Овочеві канапки з перепелиними яйцями
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Овочеві канапки – це і закуска, і естетична насолода, і розвага…
Начинені ж перепелиними яйцями, окрім зовнішніх вражень, овочеві канапки залишають в роті приємний, обволікаючий маслянистий присмак і післясмак насолоди та ситості… |
Такі канапки можуть бути чудовою і яскравою закускою для урочистого або романтичного обіду, фуршету, пікніка…
При цьому, страва готується досить просто, якщо ви послідовно пройдете всі нескладні підготовчі процеси.
|
Спочатку, складіть перелік та підберіть овочі, які у вас є під рукою або які необхідно купити, і з яких ви хотіли б зробити канапки. Підберіть також інші складники до страви. Підготуйте необхідний посуд для запікання та для подачі і починайте творити свій власний кулінарний шедевр!
|
|
Замість хліба, підкладкою до овочів чудово слугує звичайний корж, детальніше про коржі можна почитати в розділі Коржі.
Найкраще, коржа спекти на кисляку або на сироватці. Чим витриманішим буде кисляк або сироватка, тим смачнішим вийде корж. Важливо розкатувати корж дуже тоненько, щоб він не випікався булкою, з товстим м’якушем, а був хрусткою випічкою.
Найкраще, коржа спекти на кисляку або на сироватці. Чим витриманішим буде кисляк або сироватка, тим смачнішим вийде корж. Важливо розкатувати корж дуже тоненько, щоб він не випікався булкою, з товстим м’якушем, а був хрусткою випічкою.
|
|
Розділ:
|
Закуски; Канапки; Пікнік
|
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Температура і
Час випікання: |
250 °C
25 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Форма для випічки 30х20 см;
Пекарський папір |
К-сть порцій:
|
18-20 канапок
|
■ Складники для приготування овочевих канапок з перепелиними яйцями
■ Овочі невеликого розміру для канапок:
Баклажан, гарбуз, кабачок, картопля, перець, помідори, цибуля,
й інші овочі, є яскравим матеріалом для страви
■ Складники для коржа
■ Прянощі і приправи для подачі страви:
Мелені прянощі створять букет страви |
Посічена з часником зелень додасть свіжих ноток |
За бажанням, будь-яка гостра приправа або соус додадуть пікантності
|
Тертий витриманий сир довершить страву вершковістю, внісши й свої характерні нотки
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Овочі невеликого розміру для канапок:
| ||
-
|
-
| |
Баклажан
|
-
|
-
|
Кабачок
|
-
|
-
|
Цибуля
|
-
|
-
|
Помідори різних кольорів
|
-
|
-
|
Перець гострий різних кольорів
|
-
|
-
|
Перець солодкий різних кольорів
|
-
|
-
|
Гарбуз
|
-
|
-
|
Яйця перепелині
|
18-20
|
шт
|
Складники для коржа:
| ||
Борошно (3-4 ст.ложки)
|
130-170
|
г
|
Вода / Кисляк / Сироватка
|
±100
|
мл
|
Сіль
|
1
|
дрібка
|
Сода харчова
|
½
|
ч.ложки
|
Оцет ягідний / Сік лимонний для погашення соди
|
1
|
ст.ложка
|
-
|
до смаку
| |
Сіль
|
-
|
-
|
Перець чорний мелений
|
-
|
-
|
Паприка мелена
|
-
|
-
|
Суміш мелених пряних трав
|
-
|
-
|
Сир тертий
|
-
|
до потреби
|
Зелень подрібнена
|
-
|
до потреби
|
Інші приправи за бажанням…
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
■ Замішування тіста для коржа
|
|
●
|
Щоб корж вийшов легким, тісто не повинне бути крутим, а м’яким, трохи липкуватим. При розкатуванні коржа ви просто припилюватимете тісто борошном, щоб воно не липло до рук.
|
●
|
Гарно витриманий кисляк або сироватка також впливають на легкість коржа.
|
1
|
Борошно просіяти в миску, посолити, соду погасити ягідним оцтом і додати до борошна.
|
2
|
Вилити в суміш воду або кисляк, або сироватку і за допомогою ложки замісити тісто.
|
3
|
Вимішувати протягом декількох хвилин до однорідного, трохи липкуватого, еластичного тіста.
|
4
|
Тісто накрити плівкою і залишити вистоюватись на час, поки підготовлюватимуться інші складники (~30 хв).
|
■ Підготовка овочів та формування коржа для канапок
|
|
●
|
Для канапок потрібно брати овочі невеличкого діаметру: ідеально – 4-6 см. Завеликі овочі, наприклад гарбуз, потрібно обрізати по розміру.
|
1
|
Овочі нарізати на кружальця товщиною в палець-півтора, вирізати середину діаметром 3-4 см.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
|
2
|
Жаровню вистелити пергаментом і маленькою качалкою розкатати тісто по всій площині жаровні в тонкого коржа. Якщо тісто липке, то при розкатуванні, злегка припилювати коржа борошном.
|
3
|
Рівномірно викласти на коржа підготовлені овочі. У вибрану середину м’яких овочів, як помідори, перець, для утримання форми варто покласти вибрані серцевини з твердіших овочів – картоплі, гарбуза, кабачка…
|
4
|
Обрізки з овочів покласти в іншу, невелику жаровню і скропити олією.
|
5
|
Поставити обидві жаровні в розігріту духовку (жаровню з обрізками поставити вглиб духовки). Випікати при 250 °С 20-25 хвилин.
|
●
|
Поки запікаються овочі, підготувати яйця.
|
■ Запікання яєць і подача канапок
|
|
|
|
|
|
●
|
Після запікання овочів, потрібно швидко влити в середину перепелині яйця. Для цього необхідно підготувати 18-20 маленьких (кавових) чашечок або інших подібних ємностей для яєць.
|
●
|
Шкаралупа перепелиного яйця досить тонка і легко розкришується, але підшкаралупна плівка – досить пружна і погано розривається, тому, щоб розбити перепелине яйце не поруйнувавши жовтка потрібно трохи акуратності.
|
1
|
Кінчиком леза тоненького, гострого ножа проткнути не глибоко шкаралупу, трохи її надрізати по колу на 1/5-1/4 окружності і вилити яйце в підготовлену чашечку.
|
2
|
Проробити те ж саме з усіма іншими яйцями.
|
●
|
На третьому-четвертому яйці процес піде вже професійно!..
|
3
|
Дістати запечені овочі з духовки, влити в них яйця і поставити знову в духовку на 3-4 хвилини до легкого загусання білка. Яйця не перепікати! Жовток повинен залишатись рідким.
|
4
|
Дістати страву з духовки, до смаку посолити, поперчити, приправити іншими прянощами, тертим сиром, посіченою з часником зеленню, тощо... Можна скропити страву лимонним соком або іншою гострою рідкою приправою.
|
5
|
Дістати коржа разом з пергаментом з форми, покласти на дошку і гострим ножем (краще пилочкою) порційно розрізати коржа між овочами.
|
●
|
Страва смакує гарячою! Але якщо гарячою нею поласувати не вдалось, то можна посмакувати і ледь теплою, але страву не переохолоджуйте, оскільки захололі овочі і яйця смакують гірше.
|
|
|
N.B.
●
|
Не страшно, якщо білок трохи не вміщується в овочах. Витікаючи, він утворює непогане творче доповнення до оформлення канапок.
|
●
|
Звичайно ж, такі канапки можна начиняти не лише перепелиним яйцем, а й підсмаженими з цибулею і прянощами грибами, посіченим м’ясом, іншими овочевими, м’ясними і рибними начинками, але то історія іншої статті. Слідкуйте за блоґом…
|
●
|
Як на мене, то в таких канапках неймовірно смачним виходить також і корж, крихти від якого підхоплює той, хто встиг першим...
|
|
|
|
|
Подавши страву на стола, ви побачите на обличчях захват, а в очах – жадібність, тому що кожному захочеться вихопити найяскравіший шматок страви, а ще краще – всі разом!..
|
|
|
|
І дійсно, хіба можна втриматись від такої краси, коли від неї ще й пахтить так, що рот повністю наповнюється слиною, і приходить розуміння, що зволікати не можна, бо залишишся ні з чим…
|
|
|
|
Запечені овочеві обрізки смакують по-своєму…
|
|
|
|
Особливо, коли вони стають частиною комплексної страви, з тими ж канапками, та ще й під склянку гарного вина…
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар