неділю, 17 червня 2018 р.

Frozen Greens

Зелень морожена
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

У червні місяці, зелень кропу, петрушки, коріандру, базиліку – найрозкішніша, найсоковитіша, найароматніша і ще багато різних най..., най..., най...

І це не дивно, тому що всі ці трави збираються цвісти, і відповідно, набирають сили, смаку і аромату. І якщо зелень займає у вашому харчовому раціоні помітне місце, а це повинен бути беззаперечний факт, то саме зараз час завантажити частину морозильної камери свіжозамороженою зеленню...

І якщо підійти до цього процесу технологічно, то в морозилці акуратно стоятимуть декілька пластикових контейнерів з різними пряними травами, що дасть вам можливість смакувати взимку свіжістю літа.




Кріп


Коріандр (кінза)
Тому потрібно, враховуючи розміри морозилки, запастись відповідного формату харчовими контейнерами, невеликими, не більше 500 мл, що дозволить використовувати заморожену зелень легко і без зайвих рухів, при цьому, зберігаючи її свіжість і корисність.

Звичайно ж, якщо ви маєте можливість збирати врожай з власних грядок, то забезпечити високу якість продукції вам буде не складно. Але якщо ви купуєте зелень на базарі, то потрібно уважніше віднестись до цього процесу.

По-перше, бажано потрапити на базар з самого ранку, коли продавці лише привозять свіжі овочі, і коли пряні трави також свіжі і не пов’ялі.

По-друге, необхідно слідкувати, щоб зелень не стояла у воді, тому що в такому разі, вона може бути не свіжою, а також, після води, вона не придатна для зберігання: як для сушіння, так і для заморожування.

І по-третє, зелень повинна милувати око. В такому разі, ви не помилитесь з вибором.

Є ще багато інших можливих пояснень, але для початку, цих трьох зауважень достатньо, а далі – то вже ваша практика і досвід.

Удома, після базару, зелень потрібно відразу ж підготувати до заморожування:
- розрізати нитки чи мотузочки, чи що ще, чим обв’язані пучки;
- видалити можливі ушкоджені або некондиційні рослини, гілочки, листочки;
- швидко промити під проточною водою, але краще, занурюючи пучок в миску з водою, струсити воду і розстелити тонким шаром на рушникові або іншій ряднині; 
- через деякий час, перевернути на інший бік;
- дати зелені протягом двох-трьох годин протряхнути, найкраще, покласти її на підлозі на протязі, але не перетримуйте трави, уникаючи їх прив’ялювання;
- коли зелень протряхне і просохне, вона готова до нарізки і заморожування.

Не забудьте наклеїти наліпки з назвою трави та датою заморожування. Це убезпечить вас від зайвих пошуків необхідної трави в морозилці. Можна зробити суміші з різних пряних трав: кріп, петрушка, коріандр, базилік, тощо...

А також, якщо ви закуповуєте зелень лише на тиждень, то її варто підготувати так само, як і до заморожування, склавши підготовлені трави в герметичний контейнер і поставивши його в холодильник. Таким чином, ви забезпечуєте себе на декілька днів готовими для салатів та інших страв інгредієнтами.


Кріп

Коріандр


Часникові стрілки


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар