Салат з смаженими баклажанами (2)
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Будь-який салат не є догмою, а щоденною корисною кулінарною творчістю. В середземноморських кухнях, і зокрема в близькосхідних, способів приготування салату з баклажанами існує чималенько. Пропоную ще один варіянт такого салату – досить простий, але який здатен урізноманітнити овочеве і баклажанове меню…
|
Страва відрізняється від попереднього салату способом нарізки овочів, і тим, що обсмажуються лише баклажани, а інші складники йдуть в неї сирими, адже це салат, як не як…
|
|
Розділ:
|
Баклажани; Страви з овочів
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Середземноморські кухні
|
Необхідний посуд:
|
Широка сковорода
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Складники для приготування салату з смаженими баклажанами
|
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Баклажан середнього розміру
|
2
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Перець солодкий (бажано різних кольорів)
|
1-2
|
шт
|
Перець гіркий (до смаку)
|
1
|
шт
|
Помідори середнього розміру
|
2-3
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень: базилік, кінза, кріп, петрушка…
|
1
|
пучок
|
Пряні трави мелені
|
-
|
до смаку
|
Сік з лимона / Оцет ягідний
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Олія для смаження
|
-
|
до потреби
|
■ Порядок приготування салату з смаженими баклажанами
|
|
●
|
Страва готується досить швидко та інтенсивно, тому спочатку потрібно помити і почистити всі овочі.
|
1
|
Часник розплескати, посікти і покласти в миску.
|
2
|
Цибулю нарізати кубиками і додати до часнику.
|
3
|
Зелень подрібнити і додати до часнику і цибулі.
|
4
|
Скропити нарізку лимонним соком або ягідним оцтом, посолити, приправити прянощами, вимішати і залишити підмариновуватись, поки готуватимуться інші овочі.
|
5
|
Баклажани нарізати кубиками близько 2-2,5 см.
|
6
|
Сковороду розігріти на сильному вогні з олією, і помішуючи, обсмажити бакалажани до рум’яності, дістати шумівкою з сковороди і залишити охолоджуватись.
|
●
|
Баклажани повинні смажитись вільно, не тушкуватись, тому, якщо баклажанів забагато, обсмажити їх за декілька разів.
|
7
|
Солодкий та гіркий перець нарізати кубиками, додати до цибулі з часником і вимішати.
|
8
|
Охолоджені баклажани додати до салату.
|
9
|
Помідори нарізати кубиками, додати до салату і вимішати.
|
●
|
Салат смакує самостійно з хлібом, а також в якості складника комплексної страви.
|
●
|
При подачі, порційно, до салату можна додати нарізану кубиками бринзу, сир, яйце, м’ясо, рибу, копченину, тощо…
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар