М’ясні кульки з перепелиними яйцями
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця страва не лише для насичення, а й для задоволення: рум’яна, хрустка скоринка ховає під собою ніжну, соковиту м'ясну оболонку, яка в свою чергу, обгортає мініатюрне, ще ніжніше, маслянисте яйце, яке причаровує своєю білизною і гарячою серцевиною, викликаючи спалах захоплення і довершуючи враження вишуканістю смаку... |
|
|
М’ясні кульки – справжній делікатес – чудово підійдуть до фуршету, романтичної вечері або просто до вишуканого обіду, якщо їх доповнити ніжною м’ячкою, смачнющою локшиною, печеними овочами, і відповідною підливою, приправою або соусом...
|
|
|
|
|
Розділ:
|
Страви з м’яса; Страви з яєць
|
Час підготовки:
|
45 хвилин
|
Час обсмажування:
| 4 хвилини
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Каструля для фритюра
|
К-сть порцій:
|
20 кульок
|
■ Складники для приготування м’ясних кульок з перепелиними яйцями
|
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для кульок:
| ||
Яйця перепелині
|
20
|
шт
|
Фарш м’ясний (свинина, яловичина, баранина, птиця…)
|
500
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Перець чорний мелений
|
1
|
ч.ложка
|
Прянощі мелені (за бажанням): перці, пряні трави, імбир тощо…
|
-
|
до смаку
|
Яйце куряче
|
1
|
шт
|
Сухарі панірувальні
|
2-3
|
ст.ложки
|
Сіль (½-1 ч.ложка)
|
-
|
до смаку
|
Для панірування і фритюру:
| ||
Борошно
|
3-4
|
ст.ложки
|
Яйце куряче
|
2
|
шт
|
Сухарі панірувальні
|
3-4
|
ст.ложки
|
Смалець / Олія (0,5-1 л)
|
-
|
до потреби
|
■ Порядок приготування страви
■ Відварювання яєць, приготування фаршу і формування кульок
|
|
|
|
1
|
Перепелині яйця покласти в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, проварити 2 хвилини, перекласти в холодну воду і охолодити.
|
2
|
Яйця почистити від шкаралупи: кожне яйце легенько обстукати по столу і потім прокатати між долонями, проминаючи шкаралупу, покласти знову в холодну воду на 1-2 хвилини, почистити і просушити на серветці.
|
3
|
Цибулю натерти на грубій тертці, часник вичавити через часничницю (якщо ж ви готуєте м’ясний фарш безпосередньо перед приготуванням страви, то цибулю і часник пропустити через м’ясорубку разом з м’ясом).
|
4
|
М’ясний фарш, цибулю, часник, перець, прянощі, яйце, сухарі, сіль покласти в миску і вимішати до однорідності.
|
5
|
Фарш розділити на кількість яєць (~1 ст.ложка або ±43 г/порція).
|
6
|
Порцію фаршу розпластати чайною ложкою в рівномірного тоненького оладка, покласти зверху яйце, за допомогою чайної ложки обгорнути його фаршем і скатати між долонями кульку. Викласти кульку на деко.
|
7
|
Випрацювати таким чином весь фарш і яйця.
|
8
|
Покласти деко з кульками в морозилку для охолодження, але не заморожувати (~40 хв). Затужавілі кульки краще паніруватимуться і смажитимуться.
|
■ Панірування і смаження кульок
|
|
|
|
●
|
Для смаження у фритюрі найкраще підходить смалець, оскільки витримує високі температури, не горить, а виріб не вбирає в себе жир.
|
●
|
Щоб уникнути перевитрат жиру, варто брати для смаження невелику каструлю (на 4-5 кульок) і обсмажувати кульки за декілька разів, щоб вони вільно поміщались в киплячому жирі.
|
●
|
Застереження! Перед тим, як переходити до смаження кульок, переконайтесь, що начиння і руки абсолютно сухі! При потраплянні вологи в розпечений жир, той почне розбризкуватись, «стріляти», що може призвести до опіків.
|
1
|
В три полумиски викласти по порядку борошно, збиті яйця, панірувальні сухарі.
|
2
|
Дістати кульки з морозилки і обвалювати в борошні, потім в яйці, потім в панірувальних сухарях і викладати на деко. Можна знову покласти кульки на 15-20 хвилин в морозилку для охолодження, але не заморожувати.
|
3
|
Смалець розігріти на середньому вогні у відповідного розміру каструлі до майже закипання або задимлення.
|
4
|
За допомогою шумівки, викласти порцію кульок в каструлю, щоб вони вільно розміщувались в жирі і обсмажити протягом 2 хвилин з одного боку, потім, перевернути і ще просмажити 2 хвилини (загальни час ~4 хв). Шумівкою дістати кульки з жиру і викласти на серветку, щоб стік зайвий жир.
|
5
|
Обсмажити таким чином всі кульки.
|
●
|
Страва смакує гарячою у супроводі будь-якої гострої приправи: аджики, чортополоху, пряної підливи, майонезу, сметани з часником, тощо…
|
●
|
Паніровані кульки можна заморозити для пізнішого використання.
|
N.B.
●
|
Смак страви, перш за все, залежить від якості фаршу. Як приготувати гарний м’ясний фарш дивіться в статті Фарш м’ясний. Також, не бійтесь зробити фарш до смаку пряним та гострим, адже саме прянощі вимальовують і довершують будь-яку м’ясну страву.
|
●
|
Важливо також не переварювати яйця. Для відварювання перепелиних яєць достатньо двох хвилин після закипання. Яйце залишається м’яким, довершуючи страву своєю маслянистою консистенцією.
|
●
|
|
|
|
|
М'ясні кульки з м'ячкою і м'ясною пряною підливою:
|
|
|
|
Локшина з м’ясними кульками у перецево-томатній підливі:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар