четвер, 7 березня 2019 р.

Leavened Pancakes

Оладки з дріжджового тіста
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Оладки з дріжджового тіста є однією з страв Масниці – свята проводів зими та останнього тижня перед Великим Постом.

Якщо не брати час виброджування тіста, то страва готується дуже швидко і просто, так само, як і млинці на налисники, але має зовсім інший смак, ніж звичайні млинці чи оладки...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з борошна, Випічка
Час виброджування тіста:
3-4 години
Країна:
Україна
Час випікання:
30 хв
К-сть порцій:
20-25 оладків Ø 15 см


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Борошно
500
г
Молоко
700
мл
Цукор
2
ст. ложки
Дріжджі
-
за рецептом виробника
Смалець / Масло
25
г
Яйце
1
шт
Сіль
1
кав.ложка
Шматочок сала або олія для смаження
-
за потребою


Приготування оладків:
1
Молоко підігріти до 35 °С і розчинити в ньому цукор, додати за рецептурою виробника дріжджі.
2
Борошно просіяти в миску, вилити в нього молоко і розмішати віничком до однорідної маси.
3
Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і поставити на 1½-2 години в тепле місце (наприклад, в розігріту до 30 °С духовку) для виброджування.
4
Через півтори-дві години, смалець або масло розтопити, добавити яйце, сіль, вимішати і увести в тісто. Все гарно розмішати. Якщо тісто занадто густе, то скоригувати густину водою або молоком до консистенції не густої сметани.
5
Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і знову поставити на 1½-2 години в тепле місце для виброджування.
6
Сковорідку діаметром близько 15 см розігріти, змазати шматком сала або олією.
7
Тісто набрати ополоником зверху, вилити на розігріту сковорідку і швидкими круговими рухами дати йому розтектись по сковорідці, нахиляючи сковорідку майже вертикально.
8
Коли одна сторона підсмажиться, перевернути оладок на інший бік і підсмажити до готовності.
9
Викладати гіркою на тарілку, трохи змащуючи оладки маслом.
10
Подавати теплими замість хліба.


Оладки на смальці
Оладки на маслі

N.B.
Тісто повинне бути консистенції сметани, а товщина оладка – близько 5 мм.
Тісто повинне бути гарно вибродженим, але не повинне перекисати, тому що оладки матимуть занадто кислуватий присмак і будуть гливкуватими.
Оладки виходять дуже смачними і пухкими якщо замість масла добавляти смалець зі здору. Сковорідку також варто змазувати шматочком сала тоді утворюється шкуринка, а всередині тісто залишається надзвичайно пухким.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар