Хрін тертий з буряковим соком
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Колись, запорізькі козаки влаштовували змагання, хто більше з’їсть свіжого тертого хрону і встоїть на ногах. Після двох-трьох ложок, хрін стріляв у потилицю і учасники змагань починали падати. Саме тому, козаки ще називали хрін прострілом.
Звичайно ж, в кулінарії, такі дози хрону не вживають, але зробити маленьку баночку цього гострого свіжого соусу до холодцю, буженини та інших холодних м’ясних страв варто. Як в плані смаку, так і корисності... |
А ще поїдання хрону ложками може посперечатись з поїданням гострого червоного перцю стручками, десь там, в Латинській Америці. Навіть його натирання вже становить певне випробування, але що не зробиш заради гострих відчуттів!..
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Приправи, Соуси
|
Час приготування:
|
15 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
500 мл
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Хрін корінь
|
250
|
г
|
Буряк червоний
|
300
|
г
|
Сік з лимона / Яблучний оцет
|
2
|
ст.ложки
|
Сіль
|
1/2
|
ч.ложки
|
Вода кип’ячена холодна
|
200
|
мл
|
|
|
■
|
Приготування соусу:
|
1
|
Хрін помити і обшкрябати. Буряк помити і почистити.
|
2
|
Хрін натерти на мілкій тертушці в миску.
|
3
|
Буряк натерти на мілкій тертушці в окрему миску і, крізь тканину, вичавити сік на хрін.
|
4
|
Вичавити сік з ½ лимона і добавити до хрону. Або ж взяти яблучний оцет.
|
5
|
Соус посолити, розмішати, добавити води, довівши об’єм до 500 мл (близько 200 мл).
|
6
|
Соус розкласти у 100-200 мл баночки.
|
7
|
Зберігати в холодильнику протягом декількох днів.
|
N.B.
●
|
Цінність цього соусу полягає у його свіжості, тому не варто робити велику порцію, оскільки з доступом кисню хрін обвітрюється і видихається, тому, краще його розкладати у маленькі баночки 100-200 мл, і робити його на декілька днів.
|
●
|
Не варто у соус добавляти цукор. Цукор перебиває весь його смак. Червоний буряк досить солодкий і в ньому вистачає цукристості для пом’якшення хрону. Та й до того ж, у якості приправи до холодних м’ясних страв, його йде 1-2 чайні ложки.
|
●
|
Насолоджуйтесь гострими відчуттями!
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар