Часникові стрілки з смаженими грибами в сметані
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Часникові стрілки є однією з молодих літніх страв, які не варто випускати з свого раціону, оскільки вони дозволяють нам більше насолодитись всіма принадами літа. З часникових стрілок можна приготувати не одну страву, і щоразу це буде чудовий і оригінальний смак.
А головне, що вони готуються досить швидко і нескладно, привносячи до нашого обіду шарм саме літа... |
Часникові стрілки можна готувати самі по собі, а можна добавити до страви смажених грибів, що лише збагатить смак. А ще їх маринують, смажать, тушкують, роблять з них чудовий часниковий соус...
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
15 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2-4
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Часникові стрілки
|
500
|
г
|
Олія
|
2-3
|
ст. ложки
|
Гриби смажені
|
200
|
г
|
Сметана
|
3-4
|
ст. ложки
|
Прянощі мелені: лавровий лист, набір перців, гвоздика, пряні трави, тощо...
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
|
|
|
|
■
|
Приготування часникових стрілок:
|
●
|
Часникові стрілки потрібно брати молоді і свіжозрізані, які ще легко ламаються і жуються, тому, важливо не пропустити момент, коли вони ще не жорсткі.
|
1
| Часникові стрілки помити, обрізати з них кінчики після суцвіть (якщо суцвіття прив'ялені і не розжовуються, то обрізати і суцвіття) і нарізати довжиною 1-2 см.
|
2
|
Сотейник або сковороду розігріти з олією на сильному вогні, викласти нарізані стрілки і помішуючи, просмажити протягом 3-4 хвилин на сильному вогні до розм’якшення.
|
3
|
Добавити до стрілок подрібнені смажені гриби, сметану, прянощі, чорний мелений перець, сіль і помішуючи, протушкувати ще 2-4 хвилини.
|
●
|
Страва готова! Смакує як гарячою, так і холодною, як самостійно, так і у вигляді добавки до гарніру.
|
N.B.
●
|
Часникові стрілки чудово складуть компанію молодій картоплі, салату з ранніх овочів, м’ясу, яєчні, кров’янці, тощо...
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар