неділя, 21 листопада 2021 р.

Chicken Breast in Mustard Marinade

Куряча грудинка в гірчичному маринаді
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Найпісніша частина курячої тушки може стати найсоковитішою, найніжнішою і найсмаковитішою стравою, яку можна приготувати з курятини, насолодою для справжнього гурмана…

Тому що саме до грудинки як найкраще підходить вислів: «Ви не любите котів? Та то ви просто не вмієте їх готувати!»

І саме тому, найкраще розкриває всі принади курячої грудинки підлива!.. яка і витворює з пісного шматка курятини соковиту і ніжну страву!..

Гірчичний маринад, гриль та гостра підлива – ось той алгоритм, якого вам треба дотримуватись, щоб реалізувати страву високої кухні…, хоча, її можна запекти і в духовці.


Родзинкою ж цього рецепта є гірчиця, яка і вносить до страви свою особливу пікантність та характерність.

Час підготовки:
5-10 хвилин
Розділ:
Страви з птиці; Курятина
Час маринування:
4-6 годин
Країна:
Україна
Час запікання:
20 хвилин
К-сть порцій:
2-4 порції

■ Інгредієнти для приготування курячої грудинки в гірчичному маринаді


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Грудинка куряча з однієї тушки
~500
г
Для маринаду:
-
-
Гірчиця мелена
2
ст.ложки
Оцет фруктово-ягідний / Вино біле сухе / Пиво світле / 
Сік з лимона / Сік з апельсина, тощо…
200
мл
Прянощі мелені: чорний, червоний перці, набір перців, 
пряні трави, тощо…
-
до смаку
Часник
1
головка
Сіль
-
до смаку
Соус до страви на вибір:
-
-
-
до смаку
-
до смаку
1
до смаку
-
до смаку
Соління, тощо...
-
до смаку

■ Порядок приготування грудинки в гірчичному маринаді

■ Маринування грудинки


1
В ємність, де маринуватимуться грудинки, покласти всі інгредієнти, часник вичавити на часничниці, і перемішати до однорідності. Маринад повинен бути солонцюватим та гострим.
2
Занурити грудинки в маринад, прослідкувавши, щоб всі частини покрились маринадом. Накрити кришкою або плівкою і залишити маринуватись протягом 4-6 годин при кімнатній температурі або в прохолоднішому місці.

■ Запікання грудинки

Грудинка запечена на грилі:




Грудинка запечена в духовці:





Грудинки найкраще запекти на грилі, тому що на грилі, вони виходять найсоковитішими, найсмаковитішими і найароматнішими, з приємним присмаком і запахом диму.
1
Викласти мариновані грудинки на решітку гриля і запікати по 10 хв з кожного боку. Грудинки повинні запектись до рум’яного кольору, але не обвуглитись. Можливу обвуглену гірчицю просто зчистіть з м’яса.
Але можна запекти грудинки і в духовці. Для цього:
2
Розігрійте духовку до 250 °C.
3
Покладіть грудинки в посуд для запікання, поставте в духовку на середню полицю, стиште вогонь до 200 °С і запікайте протягом 20-25 хвилин до утворення рум’яної кірки. Після 10-15 хвилин запікання, переверніть грудинки на інший бік.
Найкраще, страва смакує щойно з вогню, але холодною вона отримує не менш інтригуючу якість!..


N.B.
Не бійтесь робити маринад досить гострим та солонцюватим, тому що саме в його гостроті і полягає секрет страви.
Якщо ви використовуєте для маринаду фруктово-ягідний оцет, то можете розбавити його до смаку водою, в залежності від гостроти оцту. Лимонний сік також можна розбавити водою. Вино та пиво найкраще брати світлих сортів. В залежності від вибраної рідини для маринаду, ви завжди отримуватимете неймовірно смачну і оригінальну страву.
І звичайно ж, візьміть до готової страви будь-який з запропонованих в рецепті соусів, які довершать її.
На гарнір чудово підходить відварена в лушпинні картопля або просто відварена картопля, або м’ячка, а також смаженина з овочів, або ж овочі, приготовлені у мікрохвильовці...



З овочами, підливою, домашнім хлібом, страва грає веселковими барвами, ще більше збуджуючи апетит:


Чудово смакує з овочевою смажениною

Домашній хліб довершує смакові відчуття!..


Грудинка під сливовим


соусом Ткемалі


Грудинка під перцево-томатним


соусом Чортополох



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар