неділя, 11 липня 2021 р.

Beet Greens with Sour Cream

Бурякова гичка в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Спочатку, була бурякова гичка, яку власне і вживали в їжу, і лише набагато пізніше, вивели коренеплід білого кольору, а ще пізніше, з’явився відомий нам сьогодні червоний буряк, один з обов’язквоих складових українського червоного борщу...

На сьогоднішній день, буряковій гичці поталанило менше, ніж, наприклад, шпинату, про який і комікси малювали, і мультфільми знімали (хоча б той, відомий, про моряка Попая, який від шпинату набирався нелюдської сили), і рекламували його як панацею від всіх негараздів, а про бурякову гичку – а ні гу-гу, наче і не існує її, хоча...

Окрім того, що бурякова гичка є не менш цінною для здоров’я, як і сам буряк, вона може бути ще й чудовою стравою, яка готується всього лише близько п’яти хвилин.

Бурякова гичка – страва сезонна, тому, купивши молодий буряк разом з гичкою, не поспішайте відрізати і викидати гичку, не пропустіть можливості урізноманітнити свій харчовий раціон чудовою на смак і корисною для здоров’я стравою…

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
5 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-4

■ Інгредієнти для приготування бурякової гички


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Бурякова гичка
500
г
Часник молодий зелений
2-3
шт
Олія
2-4
ст. ложки
Сметана
3-4
ст. ложки
Спеції мелені: лавровий лист, різні перці, гвоздика, пряні трави, тощо…
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування бурякової гички



1
Гичку промити холодною водою, дати воді стекти, відрізати від пагонів листя і окремо подрібнити пагони й окремо – листя, але не занадто дрібно.
2
Зелений часник помити, почистити і подрібнити окремо від гички.
3
На розігріту з олією сковорідку висипати подрібнені пагони і помішуючи, протушкувати на сильному вогні протягом 1-2 хвилин.
4
Добавити подрібнене листя, часник і помішуючи, ще протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
5
Добавити до гички сметану, присолити, приперчити, посипати прянощами і знову помішуючи, протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
Страва готова! Подавати як приправу до гарніру. При подачі, можна притрусити покришеною зеленню петрушки, кропу і кінзи. Надзвичайно смакує з молодими овочами, особливо, молодою картоплею.


N.B.
Страва смакує навіть без сметани, а просто обсмаженою в олії, присоленою та приправленою прянощами, але сметана лише збагачує смак страви. При цьому, до тушкованої бурякової гички можна добавляти багато инших інгредієнтів, як наприклад, гриби, горіхи, чорнослив, відварені яйця, але то вже будуть інші страви.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар