| 
Зимовий салат з коренів
 | 
 © – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel! | 
| 
 
Салат з коренів – це ще один зимовий салат, який забезпечує організм всіма необхідними мікроелементами, вітамінами та біологічно активними реагентами під час холодної пори року, допомагаючи нам боротись і переживати несприятливі умови такого періоду, не кажучи вже про його цікаву смакову принадність, яка створюється поєднанням овочів і прянощів…
  | 
| 
 Саме тому, ця смачна і корисна приправа чудово доповнить як овочеві, так і м’ясні страви…
  | 
|  |  | 
Цінність же цього салату полягає саме в його складових, які мають певні корисні властивості, з яких можна відмітити ті, які стосуються харчування:
• Буряк: поживний і енергетичний, збуджує апетит, освіжає, добре засвоюється, протизапальний, бактерицидний…• Морква: тонізуюча, відновлює мінеральний склад, зміцнює природний імунітет, регулює травлення…• Редька: збуджує апетит і сприяє травленню, має загальні антисептичні, антиалергічні властивості, стимулює роботу печінки і нирок.• Хрін: сприяє травленню, має протицингові властивості, стимулює роботу жовчного міхура і нирок.• Волоські горіхи: поживні (білки, жири), мають дубильні й ароматичні речовини. В салаті, окрім смакових і ароматичних властивостей, пом’якшують дію хрону, сприяють засвоєнню інших коренів.• Олія: Властивості залежать від рослини, з якої вичавлено олію. В салаті пом’якшують дію хрону, сприяють засвоєнню інших коренів.• Прянощі: кожна пряність має свої характерні властивості, але загалом, прянощі бактерицидні, сприяють травленню.• Ягідний оцет: ягідний оцет (яблучний, сливовий, винний…) є біологічно активним продуктом, з усім необхідним для нашого організму набором мікроелементів, вітамінів та мікрофлори, є джерелом калію, а відповідно – відновлює кислотно-лужний баланс в організмі, допомагає боротись з шкідливими для людини бактеріями та вірусами, а також сприяє оздоровленню організму.
 ■ Складники для приготування зимового салату з коренів 
(вихід: ~1,5 кг / 1,5 л)
Корені: буряк, морква, редька, хрін
| 
Волоські горіхи
 | 
Кмин
 | 
| 
Коріандр
 | 
Кріп
 | 
| 
Олія |  | 
| 
Складник | 
Кількість | 
Од вим | 
| 
 Буряк
 | 
 450  | 
 г  | 
| 
 Морква
 | 
 450  | 
 г  | 
| 
 Редька
 | 
 450  | 
 г  | 
| 
 Хрін
 | 
 200  | 
 г  | 
| 
 Горіхи волоські
 | 
 1  | 
 склянка  | 
| 
Прянощі насіння (порівну): коріандр, кріп, кмин
 | 
 3  | 
 ст.ложки  | 
| 
 Олія
 | 
 150  | 
 мл  | 
| 
 50  | 
 мл  | |
| 
 Сіль
 | 
 2  | 
 ч.ложки  | 
 ■ Порядок приготування зимового салату з коренів 
|  |  | 
|  |  | 
|  |  | 
|  |  | 
| 
● | 
 Перед чищенням і натиранням, корінь хрону бажано замочити на декілька годин в холодній воді.
 | 
| 
1 | 
 Корені помити, почистити і тоненько нашаткувати.
 | 
| 
2 | 
 Хрін почистити і натерти на дрібній тертці.
 | 
| 
3 | 
 Горіхи розтерти (найкраще – в ковганці).
 | 
| 
4 | 
 Корені, горіхи, прянощі, олію, оцет змішати до однорідності (найкраще це робити рукою).
 | 
| 
● | 
 Салат готовий до споживання, але також його можна заквасити, що додасть йому ще більшої цінності.
 | 
| 
6 | 
 Відібрати порцію свіжого салату для їжі, а інший викласти в ємність, рівномірно злегка притиснути, покласти зверху гніт (дощечка і літрова банка з водою), накрити рушником і залишити зброджуватись протягом 2-5 днів при кімнатній температурі.
 | 
| 
7 | 
 Салат зберігати в холодильнику.
 | 
|  |  | 
Смачного!
 © - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel! 























 
Немає коментарів:
Дописати коментар