Деруни з січеним м’ясом
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
В цій страві відчувається кожен її складник: духмяна запеченість картоплі, солодкувата соковитість і приємна пружність цибулі, трав’яна легкість свіжини, які, завдяки обволікаючій вершковості сметани, з’єднуються і довершуються в одному смаковитому букеті…
|
І це не дивно, адже поокремо, кожен складник страви вже представляє виключний продукт, тому що печена картопля смакує сама собою, січеником завжди важко насититись, свіжої ж вершковості сметани хочеться ще й ще, а що вже казати про королеву кухні цибулю… Саме тому, якось зібравшись разом, вони витворили не менш смачну страву, гармонійно доповнюючи одне одного…
Деруни з м'ясом готуються так же просто, як власне і звичайні деруни, коли за лічені хвилини ви можете отримати повноцінний обід.
|
Підсмажені на вогні деруни смакують по-особливому:
|
|
|
|
Лінивий дерун – найпростіший з усіх дерунів, але якщо його начинити, то також вийде особливий дерун:
|
|
|
|
■ Складники для приготування дерунів з січеним м’ясом
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви (~12 дерунів):
| ||
Картопля середнього розміру (~300 г)
|
2-3
|
картоплини
|
Цибуля середнього розміру (~170 г)
|
1
|
цибулина
|
М’ясо морожене
|
~170
|
г
|
Сало (якщо м’ясо занадто пісне)
|
50
|
г
|
Часник
|
2-3
|
зубки
|
Сметана
|
1
|
ст.ложка
|
Яйця
|
2
|
шт
|
Сухарі панірувальні / Борошно (будь-яке – пшеничне, кукурудзяне…) / Манна крупа
|
2-3
|
ст.ложки
|
Прянощі мелені: перці, трави…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сало для змащення сковороди
|
1
|
шматочок
|
Для приправи до страви:
| ||
-
|
-
| |
-
|
-
| |
-
|
-
|
■ Порядок приготування дерунів з січеним м’ясом
Морожене м’ясо настругати або тоненько нарізати і подрібнити:
|
|
Продовжити приготування дерунів:
|
|
|
|
|
|
●
|
Спочатку, поки підбиратимуться інші складники страви, дістати з морозилки м’ясо і залишити його хвилин на 15 при кімнатній температурі трохи відійти (але не розморожувати). Детальніше як нарізати морожене м’ясо дивіться в статті Струганина.
|
●
|
Деруни можна смажити в невеликій кількості жиру (краще на смальці), але я пропоную запікати деруни на змащеній шматочком сала сковороді – страва виходить запеченою, не жирною, легкою, з присмаком свіжості.
|
1
|
Морожене м’ясо настругати і подрібнити великим кухонним ножем.
|
2
|
Сало подрібнити до м’яса.
|
3
|
Картоплю почистити і натерти на грубій тертці до м’яса.
|
4
|
Цибулю почистити і подрібнити ножем до м’яса.
|
5
|
Часник почистити, розчавити, посікти і додати до замісу.
|
6
|
Додати сметану, яйця, сіль, прянощі, сухарі або борошно і все вимішати до однорідного замісу.
|
●
|
Сковороду поставити розігріватись на середньому вогні. Поки сковорідка розігрівається, сформувати деруни.
|
7
|
Близько з 1 ст.ложки з горою замісу сформувати кулю, покласти на притрушене сухарями або борошном деко і розпластати в рівномірного оладка в мізинець товщиною.
|
8
|
Сформувати таким чином ще 2-3 деруни.
|
9
|
Розігріту сковороду змастити кусочком сала і підсмажити деруни на середньому вогні по ~4 хвилини з кожного боку.
|
10
|
Поки смажаться деруни, підготувати наступну порцію. Висмажити таким чином весь заміс.
|
●
|
Страва смакує гарячою у супроводі будь-якої приправи. Холодними деруни з м’ясом також смачні.
|
N.B.
●
|
В деруни йде будь-яке м’ясо: свинина, яловичина, баранина, птиця... Якщо м’ясо запісне, наприклад, птиця, то потрібно додати до замісу, до потреби чи то до смаку, сала.
|
●
|
Секрет страви полягає саме у грубій нарізці її складників, які зберігають соковитість та власну смаковитість.
|
●
|
Панірувальні сухарі, борошно, манка, дрібна кукурудза, кожен з цих наповнювачів придає страві свого особливого присмаку і дотикового враження, тому ви завжди можете експериментувати. Головне, щоб наповнювачі лише злегка зміцнювали заміс, не переважаючи в ньому. Готовий дерун повинен бути на межі крихкого. Саме в такій консистенції він грає всіма своїми як картопляними, так і м’ясними нотками.
|
|
|
Такий сніданок вихідного дня – легкий, смаковитий, креативний – не лише наситить, а й задасть гарного настрою на цілий день!..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
І не забувайте про свіжі овочі, зелень, соління...
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар