понеділок, 28 жовтня 2024 р.

Fried Eggplant Salad (2)

Салат з смаженими баклажанами (2)
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Будь-який салат не є догмою, а щоденною корисною кулінарною творчістю. В середземноморських кухнях, і зокрема в близькосхідних, способів приготування салату з баклажанами існує чималенько.

Пропоную ще один варіянт такого салату – досить простий, але який здатен урізноманітнити овочеве і баклажанове меню…

Страва відрізняється від попереднього салату способом нарізки овочів, і тим, що обсмажуються лише баклажани, а інші складники йдуть в неї сирими, адже це салат, як не як…


Розділ:
Баклажани; Страви з овочів
Час підготовки:
10 хвилин
Час приготування:
10 хвилин
Країна:
Середземноморські кухні
Необхідний посуд:
Широка сковорода
К-сть порцій:
4 порції

■ Складники для приготування салату з смаженими баклажанами


Складник
Кількість
Од вим
Баклажан середнього розміру
2
шт
Цибуля середнього розміру
1
шт
Перець солодкий (бажано різних кольорів)
1-2
шт
Перець гіркий (до смаку)
1
шт
Помідори середнього розміру
2-3
шт
Часник
1
головка
Зелень: базилік, кінза, кріп, петрушка…
1
пучок
Пряні трави мелені
-
до смаку
Сік з лимона / Оцет ягідний
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Олія для смаження
-
до потреби

■ Порядок приготування салату з смаженими баклажанами



Страва готується досить швидко та інтенсивно, тому спочатку потрібно помити і почистити всі овочі.
1
Часник розплескати, посікти і покласти в миску.
2
Цибулю нарізати кубиками і додати до часнику.
3
Зелень подрібнити і додати до часнику і цибулі.
4
Скропити нарізку лимонним соком або ягідним оцтом, посолити, приправити прянощами, вимішати і залишити підмариновуватись, поки готуватимуться інші овочі.
5
Баклажани нарізати кубиками близько 2-2,5 см.
6
Сковороду розігріти на сильному вогні з олією, і помішуючи, обсмажити бакалажани до рум’яності, дістати шумівкою з сковороди і залишити охолоджуватись.
Баклажани повинні смажитись вільно, не тушкуватись, тому, якщо баклажанів забагато, обсмажити їх за декілька разів.
7
Солодкий та гіркий перець нарізати кубиками, додати до цибулі з часником і вимішати.
8
Охолоджені баклажани додати до салату.
9
Помідори нарізати кубиками, додати до салату і вимішати.
Салат смакує самостійно з хлібом, а також в якості складника комплексної страви.
При подачі, порційно, до салату можна додати нарізану кубиками бринзу, сир, яйце, м’ясо, рибу, копченину, тощо…




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар