вівторок, 19 червня 2018 р.

Berries Dumplings

Вареники з ягодою
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Літо!.. З дитинства спливають згадки про спеку, річку, прохолоду в садку і ті смачні вареники з ягодою!.. З полуницею, вишнею, з шовковицею, з чорницями...

А якось, вже в сьогоденні, ми робили вареники з манго, а також з папаєю і вишнею, навіть з авокадо...
Але манго в Україні не росте, а твердий, зелений плід, який пропонують в супермаркетах, може слугувати лише для уроків ботаніки, щоб показати дітям які ще бувають у світі ягоди і фрукти.

Тому, не втрачайте можливості покуштувати вареники з тією ягодою, яка на даний час доступна на вашій широті...

Детальний опис приготування вареників ви можете прочитати в статті Мамині вареники.

Тому, тут будуть лише невеличкі поради та зауваження щодо приготування вареників з ягодою.




Перш за все, у вареники йде ягода, яка не має кісточок. Наприклад, малина або порічка, з їх твердими дрібненькими кісточками не зовсім підходять, тому що вам доведеться довго їх розкушувати, а не смакувати стравою.

Також, необхідно знімати з ягоди товсту шкуринку, якщо така на ній є, наприклад, слива, персик, манго.

Великий плід можна розрізати на кубики.

Важливе зауваження при приготуванні вареників з ягодою полягає в тому, що цукор, в залежності від кислотності ягоди, необхідно класти безпосередньо на ягоду при формуванні вареника, тому що, якщо ви покладете цукор раніше, то ягода почне виділяти сік, розквашуватись і текти.

Відварені вареники викласти на декілька секунд спочатку на рушник, щоб вони зійшли парою і не спарювались, а потім, ще гарячими, перекласти в глибоку і широку миску, покласти зверху шматочки масла і обережно струшуючи миску, перемішати в ній вареники, щоб вони оповивались маслом і, охолонувши, не злипались.

На тарілці, вареники можна притрусити цукром або цукровою пудрою, полити сметаною, джемом, тощо...

Це – основні поради щодо приготування вареників з ягодою. Якщо тут про щось забуто або щось не враховано, то залиште повідомлення...


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар