу до гарніру.
Надзвичайно смакує з молодими овочами, особливо, з молодою картоплею.


N.B.
Сметана надає страві вершковості і суттєвості, але бурякову гичку можна готувати і без сметани, просто обсмаженою в олії, присоленою та приправленою прянощами, додаючи в якості підкислювача ягідного оцту.
До бурякової гички можна додавати багато інших інгредієнтів, як наприклад: гриби, горіхи, чорнослив, відварені яйця, але то вже будуть інші страви.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар