суботу, 7 квітня 2018 р.

Fresh Horseradish Sauce with Beets

Хрін тертий з буряковим соком
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Колись, запорізькі козаки влаштовували змагання, хто більше з’їсть свіжого тертого хрону і встоїть на ногах. Після двох-трьох ложок, хрін стріляв у потилицю і учасники змагань починали падати. Саме тому, козаки ще називали хрін прострілом.

Звичайно ж, в кулінарії, такі дози хрону не вживають, але зробити маленьку баночку цього гострого свіжого соусу до холодцю, буженини та інших холодних м’ясних страв варто. Як в плані смаку, так і корисності...

А ще поїдання хрону ложками може посперечатись з поїданням гострого червоного перцю стручками, десь там, в Латинській Америці. Навіть його натирання вже становить певне випробування, але що не зробиш заради гострих відчуттів!..

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Приправи, Соуси
Час приготування:
15 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
500 мл


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Хрін корінь
250
г
Буряк червоний
300
г
Сік з лимона / Яблучний оцет
2
ст.ложки
Сіль
1/2
ч.ложки
Вода кип’ячена холодна
200
мл



Приготування соусу:
1
Хрін помити і обшкрябати. Буряк помити і почистити.
2
Хрін натерти на мілкій тертушці в миску.
3
Буряк натерти на мілкій тертушці в окрему миску і, крізь тканину, вичавити сік на хрін.
4
Вичавити сік з ½ лимона і добавити до хрону. Або ж взяти яблучний оцет.
5
Соус посолити, розмішати, добавити води, довівши об’єм до 500 мл (близько 200 мл).
6
Соус розкласти у 100-200 мл баночки.
7
Зберігати в холодильнику протягом декількох днів.


N.B.
Цінність цього соусу полягає у його свіжості, тому не варто робити велику порцію, оскільки з доступом кисню хрін обвітрюється і видихається, тому, краще його розкладати у маленькі баночки 100-200 мл, і робити його на декілька днів.
Не варто у соус добавляти цукор. Цукор перебиває весь його смак. Червоний буряк досить солодкий і в ньому вистачає цукристості для пом’якшення хрону. Та й до того ж, у якості приправи до холодних м’ясних страв, його йде 1-2 чайні ложки.
Насолоджуйтесь гострими відчуттями!


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар