Налисники з струганиною
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Струганина (морожене м’ясо, настругане тоненькими пластинками, стружкою) є вигідним способом швидкого приготування м’ясних страв. Від двох до десяти хвилин і у вас готова м’ясна страва: соковита, з нотками свіжини...
|
З струганини можна зготувати оладки, а можна начинити нею налисники, які потім обсмажити на сковорідці до рум’яної, хрусткої шкуринки, під якою ховатиметься надзвичайно ароматна і соковита начинка!
Детальніше, про процес випікання млинців та начинювання налисників ви можете прочитати у статті Налисники. |
Час підготовки:
|
5 хв
|
Розділ:
|
Страви з борошна, Страви з м’яса
|
Час приготування:
|
25-30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
≈ 20 налисників
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для налисників:
|
-
|
-
|
Борошно
|
2
|
склянки
|
Молоко
|
3
|
склянки
|
Яйце
|
2-3
|
шт
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Олія
|
-
|
за потребою
|
Шматочок сала / Олія для змащування сковорідки
|
-
|
за потребою
|
Для начинки:
|
-
|
-
|
М’ясо морожене
|
500
|
г
|
Цибуля
|
600
|
г
|
Сік з лимону / Яблучний оцет
|
2
|
ст.ложки
|
Сало / Олія для смаження
|
-
|
за потребою
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Мелені спеції та прянощі
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
|
|
|
■
|
Приготування начинки:
|
●
|
Перед тим, як почати смажити млинці на налисники, необхідно приготувати начинку.
|
1
|
М’ясо дістати з морозилки і залишити відходити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
|
2
|
Цибулю почистити і накришити півкільцями, посолити покропити соком з лимону або яблучним оцтом, перемішати і залишити маринуватись.
|
3
|
Щоб не приморозити руку, одягнути на одну руку побутову, цупку гумову рукавичку.
|
5
|
Великим гострим ножем зістругувати тонесенькими пластинками (стружкою) м’ясо.
|
6
|
Шматочок сала нарізати дрібними кубиками і протопити на сильному вогні, на широкій, розігрітій сковорідці.
|
7
|
Висипати на сковорідку цибулю і помішуючи просмажити її на сильному вогні до розм’якшення.
|
8
|
Викласти на цибулю настругане м’ясо і помішуючи, просмажити все на сильному вогні протягом 3-5 хвилин.
|
9
|
Приправити чорним меленим перцем та іншими меленими спеціями, посолити, перемішати і зняти з вогню.
|
10
|
Перейти до випікання млинців і формування налисників.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування налисників:
|
1
|
В миску вбити яйця, додати 1 ст.ложку олії з розрахунку на 1 яйце, сіль, третину рідини і все розмішати.
|
2
|
Додати до розчину половину борошна і замісити не зовсім густе тісто.
|
3
|
Додати до тіста ще третину рідини, розмішати до рідкого стану, висипати рештки борошна і ще раз гарно все вимісити до однорідного тіста.
|
5
|
Добавляти до замісу залишок рідини до отримання рівномірного тіста густини рідкої сметани. Тісто повинне розтікатись по сковорідці.
|
6
|
Розігріту на сильному вогні сковорідку протерти намащеним в олії віхтиком або нахромленим на виделку шматочком сала. Стишити вогонь до помірного.
|
7
|
Взяти сковороду за ручку, а іншою рукою вилити на неї порцію тіста і швидким, круговим рухом обертати сковорідку, нахиляючи її майже вертикально так, щоб тісто рівномірно розтеклось по всій поверхні. З першого боку, млинець випікається близько 40 секунд.
|
8
|
Перевернути млинець на інший бік. З іншого боку, млинець випікається близько 30 секунд.
|
9
|
Перевернути сковорідку з готовим млинцем на тарілку або ж викласти його на тарілку лопаткою.
|
10
|
Налити на сковорідку наступну порцію тіста і поставити випікатись.
|
11
|
Поки смажиться наступний млинець, набрати ложкою начинку, покласти її на готовий млинець і сформувати налисник, загорнувши його конвертиком (дивіться фото).
|
12
|
Готовий фарширований налисник покласти на окрему, широку тарілку загорненим кінцем знизу, щоб не розгортався.
|
13
|
Повторити всі попередні операції: розмішати ополоником тісто, налити тісто на сковорідку і поставити смажитись, поки смажиться млинець, сформувати налисник, викласти його на тарілку до попередніх налисників...
|
14
|
Сформовані налисники підсмажити з двох боків на сковорідці до утворення хрусткої, золотавої шкуринки; можна покласти порцію налисників в холодильник, морозильник, а потім, за потреби, розігрівати їх на сковорідці.
|
N.B.
●
|
В українській кухні, млинці на налисники, традиційно, готувались на молоці і з додаванням яєць. Саме тому, вони мають такий апетитний вигляд: золотаву і хрустку шкуринку.
|
●
|
Можна готувати млинці на налисники і на воді, але то вже буде інша страва. Скажемо так – абсолютно дієтична!..
|
●
|
Цибулі на налисники повинно бути стільки ж, як і м’яса або й більше. Тоді, начинка вийде дуже соковитою і смачною. Обов’язково здобрювати меленими спеціями і прянощами. І не забувайте за овочі і соління, аджику, тощо...
|
●
|
М’ясо на струганину потрібно морозити з свіжини. Не варто купувати таке м’ясо в магазині, тому що воно вже було заморожене і розморожене, краще – на базарі. Тоді, м’ясо швидко готуватиметься, залишатиметься соковитим і зберігатиме смак свіжості.
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар