неділю, 3 листопада 2019 р.

Fried Potatoes with Slippery Jack and Onions

Картопля смажена з маслюками і цибулею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Маслюк (Suillus luteus), за книжним визначенням, є грибом дуже гарної їстівної якості, але це дуже сухо і не повністю розкриває саму суть цього гриба, тому що маслюк є одним з найхарактерніших в смаковому і нюховому плані грибів. Аромат і смак маслюка здатні внести в будь-яку другу страву особливу нотку, від якої страва стає багатшою і вишуканішою...

І навіть два-три гриби нададуть юшці або смаженій картоплі запаморочливого аромату і смаку!..

Необхідно зазначити, що хоча страва і називається грибною, насправді, маслюків в неї йде лише третя-п’ята частина від загального об’єму інших овочів. Звичайно ж, завжди існує спокуса покласти до страви цілими грибочки, і побільше, щоб нахромлювати їх виделкою, та це оманливе бажання, тому що самі по собі, маслюки, як і інші гриби, є досить пісним, майже ніяким на смак інгредієнтом.

А от у комплексній страві, вони як раз і розкривають свій смак і аромат. Саме тому, їх потрібно нарізати, як і будь-які інші гриби, дрібними шматочками – 1-1,5 см. У поєднанні з цибулею, вони нададуть страві ніжного і вишуканого смаку. Ви це відчуєте, коли покладете до рота порцію картоплі з грибами: крохмалистість картоплі і ніжна плоть гриба та цибулі утворюють неймовірний смаковий і чуттєвий букет, а довершує відчуття аромат самої страви, і саме з маслюками...

Час підготовки:
15-20 хвилин
Розділ:
Страви з грибів
Час приготування:
30 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Інгредієнти для приготування страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля
1-1,5
кг
Цибуля
0,5
кг
Маслюки
300-500
г
Олія
-
за потребою
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Лавровий лист мелений
-
за смаком
Часник
1-2
голівки
Зелень
1
букет
Інгредієнт
-
за смаком

■ Порядок приготування страви


1
З шапок маслюків зняти коричневу плівку, зрізати або зішкрябати ушкоджені і забруднені місця.
2
Картоплю і цибулю почистити.
3
Картоплю розрізати на четвертинки.
4
Розігріти широку сковорідку з олією і обсмажити в ній картоплю майже до готовності на сильному вогні, регулярно помішуючи, щоб картопля рівномірно обсмажувалась і не пригорала.
5
Поки смажиться картопля, гриби порізати невеликими кубиками (1-1,5 см), цибулю нарізати соломкою.
6
Підсмажену картоплю викласти з сковорідки в інший посуд, добавити за потреби олії і обсмажити в ній цибулю до м’якого стану, не пересмажуючи її.
7
Добавити до цибулі підготовлені маслюки і просмажити разом на сильному вогні протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи, щоб гриби не приставали до сковорідки і не підгорали.
8
Добавити до грибів картоплю, перемішати, посолити, поперчити, притрусити лавровим листом, за бажанням, іншими спеціями. Протушкувати страву разом протягом 2-3 хвилин і зняти з вогню.
9
Притрусити картоплю посіченим часником і зеленню, перемішати.
10
Страва смакує як гарячою, так і холодною!


N.B.
Збирати маслюки потрібно акуратно, не перевертаючи догори ніжкою, щоб не натрусити в гриба піску. Важливо відразу ж підчищати забруднені, червиві та ушкоджені місця, а також знімати коричневу плівку з шапки, кладучи до кошика вже чистий гриб. Поки гриб свіжий, плівка легко знімається, трохи постоявши, вона підсихає і вже знімається не так легко. Обчищаючи відразу ж забруднені місця, ви уникнете піску на зубах, тому що маслюки не миються.
Насправді, лісові гриби є досить важкою для травлення їжею, тому потрібно знати міру. Для людини, достатньо однієї-двох столових ложок готових грибів, щоб задовольнити потреби організму. А ще, самі по собі гриби є просто харчовою добавкою, хоча і корисною, тому, декілька грибів чудово доповнять смакові і нюхові якості страви, але з’їсти цілу тарілку смажених грибів, навіть якщо вони і смакують вам, справа даремна. Саме тому, в пропонованому рецепті, на два кілограми інших овочів, береться лише 300-500 грамів маслюків. Вони надають страві свого характерного маслюкового запаху і смаку, а сама страва виходить ніжною, не важкою і вишуканою!


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар