четвер, 3 жовтня 2024 р.

Meatballs with Quail Eggs

М’ясні кульки з перепелиними яйцями
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця страва не лише для насичення, а й для задоволення: рум’яна, хрустка скоринка ховає під собою ніжну, соковиту м'ясну оболонку, яка в свою чергу, обгортає мініатюрне, ще ніжніше, маслянисте яйце, яке причаровує своєю білизною і гарячою серцевиною, викликаючи спалах захоплення і довершуючи враження вишуканістю смаку...

М’ясні кульки – справжній делікатес – чудово підійдуть до фуршету, романтичної вечері або просто до вишуканого обіду, якщо їх доповнити ніжною м’ячкою, смачнющою локшиною, печеними овочами, і відповідною підливою, приправою або соусом...


Розділ:
Страви з м’яса; Страви з яєць
Час підготовки:
45 хвилин
Час обсмажування:
4 хвилини
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Каструля для фритюра
К-сть порцій:
20 кульок

■ Складники для приготування м’ясних кульок з перепелиними яйцями



Складник
Кількість
Од вим
Для кульок:
Яйця перепелині
20
шт
Фарш м’ясний (свинина, яловичина, баранина, птиця…)
500
г
Цибуля середнього розміру
1
шт
Часник
1
головка
Перець чорний мелений
1
ч.ложка
Прянощі мелені (за бажанням): перці, пряні трави, імбир тощо…
-
до смаку
Яйце куряче
1
шт
Сухарі панірувальні
2-3
ст.ложки
Сіль (½-1 ч.ложка)
-
до смаку
Для панірування і фритюру:
Борошно
3-4
ст.ложки
Яйце куряче
2
шт
Сухарі панірувальні
3-4
ст.ложки
Смалець / Олія (0,5-1 л)
-
до потреби

■ Порядок приготування страви

■ Відварювання яєць, приготування фаршу і формування кульок



1
Перепелині яйця покласти в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, проварити 2 хвилини, перекласти в холодну воду і охолодити.
2
Яйця почистити від шкаралупи: кожне яйце легенько обстукати по столу і потім прокатати між долонями, проминаючи шкаралупу, покласти знову в холодну воду на 1-2 хвилини, почистити і просушити на серветці.
3
Цибулю натерти на грубій тертці, часник вичавити через часничницю (якщо ж ви готуєте м’ясний фарш безпосередньо перед приготуванням страви, то цибулю і часник пропустити через м’ясорубку разом з м’ясом).
4
М’ясний фарш, цибулю, часник, перець, прянощі, яйце, сухарі, сіль покласти в миску і вимішати до однорідності.
5
Фарш розділити на кількість яєць (~1 ст.ложка або ±43 г/порція).
6
Порцію фаршу розпластати чайною ложкою в рівномірного тоненького оладка, покласти зверху яйце, за допомогою чайної ложки обгорнути його фаршем і скатати між долонями кульку. Викласти кульку на деко.
7
Випрацювати таким чином весь фарш і яйця.
8
Покласти деко з кульками в морозилку для охолодження, але не заморожувати (~40 хв). Затужавілі кульки краще паніруватимуться і смажитимуться.

■ Панірування і смаження кульок


Для смаження у фритюрі найкраще підходить смалець, оскільки витримує високі температури, не горить, а виріб не вбирає в себе жир.
Щоб уникнути перевитрат жиру, варто брати для смаження невелику каструлю (на 4-5 кульок) і обсмажувати кульки за декілька разів, щоб вони вільно поміщались в киплячому жирі.
Застереження! Перед тим, як переходити до смаження кульок, переконайтесь, що начиння і руки абсолютно сухі! При потраплянні вологи в розпечений жир, той почне розбризкуватись, «стріляти», що може призвести до опіків.
1
В три полумиски викласти по порядку борошно, збиті яйця, панірувальні сухарі.
2
Дістати кульки з морозилки і обвалювати в борошні, потім в яйці, потім в панірувальних сухарях і викладати на деко. Можна знову покласти кульки на 15-20 хвилин в морозилку для охолодження, але не заморожувати.
3
Смалець розігріти на середньому вогні у відповідного розміру каструлі до майже закипання або задимлення.
4
За допомогою шумівки, викласти порцію кульок в каструлю, щоб вони вільно розміщувались в жирі і обсмажити протягом 2 хвилин з одного боку, потім, перевернути і ще просмажити 2 хвилини (загальни час ~4 хв). Шумівкою дістати кульки з жиру і викласти на серветку, щоб стік зайвий жир.
5
Обсмажити таким чином всі кульки.
Страва смакує гарячою у супроводі будь-якої гострої приправи: аджики, чортополоху, пряної підливи, майонезу, сметани з часником, тощо…
Паніровані кульки можна заморозити для пізнішого використання.


N.B.
Смак страви, перш за все, залежить від якості фаршу. Як приготувати гарний м’ясний фарш дивіться в статті Фарш м’ясний. Також, не бійтесь зробити фарш до смаку пряним та гострим, адже саме прянощі вимальовують і довершують будь-яку м’ясну страву.
Важливо також не переварювати яйця. Для відварювання перепелиних яєць достатньо двох хвилин після закипання. Яйце залишається м’яким, довершуючи страву своєю маслянистою консистенцією.
Як і січеники, страва смакує у супроводі будь-якого гарніру – овочі, каші, салати, локшина, тощо...





Локшина з м’ясними кульками у перецево-томатній підливі:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар