понеділок, 24 березня 2025 р.

Potato Pancakes with Minced Meat

Деруни з січеним м’ясом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

В цій страві відчувається кожен її складник: духмяна запеченість картоплі, солодкувата соковитість і приємна пружність цибулі, трав’яна легкість свіжини, які, завдяки обволікаючій вершковості сметани, з’єднуються і довершуються в одному смаковитому букеті…

І це не дивно, адже поокремо, кожен складник страви вже представляє виключний продукт, тому що печена картопля смакує сама собою, січеником завжди важко насититись, свіжої ж вершковості сметани хочеться ще й ще, а що вже казати про королеву кухні цибулю… Саме тому, якось зібравшись разом, вони витворили не менш смачну страву, гармонійно доповнюючи одне одного…

Деруни з м'ясом готуються так же просто, як власне і звичайні деруни, коли за лічені хвилини ви можете отримати повноцінний обід.

Підсмажені на вогні деруни смакують по-особливому:


Лінивий дерун – найпростіший з усіх дерунів, але якщо його начинити, то також вийде особливий дерун:


■ Складники для приготування дерунів з січеним м’ясом


Складник
Кількість
Од вим
Для страви (~12 дерунів):
Картопля середнього розміру (~300 г)
2-3
картоплини
Цибуля середнього розміру (~170 г)
1
цибулина
М’ясо морожене
~170
г
Сало (якщо м’ясо занадто пісне)
50
г
Часник
2-3
зубки
Сметана
1
ст.ложка
Яйця
2
шт
Сухарі панірувальні / Борошно (будь-яке – пшеничне, кукурудзяне…) / 
Манна крупа
2-3
ст.ложки
Прянощі мелені: перці, трави…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Сало для змащення сковороди
1
шматочок
Для приправи до страви:
-
-
-
-
-
-

■ Порядок приготування дерунів з січеним м’ясом

Морожене м’ясо настругати або тоненько нарізати і подрібнити:



Продовжити приготування дерунів:



Спочатку, поки підбиратимуться інші складники страви, дістати з морозилки м’ясо і залишити його хвилин на 15 при кімнатній температурі трохи відійти (але не розморожувати). Детальніше як нарізати морожене м’ясо дивіться в статті Струганина.
Деруни можна смажити в невеликій кількості жиру (краще на смальці), але я пропоную запікати деруни на змащеній шматочком сала сковороді – страва виходить запеченою, не жирною, легкою, з присмаком свіжості.
1
Морожене м’ясо настругати і подрібнити великим кухонним ножем.
2
Сало подрібнити до м’яса.
3
Картоплю почистити і натерти на грубій тертці до м’яса.
4
Цибулю почистити і подрібнити ножем до м’яса.
5
Часник почистити, розчавити, посікти і додати до замісу.
6
Додати сметану, яйця, сіль, прянощі, сухарі або борошно і все вимішати до однорідного замісу.
Сковороду поставити розігріватись на середньому вогні. Поки сковорідка розігрівається, сформувати деруни.
7
Близько з 1 ст.ложки з горою замісу сформувати кулю, покласти на притрушене сухарями або борошном деко і розпластати в рівномірного оладка в мізинець товщиною.
8
Сформувати таким чином ще 2-3 деруни.
9
Розігріту сковороду змастити кусочком сала і підсмажити деруни на середньому вогні по ~4 хвилини з кожного боку.
10
Поки смажаться деруни, підготувати наступну порцію. Висмажити таким чином весь заміс.
Страва смакує гарячою у супроводі будь-якої приправи. Холодними деруни з м’ясом також смачні.


N.B.
В деруни йде будь-яке м’ясо: свинина, яловичина, баранина, птиця... Якщо м’ясо запісне, наприклад, птиця, то потрібно додати до замісу, до потреби чи то до смаку, сала.
Секрет страви полягає саме у грубій нарізці її складників, які зберігають соковитість та власну смаковитість.
Панірувальні сухарі, борошно, манка, дрібна кукурудза, кожен з цих наповнювачів придає страві свого особливого присмаку і дотикового враження, тому ви завжди можете експериментувати. Головне, щоб наповнювачі лише злегка зміцнювали заміс, не переважаючи в ньому. Готовий дерун повинен бути на межі крихкого. Саме в такій консистенції він грає всіма своїми як картопляними, так і м’ясними нотками.



Такий сніданок вихідного дня – легкий, смаковитий, креативний – не лише наситить, а й задасть гарного настрою на цілий день!..



І не забувайте про свіжі овочі, зелень, соління...

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар