понеділок, 9 вересня 2019 р.

Onion Pie

Цибуляний пиріг
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 


Цибуляний пиріг причаровує своєю ніжною консистенцією і вишуканістю смаку, що завдячується надзвичайно простим інгредієнтам цієї страви, тому що поєднання сметани і цибулі з класикою мелених прянощів – чорним перцем, мускатним горіхом і лавровим листом, утворює неймовірно витончений смаковий і нюховий букет, від спокуси якого утриматись просто неможливо...

Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Випічка
Час випікання:
40 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Борошно
2
склянки
Масло / Маргарин
150
г
Яйце
1
шт
Сметана
4
ст.ложки
Сода
1/2
ч.ложки
2
ст.ложки
Сіль
1,5
ч.ложки
Для начинки:
-
-
Цибуля
1
кг
Гриби свіжі / морожені (за бажанням)
100-200
г
Яйця
4
шт
Сметана
1
склянка
Сир (за бажанням)
50
г
Олія для смаження
2-3
ст.ложки
Прянощі мелені: чорний перець, мускатний горіх, лавровий лист
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Замішування тіста


1
Масло або маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильці і охолодити до кімнатної температури (щоб не згорнулись яйця і сметана).
2
Додати сметану, яйце, сіль і розмішати до однорідної суміші.
3
Соду погасити оцтом і додати до суміші.
4
Всипати в суміш борошно і замісити густе тісто.
5
Тісто накрити плівкою і поставити на декілька годин в холодильник, щоб воно гарно охололо.

Приготування начинки і випікання пирога:


1
Цибулю почистити і нашаткувати, гриби нашаткувати тонесенькими пластинками.
2
Цибулю, помішуючи, трохи обсмажити до розм'якшення з столовою ложкою олії на широкій сковорідці.
3
Добавити гриби і протушкувати ще декілька хвилин до ледь коричнюватого кольору, але не пересмажувати.
4
Цибулю з грибами зняти з вогню і поставити охолоджуватись.
5
Яйця, сметану, сіль, прянощі збити віничком в мисці і добавити до охолодженої цибулі.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С. Сковорідку або форму Ø 23-25 см змастити олією.
6
Тісто дістати з холодильника і розкатати качалкою на столі товщиною 1-1,5 см по формі сковорідки або форми, але більше за їхній діаметр, щоб можна було утворити бортики.
7
Тісто перекласти в сковорідку, сформувати бортики і висипати в сформоване тісто начинку, акуратно підрівняти виделкою бортик, якщо він дуже виступає за начинку.
8
Поставити страву на середню поличку духовки, стишити вогонь до 200 °C і випікати 40-45 хвилин до золотавого кольору тіста і підрум’яненої начинки.
9
За бажанням, сир потерти на грубій тертці, притрусити пиріг і залишити в духовці на 1 хвилину до обплавлення.
Страва смакує як гарячою, так і холодною, але з сиром – гарячою.


N.B.
Цибуляний пиріг смачний сам по собі, а гриби і сир в ньому є лише опціями, які чудово вписуються в смаковий букет. Не намагайтесь додавати в начинку інших інгредієнтів, як то шинка, ковбаса чи ще щось. То вже буде інша страва для іншого разу.
Слідкуйте, щоб не пересмажити цибулю для начинки. Вона повинна лише ледь порожевіти, залишаючись соковитою і не мати смаженого смаку.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар