Мариновані перепелині яйця
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Мариновані перепелині яйця слугують радше для розваги, надаючи салатам, канапкам, перекускам, закускам, тощо, витонченості, яскравості і гламурності, привносячи при цьому й смакових вражень та відчуття ситості, адже в них, як не як, більше, ніж дві калорії...
|
До того ж, приготування страви не вимагає великих зусиль, а лише терпіння, щоб почистити десяток-два, а то й більше дрібних перепелиних яєць і натерти на дрібній тертці буряк та хрін.
|
|
Розділ:
|
Страви з яєць; Яйця
|
Час підготовки:
|
20-30 хвилин
|
Час відварювання яєць:
|
2 хвилини
|
Час маринування:
|
1 тиждень
|
Необхідний посуд:
|
Ємність з покришкою
для маринування ≥1,5 л |
К-сть порцій:
|
20 яєць
|
■ Складники для маринування перепелиних яєць
■ Складники для маринування яєць
Перепелині яйця
Маринад повинен бути досить пряним, на ваш смак і вибір
|
|
Підійде також пиво
|
Вино
|
Хрін привнесе в маринад особливий аромат і гостроту
|
Буряк надасть кольору і солодкуватої м'якості
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для маринування яєць:
| ||
Яйця перепелині
|
20
|
шт
|
Оцет ягідний / Вино / Пиво
|
1-1½
|
склянки
|
Буряк середнього розміру
|
1
|
шт
|
Хрін корінь
|
1
|
шт
|
Перці горошком: духмяний, чорний, червоний, сірий, зелений
|
1
|
ч.ложка
|
Гвоздика
|
1-2
|
шт
|
Лавровий лист
|
2-3
|
шт
|
Гірчиця насіння
|
1
|
ч.ложка
|
Коріандр насіння
|
1
|
ч.ложка
|
Інші прянощі за бажанням: насіння кмину, кропу, імбир, мускатний горіх, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Вода
|
1
|
склянка
|
Для подачі страви (до смаку, як приклад):
| ||
-
|
-
| |
Майонез з тертим хроном
|
-
|
-
|
Будь-яка приправа: соління, аджика, чортополох…
|
-
|
-
|
Дукка – арабська пряна горіхова приправа
|
-
|
-
|
Сир тертий (Бринза, Ґрана Падано, Пармезан, Чеддар…)
|
-
|
-
|
-
|
-
|
■ Порядок маринування яєць
|
|
■ Приготування маринаду
1
|
Прянощі горошком злегка розчавити, покласти в каструлю з іншими прянощами, залити водою, довести до кипіння, проварити 15 хвилин при легкому кипінні і зняти з вогню охолоджуватись.
|
2
|
Буряк почистити, натерти на дрібній тертці додати ягідний оцет (вино, пиво), розмішати і додати до охолодженого пряного відвару.
|
■ Відварювання і маринування яєць
●
|
Не зважаючи на маленький розмір, перепелині яйця досить міцні завдяки дуже пружній підшкаралупній плівці, тому іх можна спокійно варити, не боячись, що вони луснуть, але для їх чищення потрібно застосувати певних хитрощів:
|
1
|
Перепелині яйця покласти в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, проварити 2 хвилини, перекласти в холодну воду і охолодити.
|
2
|
Кожне яйце легенько обстукати по столу і прокатати між долонями, проминаючи шкаралупу, покласти знову в холодну воду на 1-2 хвилини, діставати по одному яйцю з води і чистити.
|
3
|
Викласти почищені яйця у відповідного об’єму ємність з покришкою, залити маринадом, накрити покришкою і поставити в холодильник на тиждень маринуватись.
|
■ Подача і використання маринованих яєць
●
|
Мариновані яйця є чудовим смаковоим і поживним додатком до салатів, овочевих страв, канапок, тощо…
|
●
|
До маринованих яєць можна подати будь-яку, на власний смак, приправу.
|
●
|
Цікаво мариновані яйця смакують з арабською пряною, горіховою приправою Дукка: нахроміть яйце на роженце або зубочистку, виделку, злегка вмочіть яйце в олію і занурте у приправу Дукка, рецепт якої ви знайдете в блозі Cookery Travel.
|
|
|
|
|
Мариновані перепелині яйця є чудовою перекускою або закускою на канапках: порційно, креативно, ситно...
Невеличкі, але достатні під пиво, вино, горілку..
Мариновані перепелині яйця підкуповують яскравою
|
незвичністю, привносячи застіллю урочистого настрою
|
В оформленні ж канапок і яєць є всі можливості для або арабською
|
творчості: наприклад, притрусити яйця тертим сиром горіховою приправою Дукка
|
Канапки з яйцем
|
і бринзою
|
Канапки з бринзою, солоною
|
рибою і яйцем
|
Розрізане мариноване перепелине яйце
|
Канапка з яйцем, редькою і цибулею |
Канапки з маринованими
|
перепелиними яйцями
|
Мариновані перепелині яйця смакують в салатах і в легких овочевих стравах, несучи з собою окрім смаку та вигляду ще й певну ситність, як наприклад, в осінньому салаті або в салаті з смаженими баклажанами:
|
|
|
|
|
|
Навесні, мариновані перепелині яйця смакуватимуть в зелених салатах:
|
|
Також, вони створять певний шарм і поживність в легких овочевих стравах:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар