Куряча грудинка в гірчичному маринаді
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Найпісніша частина курячої тушки може стати найсоковитішою, найніжнішою і найсмаковитішою стравою, яку можна приготувати з курятини, насолодою для справжнього гурмана…
|
Тому що саме до грудинки як найкраще підходить вислів: «Ви не любите котів? Та то ви просто не вмієте їх готувати!»
І саме тому, найкраще розкриває всі принади курячої грудинки підлива!.. яка і витворює з пісного шматка курятини соковиту і ніжну страву!..
І саме тому, найкраще розкриває всі принади курячої грудинки підлива!.. яка і витворює з пісного шматка курятини соковиту і ніжну страву!..
Гірчичний маринад, гриль та гостра підлива – ось той алгоритм, якого вам треба дотримуватись, щоб реалізувати страву високої кухні…, хоча, її можна запекти і в духовці.
|
|
|
Родзинкою ж цього рецепта є гірчиця, яка і вносить до страви свою особливу пікантність та характерність.
Час підготовки:
|
5-10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з птиці; Курятина
|
Час маринування:
|
4-6 годин
|
Країна:
|
Україна
|
Час запікання:
|
20 хвилин
|
К-сть порцій:
|
2-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування курячої грудинки в гірчичному маринаді
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для страви:
|
-
|
-
|
Грудинка куряча з однієї тушки
|
~500
|
г
|
Для маринаду:
|
-
|
-
|
Гірчиця мелена
|
2
|
ст.ложки
|
Оцет фруктово-ягідний / Вино біле сухе / Пиво світле / Сік з лимона / Сік з апельсина, тощо…
|
200
|
мл
|
Прянощі мелені: чорний, червоний перці, набір перців, пряні трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Часник
|
1
|
головка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Соус до страви на вибір:
|
-
|
-
|
-
|
до смаку
| |
-
|
до смаку
| |
1
|
до смаку
| |
-
|
до смаку
| |
Соління, тощо...
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування грудинки в гірчичному маринаді
■ Маринування грудинки
1
|
В ємність, де маринуватимуться грудинки, покласти всі інгредієнти, часник вичавити на часничниці, і перемішати до однорідності. Маринад повинен бути солонцюватим та гострим.
|
2
|
Занурити грудинки в маринад, прослідкувавши, щоб всі частини покрились маринадом. Накрити кришкою або плівкою і залишити маринуватись протягом 4-6 годин при кімнатній температурі або в прохолоднішому місці.
|
■ Запікання грудинки
Грудинка запечена на грилі: | |
Грудинка запечена в духовці: |
●
|
Грудинки найкраще запекти на грилі, тому що на грилі, вони виходять найсоковитішими, найсмаковитішими і найароматнішими, з приємним присмаком і запахом диму.
|
1
|
Викласти мариновані грудинки на решітку гриля і запікати по 10 хв з кожного боку. Грудинки повинні запектись до рум’яного кольору, але не обвуглитись. Можливу обвуглену гірчицю просто зчистіть з м’яса.
|
●
|
Але можна запекти грудинки і в духовці. Для цього:
|
2
|
Розігрійте духовку до 250 °C.
|
3
|
Покладіть грудинки в посуд для запікання, поставте в духовку на середню полицю, стиште вогонь до 200 °С і запікайте протягом 20-25 хвилин до утворення рум’яної кірки. Після 10-15 хвилин запікання, переверніть грудинки на інший бік.
|
●
|
Найкраще, страва смакує щойно з вогню, але холодною вона отримує не менш інтригуючу якість!..
|
N.B.
●
|
Не бійтесь робити маринад досить гострим та солонцюватим, тому що саме в його гостроті і полягає секрет страви.
|
●
|
Якщо ви використовуєте для маринаду фруктово-ягідний оцет, то можете розбавити його до смаку водою, в залежності від гостроти оцту. Лимонний сік також можна розбавити водою. Вино та пиво найкраще брати світлих сортів. В залежності від вибраної рідини для маринаду, ви завжди отримуватимете неймовірно смачну і оригінальну страву.
|
●
|
І звичайно ж, візьміть до готової страви будь-який з запропонованих в рецепті соусів, які довершать її.
|
●
|
На гарнір чудово підходить відварена в лушпинні картопля або просто відварена картопля, або м’ячка, а також смаженина з овочів, або ж овочі, приготовлені у мікрохвильовці...
|
|
|
З овочами, підливою, домашнім хлібом, страва грає веселковими барвами, ще більше збуджуючи апетит:
|
|
Чудово смакує з овочевою смажениною
| Домашній хліб довершує смакові відчуття!..
|
Грудинка під сливовим
|
соусом Ткемалі
|
Грудинка під перцево-томатним
|
соусом Чортополох
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар