Трояндове варення
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Квіткова кухня займає цілий культурний пласт в кулінарному і кондитерському мистецтві, саме «мистецтві», оскільки квітки не несуть калорійного навантаження і не є такими вже необхідними у нашому харчуванні, але вони залучають нас до зовсім іншого світу смакових і нюхових відчуттів, вносячи у наші сприйняття свіжість, легкість, витонченість і незвичність вражень...
|
Найширше, квіти розкриваються у десертах, солодкій випічці, вареннях і напоях. Особливе місце в квітковій кухні займає троянда, а точніше – її пелюстки.
Трояндові пелюстки – досить благодатний матеріал для виготовлення ароматичних і смакових приправ, самостійних страв, напоїв, тощо...
Трояндові пелюстки – досить благодатний матеріал для виготовлення ароматичних і смакових приправ, самостійних страв, напоїв, тощо...
Є декілька способів приготування трояндового варення, але, як і для будь-якого іншого варення, потрібно дотримуватись головного принципу: ягода не повинна переварюватись, не мати занадто карамелізованої консистенції і смаку, зберігаючи легкість і свіжість аромату, що особливо стосується квіткових варень.
|
І тоді, куштуючи квіткове варення, ви неодмінно поринете в легку ейфорію відчуттів і сприйняття казкового світу...
|
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Варення
|
Час приготування:
|
4х10-15 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
3 л
|
■ Інгредієнти для приготування трояндового варення
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Пелюстки троянди
|
1
|
кг
|
Цукор
|
1
|
кг
|
Вода
|
1
|
л
|
Лимонний сік з
|
3
|
лимонів
|
■ Порядок приготування трояндового варення
|
|
|
|
|
|
●
|
Найкраще, для трояндового варення підходить чайна троянда, хоча, можна експерементувати з будь-яким іншим сортом. Головне, щоб пелюстки були з необроблених інсектицидами та іншими хімічними засобами квітів.
|
●
|
Трояндові пелюстки необхідно збирати зранку, після висихання роси, поки сонце ще не дуже спекотне, а самі пелюстки ще дихають ранковою свіжістю. В цей час вони найбільш кондиційні. Потрібно відразу ж відрізати з них стовщення в основі, відбраковувати пошкоджені, прив’ялі і пожовтілі.
|
1
|
Пелюстки розстелити тонким шаром на столі і розчепіривши пальці, декілька разів провіяти їх над столом, щоб видалити можливих комах, тичинки, інші сторонні домішки.
|
2
|
Цукор висипати в каструлю, добавити лимонний сік, воду, довести помішуючи до кипіння і повного розчинення цукру, прибираючи шумівкою можливу піну. Окремо закип’ятити ще літрів 2 води.
|
3
|
Пелюстки порційно викладати в друшляк, злегка ошпарювати окропом, дати воді стекти і перекладати в посуд, в якому варитиметься варення. Троянда відразу ж втрачає колір, блідне.
|
4
|
Залити підготовлені пелюстки гарячим сиропом, довести помішуючи до кипіння, дати прокипіти 1-2 хвилини і зняти з вогню.
|
5
|
Накрити каструлю з трояндою рушником і залишити охолоджуватись.
|
6
|
Увечері, знову, помішуючи, довести варення до кипіння і зняти з вогню, накрити рушником і залишити на ніч охолоджуватись.
|
●
|
Після другого проварювання, дякуючи лимонному сокові, трояндове варення почне відновлювати свій колір, стаючи насиченішим і яскравішим.
|
7
|
Зранку повторити процедуру закип’ячування.
|
8
|
Увечері, підготувати банки: простерилізувати їх в духовці або в окропі.
|
9
|
Трояндове варення довести до кипіння і розлити киплячим в підготовлені, гарячі банки, закрити кришками.
|
●
|
Варення зберігати у прохолодному місці.
|
N.B.
●
|
Трояндове варення може бути чудовою основою для приготування десертів, солодкої випічки і напоїв.
|
●
|
Якщо варення переварити, то воно втрачає свій колір, аромат, смак стає більш карамельним, втрачається трояндова свіжість, заради якої і варто його варити.
|
●
|
Найнасиченіший аромат і смак дає чайна троянда, а варення виходить рожевувато-фіолетового кольору. Троянди червоного кольору дають насиченіший червоний колір, білого – білястий.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар