четвер, 1 жовтня 2020 р.

Vegetables Stir-Fried with Eggs

Обсмажені в яйці овочі
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Злегка притушковані і обсмажені в яйці овочі смакують завжди, особливо молоді. Це може бути цвітна капуста, спаржева квасоля, картопля, тощо…

Можна готувати кожен овоч окремо, а можна притушкувати і обсмажити їх в яйці разом. А головне, ця страва, окрім вишуканого смаку, цінна тим, що може бути елементом здорового харчування…

При цьому, слід зазначити, що найпростіші в приготуванні страви смакують завжди краще, ніж складні, багатокрокові, тому що в них відчуваються природні достоїнства кожної їх складової.

А секрет вишуканості простих страв полягає в якості продуктів, з яких певна страва готується...

Адже овоч, вирощений в теплиці, яйце, знесене на птахофермі, м’ясо з загодованих на штучних кормах тварин, ніколи не матимуть того вишуканого смаку, якщо взагалі матимуть який-небудь вартісний смак, як овочі, вирощені під сонцем, яйця домашньої птиці, чи то м'ясо домашніх тварин…

Зазвичай, багато хто нехтує простими рецептами на користь складніших страв, недооцінюючи вишуканість та значущість саме простих страв.

Головний принцип у приготуванні цієї страви – не перетушкувати овочі. Страва повинна бути на межі готовності овочів і з мінімально достатньою кількістю олії.

А особливості і пікантності страві нададуть саме обсмажене з овочами яйце та посічений з зеленню часник і мелені спеції: мускатний горіх, імбир та чорний перець, оскільки, поєднання обсмажених в яйці, особливо молодих, овочів з легким ароматом і смаком часнику і зазначених спецій витворить просто неймовірно апетитні пахощі...


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
20-25 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-3 порції

■ Інгредієнти для приготування обсмажених в яйці овочів


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля невеликого розміру (найкраще – молода)
4
шт
Цвітна капуста
2-4
суцвіття
Спаржева квасоля
1
жменька
Зелень петрушки, кропу, кінзи, базиліку...
1
букет
Часник
3-4
зубки
Яйця
2-3
шт
Мускатний горіх мелений
-
за смаком
Імбир мелений
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
2-3
ст.ложки

■ Порядок приготування обсмажених в яйці овочів


1
Овочі помити, картоплю почистити, зрізати хвостики зі спаржевої квасолі, цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття.
2
Картоплю розрізати на четвертинки, спаржеву квасолю розрізати довжиною в декілька сантиметрів.
3
Широку і глибоку сковороду або казанок розігріти на сильному вогні, добавити олію і викласти овочі, перемішати.
4
Коли овочі прогріються і почнуть обсмажуватись, накрити кришкою і тушкувати на середньому / вище середнього вогні до готовності, регулярно помішуючи. Слідкувати, щоб овочі не підгорали і не перетушковувались.
5
Поки овочі тушкуються, часник почистити, зубці розчавити лезом ножа і дрібно посікти.
6
Зелень помити і посікти разом з часником.
7
Коли овочі зготуються, яйця вбити зверху овочів та інтенсивно перемішуючи за допомогою двох шпателів або лопаток, обсмажити все на сильному вогні протягом хвилини-двох, не пересушуючи яйця.
8
Страву зняти з вогню, покласти в неї мелені спеції, посічені часник і зелень, посолити, перемішати і дати постояти декілька хвилин.
9
Страва готова! Смакує як гарячою, так і холодною; як самостійно, так і в якості гарніру. І не забувайте до страви свіжі овочі або соління.


N.B.
Надзвичайно важливо – не перетушкувати овочі. Страва повинна бути на межі готовності овочів і з мінімально достатньою кількістю олії.
Овочів не повинно бути багато, вони повинні лише покривати дно сковорідки або казанка. Якщо потрібно декілька порцій (на 4-6 осіб), то краще одночасно готувати страву у двох посудинах. Якщо овочів буде забагато, то вони пустять сік і розквасяться, а страва повинна бути підрум’яненою, а сік, який залишається в самих овочах, надасть страві соковитості.
Часник, зелень і спеції – саме вони створюють неповторний смаковий і ароматичний букет самої страви...
Притрусивши страву в тарілці тертим сиром, ви лише доповните смаковий букет страви...


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар