неділю, 10 червня 2018 р.

Garlic Scapes in Sour Cream

Часникові стрілки з смаженими грибами в сметані
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Часникові стрілки є однією з молодих літніх страв, які не варто випускати з свого раціону, оскільки вони дозволяють нам більше насолодитись всіма принадами літа. З часникових стрілок можна приготувати не одну страву, і щоразу це буде чудовий і оригінальний смак.

А головне, що вони готуються досить швидко і нескладно, привносячи до нашого обіду шарм саме літа...

Часникові стрілки можна готувати самі по собі, а можна добавити до страви смажених грибів, що лише збагатить смак. А ще їх маринують, смажать, тушкують, роблять з них чудовий часниковий соус...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
15 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-4


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Часникові стрілки
500
г
Олія
2-3
ст. ложки
Гриби смажені
200
г
Сметана
3-4
ст. ложки
Прянощі мелені: лавровий лист, набір перців, гвоздика, пряні трави, тощо...
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку


Приготування часникових стрілок:
Часникові стрілки потрібно брати молоді і свіжозрізані, які ще легко ламаються і жуються, тому, важливо не пропустити момент, коли вони ще не жорсткі.
1
Часникові стрілки помити, обрізати з них кінчики після суцвіть (якщо суцвіття прив'ялені і не розжовуються, то обрізати і суцвіття) і нарізати довжиною 1-2 см.
2
Сотейник або сковороду розігріти з олією на сильному вогні, викласти нарізані стрілки і помішуючи, просмажити протягом 3-4 хвилин на сильному вогні до розм’якшення.
3
Добавити до стрілок подрібнені смажені гриби, сметану, прянощі, чорний мелений перець, сіль і помішуючи, протушкувати ще 2-4 хвилини.
Страва готова! Смакує як гарячою, так і холодною, як самостійно, так і у вигляді добавки до гарніру.


N.B.
Часникові стрілки чудово складуть компанію молодій картоплі, салату з ранніх овочів, м’ясу, яєчні, кров’янці, тощо...


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар