вівторок, 1 грудня 2020 р.

Fried Cabbage Pie

Пиріг з смаженою капустою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

В пирогу з капустою, важко визначити що смачніше, тісто чи начинка, особливо якщо тісто замішується за всіма правилами хлібопічного мистецтва, визріває і запікається в смачний та ароматний корж, а до смаженої капусти додаються ще й гриби або шинка, або сир, або те й інше разом...

Саме тому, пиріг з смаженою капустою смакує всім і завжди.

Пиріг з капустою можна робити відкритим і закритим, що суттєво не впливає на смак, але щоразу привносить до випічки свої особливі смакові нотки.

Тісто на пиріг можна вибродити і за декілька годин, але якщо ви хочете отримати довершену випічку, то тісто повинне визріти в холоді протягом доби.

Тому що визріле тісто легке для шлунка, і з нього виходить чудовий корж. Тобто, варто розбити випікання пирога на два дні: в перший день, замісити тісто і поставити його визрівати, а також, зробити начинку, і наступного дня, просто спекти пиріг...


Час замішування і визрівання тіста:
10 хвилин замішування + 24 год визрівання
Розділ:
Пироги
Час приготування капусти:
30 хвилин
Країна:
Україна
Час випікання:
40-45 хвилин
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування пирога з капустою


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для тіста:
-
-
Борошно
500
г
Вода / Молоко / Сироватка
350
мл
Дріжджі сухі (на 500 г борошна)
1
пакетик
Цукор
1-2
ст.ложки
Олія
2
ст.ложки
Сіль
1
кав.ложка
Для начинки:
-
-
Капуста шаткована
1
кг
Цибуля середнього розміру
1-2
шт
Морква середнього розміру (опційно)
1
шт
Олія для смаження капусти
3-4
ст.ложки
Яйце (опційно)
1
шт
Гриби (опційно)
100
г
Шинка (опційно)
100
г

■ Порядок приготування пирога
Замішування тіста:
Детальніше про замішування тіста ви можете прочитати в статті «Хліб домашній».
1
Сироватку або молоко, або воду нагріти вище кімнатної температури, добавити цукор і розчинити в ній дріжджі.
2
Поставити суміш на 15 хв в тепле місце, щоб оживити дріжджі. Гарно розмішати.
3
Борошно просіяти в 3-літрову миску, добавити розчинені в сироватці дріжджі і замісити тісто. Викласти тісто на стіл і вимішувати ще протягом 10 хвилин до утворення гладкого, пружного тіста.
4
Тісто перекласти в миску, накрити плівкою та рушником і поставити виброджуватись на 1 год в тепле місце (найкраще підходить розігріта до 50 °С і вимкнена духовка). Тісто повинне підійти утричі.
5
Добавити в тісто сіль та олію і гарно вимісити до однорідної маси.
6
Тісто накрити плівкою та рушником і поставити визрівати в холодильник на 10-12 год.
7
За 3 години до випікання, дістати тісто з холодильника, злегка його обім’яти, накрити плівкою і залишити тісто прогріватись до температури приміщення, в якому випікатиметься пиріг. За годину до випічки пирога, поставити тісто в розігріту до 50 °С і вимкнену духовку, щоб воно повністю прогрілось.

Приготування капустяної начинки:
Детальніше про приготування капусти ви можете прочитати в статті «Капуста смажена».
1
Капусту нашаткувати довгими смужками і покласти в глибоку сковорідку або в широку каструлю, добавити 1/3 склянки води.
2
Каструлю з капустою поставити на сильний вогонь, накрити кришкою, дати закипіти воді, стишити вогонь і протушкувати під парою декілька хвилин, до розм’ягчення капусти.
3
Зняти з каструлі кришку, добавити олії і тушкувати на сильному вогні, помішуючи, доки капуста не почне злегка забарвлюватись в коричнюватий колір.
4
За цей час, цибулю почистити і скришити тоненькими півкільцями, моркву почистити і потерти на грубій тертушці.
5
Добавити моркву і цибулю до капусти і тушкувати до готовності, тобто доки капуста і цибуля стануть трохи коричнюватими, але не перетушковувати, щоб капуста залишалась «живою».
6
Капусту до смаку посолити, приперчити, притрусити пряними травами, меленим лавровим листом, тощо...
7
Все гарно вимішати і протушкувати 1-2 хвилини, щоб отримати однорідність капустяної начинки.
8
За бажанням, разом з спеціями, до капусти можна добавити порізану кубиками шинку, ковбасу, м’ясо, відварене яйце, гриби, тощо...
9
Для начинки в пиріг, готову капусту охолодити.

■ Порядок формування і випікання пирога


Формування і випікання пирога:
1
Прогріте тісто злегка вимісити і розім’яти на всю поверхню форми, сформувавши по периметру бортик.
2
Тісто змастити зверху олією і викласти на нього начинку.
3
Сформований пиріг накрити плівкою та рушником і поставити на теплу плиту на 30 хвилин для підходження тіста.
Після 15 хвилин вистоювання пирога, духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
4
Яйце збити і промазати ним зверху начинку, щоб вона не розсипалась при нарізуванні пирога.
5
Поставити пиріг в розігріту до 250 °С духовку, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 40-45 хв.
7
Дістати пиріг з духовки, вийняти з форми, покласти на застелену серветкою тарелю і дати дійти протягом 10-15 хвилин.
8
Страва смакує як гарячою, так і холодною.

N.B.
Пиріг можна притрусити сиром. Для цього, за 1-2 хвилини до готовності пирога, присипати зверху пиріг сиром і поставити в духовку на 1-2 хв, щоб сир лише трохи обплив.
Товщину тіста в пирогу можна скорегувати, взявши ширшу форму і тонше його розкатавши. Але слідкуйте, щоб співвідношення тіста і начинки залишалось достатнім для підняття тіста і запікання у пухнасту булку.
У будь-якому разі, ви випікаєте пиріг з капустою, а не піцу, тому, в пирогу повинно буди достатньо як тіста, так і начинки!



Капустяний пиріг з шинкою

Капустяний пиріг з грибами

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар