понеділок, 11 листопада 2024 р.

Vegetables and Quail Eggs Sandwiches

Овочеві канапки з перепелиними яйцями
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Овочеві канапки – це і закуска, і естетична насолода, і розвага…

Начинені ж перепелиними яйцями, окрім зовнішніх вражень, овочеві канапки залишають в роті приємний, обволікаючий маслянистий присмак і післясмак насолоди та ситості…

Такі канапки можуть бути чудовою і яскравою закускою для урочистого або романтичного обіду, фуршету, пікніка…

При цьому, страва готується досить просто, якщо ви послідовно пройдете всі нескладні підготовчі процеси.

Спочатку, складіть перелік та підберіть овочі, які у вас є під рукою або які необхідно купити, і з яких ви хотіли б зробити канапки. Підберіть також інші складники до страви. Підготуйте необхідний посуд для запікання та для подачі і починайте творити свій власний кулінарний шедевр!


Замість хліба, підкладкою до овочів чудово слугує звичайний корж, детальніше про коржі можна почитати в розділі Коржі.

Найкраще, коржа спекти на кисляку або на сироватці. Чим витриманішим буде кисляк або сироватка, тим смачнішим вийде корж. Важливо розкатувати корж дуже тоненько, щоб він не випікався булкою, з товстим м’якушем, а був хрусткою випічкою.


Розділ:
Закуски; Канапки; Пікнік
Час підготовки:
30 хвилин
Температура і
Час випікання:
250 °C
25 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Форма для випічки 30х20 см;
Пекарський папір
К-сть порцій:
18-20 канапок

■ Складники для приготування овочевих канапок з перепелиними яйцями

■ Овочі невеликого розміру для канапок:


Баклажан, гарбуз, кабачок, картопля, перець, помідори, цибуля,
й інші овочі, є яскравим матеріалом для страви

■ Складники для коржа


■ Прянощі і приправи для подачі страви:


Мелені прянощі створять букет страви


Посічена з часником зелень додасть свіжих ноток


За бажанням, будь-яка гостра приправа або соус додадуть пікантності

Тертий витриманий сир довершить страву вершковістю, внісши й свої характерні нотки

Складник
Кількість
Од вим
Овочі невеликого розміру для канапок:
-
-
Баклажан
-
-
Кабачок
-
-
Цибуля
-
-
Помідори різних кольорів
-
-
Перець гострий різних кольорів
-
-
Перець солодкий різних кольорів
-
-
Гарбуз
-
-
Яйця перепелині
18-20
шт
Складники для коржа:
Борошно (3-4 ст.ложки)
130-170
г
Вода / Кисляк / Сироватка
±100
мл
Сіль
1
дрібка
Сода харчова
½
ч.ложки
Оцет ягідний / Сік лимонний для погашення соди
1
ст.ложка
Прянощі і приправи для подачі страви:
-
до смаку
Сіль
-
-
Перець чорний мелений
-
-
Паприка мелена
-
-
Суміш мелених пряних трав
-
-
Сир тертий
-
до потреби
Зелень подрібнена
-
до потреби
Інші приправи за бажанням…
-
до смаку

■ Порядок приготування страви

■ Замішування тіста для коржа


Щоб корж вийшов легким, тісто не повинне бути крутим, а м’яким, трохи липкуватим. При розкатуванні коржа ви просто припилюватимете тісто борошном, щоб воно не липло до рук.
Гарно витриманий кисляк або сироватка також впливають на легкість коржа.
1
Борошно просіяти в миску, посолити, соду погасити ягідним оцтом і додати до борошна.
2
Вилити в суміш воду або кисляк, або сироватку і за допомогою ложки замісити тісто.
3
Вимішувати протягом декількох хвилин до однорідного, трохи липкуватого, еластичного тіста.
4
Тісто накрити плівкою і залишити вистоюватись на час, поки підготовлюватимуться інші складники (~30 хв).

■ Підготовка овочів та формування коржа для канапок



Для канапок потрібно брати овочі невеличкого діаметру: ідеально – 4-6 см. Завеликі овочі, наприклад гарбуз, потрібно обрізати по розміру.
1
Овочі нарізати на кружальця товщиною в палець-півтора, вирізати середину діаметром 3-4 см.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
2
Жаровню вистелити пергаментом і маленькою качалкою розкатати тісто по всій площині жаровні в тонкого коржа. Якщо тісто липке, то при розкатуванні, злегка припилювати коржа борошном.
3
Рівномірно викласти на коржа підготовлені овочі. У вибрану середину м’яких овочів, як помідори, перець, для утримання форми варто покласти вибрані серцевини з твердіших овочів – картоплі, гарбуза, кабачка…
4
Обрізки з овочів покласти в іншу, невелику жаровню і скропити олією.
5
Поставити обидві жаровні в розігріту духовку (жаровню з обрізками поставити вглиб духовки). Випікати при 250 °С 20-25 хвилин.
Поки запікаються овочі, підготувати яйця.

■ Запікання яєць і подача канапок


Після запікання овочів, потрібно швидко влити в середину перепелині яйця. Для цього необхідно підготувати 18-20 маленьких (кавових) чашечок або інших подібних ємностей для яєць.
Шкаралупа перепелиного яйця досить тонка і легко розкришується, але підшкаралупна плівка – досить пружна і погано розривається, тому, щоб розбити перепелине яйце не поруйнувавши жовтка потрібно трохи акуратності.
1
Кінчиком леза тоненького, гострого ножа проткнути не глибоко шкаралупу, трохи її надрізати по колу на 1/5-1/4 окружності і вилити яйце в підготовлену чашечку.
2
Проробити те ж саме з усіма іншими яйцями.
На третьому-четвертому яйці процес піде вже професійно!..
3
Дістати запечені овочі з духовки, влити в них яйця і поставити знову в духовку на 3-4 хвилини до легкого загусання білка. Яйця не перепікати! Жовток повинен залишатись рідким.
4
Дістати страву з духовки, до смаку посолити, поперчити, приправити іншими прянощами, тертим сиром, посіченою з часником зеленню, тощо... Можна скропити страву лимонним соком або іншою гострою рідкою приправою.
5
Дістати коржа разом з пергаментом з форми, покласти на дошку і гострим ножем (краще пилочкою) порційно розрізати коржа між овочами.
Страва смакує гарячою! Але якщо гарячою нею поласувати не вдалось, то можна посмакувати і ледь теплою, але страву не переохолоджуйте, оскільки захололі овочі і яйця смакують гірше.



N.B.
Не страшно, якщо білок трохи не вміщується в овочах. Витікаючи, він утворює непогане творче доповнення до оформлення канапок.
Звичайно ж, такі канапки можна начиняти не лише перепелиним яйцем, а й підсмаженими з цибулею і прянощами грибами, посіченим м’ясом, іншими овочевими, м’ясними і рибними начинками, але то історія іншої статті. Слідкуйте за блоґом…
Як на мене, то в таких канапках неймовірно смачним виходить також і корж, крихти від якого підхоплює той, хто встиг першим...



Подавши страву на стола, ви побачите на обличчях захват, а в очах – жадібність, тому що кожному захочеться вихопити найяскравіший шматок страви, а ще краще – всі разом!..



І дійсно, хіба можна втриматись від такої краси, коли від неї ще й пахтить так, що рот повністю наповнюється слиною, і приходить розуміння, що зволікати не можна, бо залишишся ні з чим…




Запечені овочеві обрізки смакують по-своєму…


Особливо, коли вони стають частиною комплексної страви, з тими ж канапками, та ще й під склянку гарного вина…




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар