субота, 9 березня 2019 р.

Stuffed Pancakes with Thinly Sliced Meat

Налисники з струганиною
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Струганина (морожене м’ясо, настругане тоненькими пластинками, стружкою) є вигідним способом швидкого приготування м’ясних страв. Від двох до десяти хвилин і у вас готова м’ясна страва: соковита, з нотками свіжини...

З струганини можна зготувати оладки, а можна начинити нею налисники, які потім обсмажити на сковорідці до рум’яної, хрусткої шкуринки, під якою ховатиметься надзвичайно ароматна і соковита начинка!

Детальніше, про процес випікання млинців та начинювання налисників ви можете прочитати у статті Налисники.

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з борошна, Страви з м’яса
Час приготування:
25-30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
≈ 20 налисників


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для налисників:
-
-
Борошно
2
склянки
Молоко
3
склянки
Яйце
2-3
шт
Сіль
-
за смаком
Олія
-
за потребою
Шматочок сала / Олія для змащування сковорідки
-
за потребою
Для начинки:
-
-
М’ясо морожене
500
г
Цибуля
600
г
Сік з лимону / Яблучний оцет
2
ст.ложки
Сало / Олія для смаження
-
за потребою
Перець чорний мелений
-
за смаком
Мелені спеції та прянощі
-
за смаком
Сіль
-
за смаком

Приготування начинки:
Перед тим, як почати смажити млинці на налисники, необхідно приготувати начинку.
1
М’ясо дістати з морозилки і залишити відходити при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
2
Цибулю почистити і накришити півкільцями, посолити покропити соком з лимону або яблучним оцтом, перемішати і залишити маринуватись.
3
Щоб не приморозити руку, одягнути на одну руку побутову, цупку гумову рукавичку.
5
Великим гострим ножем зістругувати тонесенькими пластинками (стружкою) м’ясо.
6
Шматочок сала нарізати дрібними кубиками і протопити на сильному вогні, на широкій, розігрітій сковорідці.
7
Висипати на сковорідку цибулю і помішуючи просмажити її на сильному вогні до розм’якшення.
8
Викласти на цибулю настругане м’ясо і помішуючи, просмажити все на сильному вогні протягом 3-5 хвилин.
9
Приправити чорним меленим перцем та іншими меленими спеціями, посолити, перемішати і зняти з вогню.
10
Перейти до випікання млинців і формування налисників.


Приготування налисників:
1
В миску вбити яйця, додати 1 ст.ложку олії з розрахунку на 1 яйце, сіль, третину рідини і все розмішати.
2
Додати до розчину половину борошна і замісити не зовсім густе тісто.
3
Додати до тіста ще третину рідини, розмішати до рідкого стану, висипати рештки борошна і ще раз гарно все вимісити до однорідного тіста.
5
Добавляти до замісу залишок рідини до отримання рівномірного тіста густини рідкої сметани. Тісто повинне розтікатись по сковорідці.
6
Розігріту на сильному вогні сковорідку протерти намащеним в олії віхтиком або нахромленим на виделку шматочком сала. Стишити вогонь до помірного.
7
Взяти сковороду за ручку, а іншою рукою вилити на неї порцію тіста і швидким, круговим рухом обертати сковорідку, нахиляючи її майже вертикально так, щоб тісто рівномірно розтеклось по всій поверхні. З першого боку, млинець випікається близько 40 секунд.
8
Перевернути млинець на інший бік. З іншого боку, млинець випікається близько 30 секунд.
9
Перевернути сковорідку з готовим млинцем на тарілку або ж викласти його на тарілку лопаткою.
10
Налити на сковорідку наступну порцію тіста і поставити випікатись.
11
Поки смажиться наступний млинець, набрати ложкою начинку, покласти її на готовий млинець і сформувати налисник, загорнувши його конвертиком (дивіться фото).
12
Готовий фарширований налисник покласти на окрему, широку тарілку загорненим кінцем знизу, щоб не розгортався.
13
Повторити всі попередні операції: розмішати ополоником тісто, налити тісто на сковорідку і поставити смажитись, поки смажиться млинець, сформувати налисник, викласти його на тарілку до попередніх налисників...
14
Сформовані налисники підсмажити з двох боків на сковорідці до утворення хрусткої, золотавої шкуринки; можна покласти порцію налисників в холодильник, морозильник, а потім, за потреби, розігрівати їх на сковорідці.


N.B.
В українській кухні, млинці на налисники, традиційно, готувались на молоці і з додаванням яєць. Саме тому, вони мають такий апетитний вигляд: золотаву і хрустку шкуринку.
Можна готувати млинці на налисники і на воді, але то вже буде інша страва. Скажемо так – абсолютно дієтична!..
Цибулі на налисники повинно бути стільки ж, як і м’яса або й більше. Тоді, начинка вийде дуже соковитою і смачною. Обов’язково здобрювати меленими спеціями і прянощами. І не забувайте за овочі і соління, аджику, тощо...
М’ясо на струганину потрібно морозити з свіжини. Не варто купувати таке м’ясо в магазині, тому що воно вже було заморожене і розморожене, краще – на базарі. Тоді, м’ясо швидко готуватиметься, залишатиметься соковитим і зберігатиме смак свіжості.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар