Салат з смаженими баклажанами (1)
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Салат з смаженими баклажанами є приємним завершенням літнього овочевого, і зокрема баклажанового сезону: м’яка і тепла ситість смажених овочів поєднується з прохолодою свіжих помідорів, солодкого перцю, часнику та зелені, поєднуючи, здавалося б непоєднувані смаки в один букет вишуканої страви…
|
Звичайно, рецептів подібного салату існує декілька, але з чогось же потрібно почати?..
|
|
Розділ:
|
Баклажани; Страви з овочів
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Час приготування:
|
10 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Широка сковорода
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Складники для приготування салату з смаженими баклажанами
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви всі складники в рівній кількості:
| ||
Баклажан середнього розміру
|
1
|
шт
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Перець солодкий (бажано різних кольорів)
|
1-2
|
шт
|
Перець гіркий (до смаку)
|
1
|
шт
|
Помідори середнього розміру
|
3-4
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень: базилік, кінза, кріп, петрушка…
|
1
|
пучок
|
Пряні трави мелені
|
-
|
до смаку
|
Оцет ягідний / Сік з лимона / Інша подібна приправа
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Олія для смаження
|
-
|
до потреби
|
■ Порядок приготування салату з смаженими баклажанами
|
|
|
|
|
|
●
|
Страва готується досить швидко та інтенсивно, тому спочатку потрібно помити і почистити всі овочі. Моркву, цибулю і баклажани можна відразу ж поокремо тоненько нашаткувати.
|
1
|
Моркву тоненько нашаткувати і помішуючи, злегка обсмажити в олії на сильному вогні до розм’якшення.
|
2
|
Поки обсмажується морква, цибулю тоненько нашаткувати, додати до моркви і помішуючи, обсмажити до розм’якшення та прозорості.
|
3
|
Поки обсмажуються морква і цибуля, баклажани тоненько нашаткувати, додати до моркви з цибулею і обсмажити до готовності баклажанів. Баклажани не пересмажувати!
|
●
|
Смаженину зняти з вогню і поставити охолоджуватись. Тим часом, підготувати інші овочі.
|
4
|
Зелень подрібнити і покласти в миску.
|
5
|
Часник розплескати, посікти і додати до зелені.
|
6
|
Солодкий і гіркий перець тоненько нашаткувати і додати до зелені.
|
7
|
Овочі приправити ягідним оцтом або лимонним соком, перемішати, додати до охолодженої смаженини, до смаку посолити, приправити прянощами і перемішати.
|
8
|
Помідори нарізати тоненькими скибками, додати до салату і перемішати.
|
9
|
Дати салату постояти декілька хвилин перед подачею.
|
●
|
При подачі, порційно, до салату можна додати нарізану кубиками бринзу, варене яйце, варене або тушковане м’ясо, рибу, копченину...
|
●
|
Салат смакує самостійно з хлібом або ж його можна додати до комплкесної страви.
|
|
|
Цей салат може стати чудовим доповненням до комплексної овочевої страви, і смакуватиме також з яйцями, м'ясом, птицею, рибою, копчениною, тощо...
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар