субота, 26 жовтня 2024 р.

Fried Eggplant Salad (1)

Салат з смаженими баклажанами (1)
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Салат з смаженими баклажанами є приємним завершенням літнього овочевого, і зокрема баклажанового сезону: м’яка і тепла ситість смажених овочів поєднується з прохолодою свіжих помідорів, солодкого перцю, часнику та зелені, поєднуючи, здавалося б непоєднувані смаки в один букет вишуканої страви…

Звичайно, рецептів подібного салату існує декілька, але з чогось же потрібно почати?..


Розділ:
Баклажани; Страви з овочів
Час підготовки:
10 хвилин
Час приготування:
10 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Широка сковорода
К-сть порцій:
4 порції

■ Складники для приготування салату з смаженими баклажанами


Складник
Кількість
Од вим
Для страви всі складники в рівній кількості:
Баклажан середнього розміру
1
шт
Цибуля середнього розміру
1
шт
Морква середнього розміру
1
шт
Перець солодкий (бажано різних кольорів)
1-2
шт
Перець гіркий (до смаку)
1
шт
Помідори середнього розміру
3-4
шт
Часник
1
головка
Зелень: базилік, кінза, кріп, петрушка…
1
пучок
Пряні трави мелені
-
до смаку
Оцет ягідний / Сік з лимона / Інша подібна приправа
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Олія для смаження
-
до потреби

■ Порядок приготування салату з смаженими баклажанами


Страва готується досить швидко та інтенсивно, тому спочатку потрібно помити і почистити всі овочі. Моркву, цибулю і баклажани можна відразу ж поокремо тоненько нашаткувати.
1
Моркву тоненько нашаткувати і помішуючи, злегка обсмажити в олії на сильному вогні до розм’якшення.
2
Поки обсмажується морква, цибулю тоненько нашаткувати, додати до моркви і помішуючи, обсмажити до розм’якшення та прозорості.
3
Поки обсмажуються морква і цибуля, баклажани тоненько нашаткувати, додати до моркви з цибулею і обсмажити до готовності баклажанів. Баклажани не пересмажувати!
Смаженину зняти з вогню і поставити охолоджуватись. Тим часом, підготувати інші овочі.
4
Зелень подрібнити і покласти в миску.
5
Часник розплескати, посікти і додати до зелені.
6
Солодкий і гіркий перець тоненько нашаткувати і додати до зелені.
7
Овочі приправити ягідним оцтом або лимонним соком, перемішати, додати до охолодженої смаженини, до смаку посолити, приправити прянощами і перемішати.
8
Помідори нарізати тоненькими скибками, додати до салату і перемішати.
9
Дати салату постояти декілька хвилин перед подачею.
При подачі, порційно, до салату можна додати нарізану кубиками бринзу, варене яйце, варене або тушковане м’ясо, рибу, копченину...
Салат смакує самостійно з хлібом або ж його можна додати до комплкесної страви.



Цей салат може стати чудовим доповненням до комплексної овочевої страви, і смакуватиме також з яйцями, м'ясом, птицею, рибою, копчениною, тощо...



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар