Зимовий салат з коренів
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Салат з коренів – це ще один зимовий салат, який забезпечує організм всіма необхідними мікроелементами, вітамінами та біологічно активними реагентами під час холодної пори року, допомагаючи нам боротись і переживати несприятливі умови такого періоду, не кажучи вже про його цікаву смакову принадність, яка створюється поєднанням овочів і прянощів…
|
Саме тому, ця смачна і корисна приправа чудово доповнить як овочеві, так і м’ясні страви…
|
|
|
Цінність же цього салату полягає саме в його складових, які мають певні корисні властивості, з яких можна відмітити ті, які стосуються харчування:
• Буряк: поживний і енергетичний, збуджує апетит, освіжає, добре засвоюється, протизапальний, бактерицидний…• Морква: тонізуюча, відновлює мінеральний склад, зміцнює природний імунітет, регулює травлення…• Редька: збуджує апетит і сприяє травленню, має загальні антисептичні, антиалергічні властивості, стимулює роботу печінки і нирок.• Хрін: сприяє травленню, має протицингові властивості, стимулює роботу жовчного міхура і нирок.• Волоські горіхи: поживні (білки, жири), мають дубильні й ароматичні речовини. В салаті, окрім смакових і ароматичних властивостей, пом’якшують дію хрону, сприяють засвоєнню інших коренів.• Олія: Властивості залежать від рослини, з якої вичавлено олію. В салаті пом’якшують дію хрону, сприяють засвоєнню інших коренів.• Прянощі: кожна пряність має свої характерні властивості, але загалом, прянощі бактерицидні, сприяють травленню.• Ягідний оцет: ягідний оцет (яблучний, сливовий, винний…) є біологічно активним продуктом, з усім необхідним для нашого організму набором мікроелементів, вітамінів та мікрофлори, є джерелом калію, а відповідно – відновлює кислотно-лужний баланс в організмі, допомагає боротись з шкідливими для людини бактеріями та вірусами, а також сприяє оздоровленню організму.
■ Складники для приготування зимового салату з коренів
(вихід: ~1,5 кг / 1,5 л)
Корені: буряк, морква, редька, хрін
Волоські горіхи
|
Кмин
|
Коріандр
|
Кріп
|
Олія
|
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Буряк
|
450
|
г
|
Морква
|
450
|
г
|
Редька
|
450
|
г
|
Хрін
|
200
|
г
|
Горіхи волоські
|
1
|
склянка
|
Прянощі насіння (порівну): коріандр, кріп, кмин
|
3
|
ст.ложки
|
Олія
|
150
|
мл
|
50
|
мл
| |
Сіль
|
2
|
ч.ложки
|
■ Порядок приготування зимового салату з коренів
|
|
|
|
|
|
|
|
●
|
Перед чищенням і натиранням, корінь хрону бажано замочити на декілька годин в холодній воді.
|
1
|
Корені помити, почистити і тоненько нашаткувати.
|
2
|
Хрін почистити і натерти на дрібній тертці.
|
3
|
Горіхи розтерти (найкраще – в ковганці).
|
4
|
Корені, горіхи, прянощі, олію, оцет змішати до однорідності (найкраще це робити рукою).
|
●
|
Салат готовий до споживання, але також його можна заквасити, що додасть йому ще більшої цінності.
|
6
|
Відібрати порцію свіжого салату для їжі, а інший викласти в ємність, рівномірно злегка притиснути, покласти зверху гніт (дощечка і літрова банка з водою), накрити рушником і залишити зброджуватись протягом 2-5 днів при кімнатній температурі.
|
7
|
Салат зберігати в холодильнику.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар