понеділок, 19 липня 2021 р.

Rose Petal Jam

Трояндове варення
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Квіткова кухня займає цілий культурний пласт в кулінарному і кондитерському мистецтві, саме «мистецтві», оскільки квітки не несуть калорійного навантаження і не є такими вже необхідними у нашому харчуванні, але вони залучають нас до зовсім іншого світу смакових і нюхових відчуттів, вносячи у наші сприйняття свіжість, легкість, витонченість і незвичність вражень...

Найширше, квіти розкриваються у десертах, солодкій випічці, вареннях і напоях. Особливе місце в квітковій кухні займає троянда, а точніше – її пелюстки.

Трояндові пелюстки – досить благодатний матеріал для виготовлення ароматичних і смакових приправ, самостійних страв, напоїв, тощо...

Є декілька способів приготування трояндового варення, але, як і для будь-якого іншого варення, потрібно дотримуватись головного принципу: ягода не повинна переварюватись, не мати занадто карамелізованої консистенції і смаку, зберігаючи легкість і свіжість аромату, що особливо стосується квіткових варень.

І тоді, куштуючи квіткове варення, ви неодмінно поринете в легку ейфорію відчуттів і сприйняття казкового світу...


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Варення
Час приготування:
4х10-15 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3 л

■ Інгредієнти для приготування трояндового варення


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Пелюстки троянди
1
кг
Цукор
1
кг
Вода
1
л
Лимонний сік з
3
лимонів

■ Порядок приготування трояндового варення


Найкраще, для трояндового варення підходить чайна троянда, хоча, можна експерементувати з будь-яким іншим сортом. Головне, щоб пелюстки були з необроблених інсектицидами та іншими хімічними засобами квітів.
Трояндові пелюстки необхідно збирати зранку, після висихання роси, поки сонце ще не дуже спекотне, а самі пелюстки ще дихають ранковою свіжістю. В цей час вони найбільш кондиційні. Потрібно відразу ж відрізати з них стовщення в основі, відбраковувати пошкоджені, прив’ялі і пожовтілі.
1
Пелюстки розстелити тонким шаром на столі і розчепіривши пальці, декілька разів провіяти їх над столом, щоб видалити можливих комах, тичинки, інші сторонні домішки.
2
Цукор висипати в каструлю, добавити лимонний сік, воду, довести помішуючи до кипіння і повного розчинення цукру, прибираючи шумівкою можливу піну. Окремо закип’ятити ще літрів 2 води.
3
Пелюстки порційно викладати в друшляк, злегка ошпарювати окропом, дати воді стекти і перекладати в посуд, в якому варитиметься варення. Троянда відразу ж втрачає колір, блідне.
4
Залити підготовлені пелюстки гарячим сиропом, довести помішуючи до кипіння, дати прокипіти 1-2 хвилини і зняти з вогню.
5
Накрити каструлю з трояндою рушником і залишити охолоджуватись.
6
Увечері, знову, помішуючи, довести варення до кипіння і зняти з вогню, накрити рушником і залишити на ніч охолоджуватись.
Після другого проварювання, дякуючи лимонному сокові, трояндове варення почне відновлювати свій колір, стаючи насиченішим і яскравішим.
7
Зранку повторити процедуру закип’ячування.
8
Увечері, підготувати банки: простерилізувати їх в духовці або в окропі.
9
Трояндове варення довести до кипіння і розлити киплячим в підготовлені, гарячі банки, закрити кришками.
Варення зберігати у прохолодному місці.


N.B.
Трояндове варення може бути чудовою основою для приготування десертів, солодкої випічки і напоїв.
Якщо варення переварити, то воно втрачає свій колір, аромат, смак стає більш карамельним, втрачається трояндова свіжість, заради якої і варто його варити.
Найнасиченіший аромат і смак дає чайна троянда, а варення виходить рожевувато-фіолетового кольору. Троянди червоного кольору дають насиченіший червоний колір, білого – білястий.





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар