Цибуляний пиріг
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Цибуляний пиріг причаровує своєю ніжною консистенцією і вишуканістю смаку, що завдячується надзвичайно простим інгредієнтам цієї страви, тому що поєднання сметани і цибулі з класикою мелених прянощів – чорним перцем, мускатним горіхом і лавровим листом, утворює неймовірно витончений смаковий і нюховий букет, від спокуси якого утриматись просто неможливо...
|
Час підготовки:
|
20 хв
|
Розділ:
|
Випічка
|
Час випікання:
|
40 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування страви
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для тіста:
|
-
|
-
|
Борошно
|
2
|
склянки
|
Масло / Маргарин
|
150
|
г
|
Яйце
|
1
|
шт
|
Сметана
|
4
|
ст.ложки
|
Сода
|
1/2
|
ч.ложки
|
2
|
ст.ложки
| |
Сіль
|
1,5
|
ч.ложки
|
Для начинки:
|
-
|
-
|
Цибуля
|
1
|
кг
|
Гриби свіжі / морожені (за бажанням)
|
100-200
|
г
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Сметана
|
1
|
склянка
|
Сир (за бажанням)
|
50
|
г
|
Олія для смаження
|
2-3
|
ст.ложки
|
Прянощі мелені: чорний перець, мускатний горіх, лавровий лист
|
-
| до смаку
|
Сіль
|
-
| до смаку
|
■ Замішування тіста
|
|
1
|
Масло або маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильці і охолодити до кімнатної температури (щоб не згорнулись яйця і сметана).
|
2
|
Додати сметану, яйце, сіль і розмішати до однорідної суміші.
|
3
|
Соду погасити оцтом і додати до суміші.
|
4
|
Всипати в суміш борошно і замісити густе тісто.
|
5
|
Тісто накрити плівкою і поставити на декілька годин в холодильник, щоб воно гарно охололо.
|
Приготування начинки і випікання пирога:
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Цибулю почистити і нашаткувати, гриби нашаткувати тонесенькими пластинками.
|
2
|
Цибулю, помішуючи, трохи обсмажити до розм'якшення з столовою ложкою олії на широкій сковорідці.
|
3
|
Добавити гриби і протушкувати ще декілька хвилин до ледь коричнюватого кольору, але не пересмажувати.
|
4
|
Цибулю з грибами зняти з вогню і поставити охолоджуватись.
|
5
|
Яйця, сметану, сіль, прянощі збити віничком в мисці і добавити до охолодженої цибулі.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С. Сковорідку або форму Ø 23-25 см змастити олією.
|
6
|
Тісто дістати з холодильника і розкатати качалкою на столі товщиною 1-1,5 см по формі сковорідки або форми, але більше за їхній діаметр, щоб можна було утворити бортики.
|
7
|
Тісто перекласти в сковорідку, сформувати бортики і висипати в сформоване тісто начинку, акуратно підрівняти виделкою бортик, якщо він дуже виступає за начинку.
|
8
|
Поставити страву на середню поличку духовки, стишити вогонь до 200 °C і випікати 40-45 хвилин до золотавого кольору тіста і підрум’яненої начинки.
|
9
|
За бажанням, сир потерти на грубій тертці, притрусити пиріг і залишити в духовці на 1 хвилину до обплавлення.
|
●
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною, але з сиром – гарячою.
|
N.B.
●
|
Цибуляний пиріг смачний сам по собі, а гриби і сир в ньому є лише опціями, які чудово вписуються в смаковий букет. Не намагайтесь додавати в начинку інших інгредієнтів, як то шинка, ковбаса чи ще щось. То вже буде інша страва для іншого разу.
|
●
|
Слідкуйте, щоб не пересмажити цибулю для начинки. Вона повинна лише ледь порожевіти, залишаючись соковитою і не мати смаженого смаку.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар