Пряжене молоко
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Пряжене молоко – це традиційний молочний напій української кухні. Кремового або кави з молоком кольору, з приємним солодкуватим ароматом та смаком, воно подобається і дітям, і дорослим, смакує гарячим, теплим і холодним, його хочеться пити знову і знову, а з свіжим доманшнім хлібом воно утворює неймовірний смаковий букет!..
|
Пряжене молоко – жирне, насичене, калорійне але водночас, легко засвоюється, тому є чудовим складником здорового харчування: в процесі приготування, воно концентрується і збагачується кальцієм, залізом, фосфором, тощо…
Це молоко є також чудовим інгредієнтом у солодкій випічці: печива, пироги, тощо...
Це молоко є також чудовим інгредієнтом у солодкій випічці: печива, пироги, тощо...
|
|
Щоб приготувати пряжене молоко найвищих смакових якостей, потрібно лише взяти найкраще, незбиране, домашнє молоко, яке ви можете знайти у господарствах.
А далі, далі все готує піч! Вам залишається лише не забути дістати готовий напій, про що вам підкаже незамінний на кухні таймер…
Раніше, молоко пряжили у печі, в глиняних горщиках, ставлячи їх на ніч у ще гарячу піч, але сьогодні, це можна спокійно зробити у гарній металевій каструлі, в побутовій духовці, протягом чотирьох-п’яти годин. Головне – це висока якість свіжого молока!..
А далі, далі все готує піч! Вам залишається лише не забути дістати готовий напій, про що вам підкаже незамінний на кухні таймер…
Раніше, молоко пряжили у печі, в глиняних горщиках, ставлячи їх на ніч у ще гарячу піч, але сьогодні, це можна спокійно зробити у гарній металевій каструлі, в побутовій духовці, протягом чотирьох-п’яти годин. Головне – це висока якість свіжого молока!..
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з молока
|
Час закипання:
|
20-35 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Температура і
час пряження: |
130-150 °C
4-5 годин |
К-сть порцій:
|
~3 л
|
■ Інгредієнти для пряження молока
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для пряженого молока:
|
-
|
-
|
Молоко свіже незбиране – від
|
3
|
л
|
Необхідний посуд:
|
-
|
-
|
Каструля з кришкою, яка підходить для духовки 5-6 л
|
1
|
шт
|
■ Порядок пряження молока
|
|
|
|
●
|
Оскільки процес пряження займає декілька годин, то є сенс, особливо на сім’ю, готувати від 3 л і більше пряженого молока. Пряжене молоко чудово зберігається в холодильнику тиждень і більше.
|
1
|
Молоко довести до кипіння на плиті.
|
2
|
Поки закипає молоко, увімкнути духовку розігріватись до 200 °C.
|
3
|
Закип’ячене молоко накрити кришкою, поставити в розігріту до 200 °C духовку, стишити вогонь до 130-150 °C і залишити умліватись протягом 4-6 годин (не забудьте поставити таймер!).
|
4
|
Дістати молоко з духовки, зняти з нього підрум’янену шкуринку, покласти на мілку тарілку і розрізати на бажану кількість шматків.
|
5
|
Молоко перелити в посуд, в якому воно зберігатиметься, покласти в нього пошматовану шкуринку, охолодити і поставити в холодильник. При подачі, молоко перемішувати.
|
●
|
Молоко можна розлити порційно і розподілити шкуринку по кожній порції.
|
●
|
Смакує як гарячим, так і холодним.
|
N.B.
●
|
Як на мене, то найсмачніше у пряженому молоці – запечена, рум’яна шкуринка!..
|
|
|
Пряжене молоко з свіжим домашнім хлібом, особливо житнім, утворює неперевершений смаковий букет!..
|
|
|
|
Пряжене молоко з кавою, та ще з гарною!
|
Це і смак чорної кави...
|
Це жирність та насиченість пряженого молока...
|
Це – просто насолода!..
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар