середа, 4 вересня 2024 р.

Eggplant Pâté

Паштет з баклажанів
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Паштет з баклажанів є легкою літньою стравою, смаковиту характерність якій надають злегка обсмажені горіхи, базилік, прянощі і тертий сир…

Перцева ж гострота довершує приємні враження, нагадуючи нам про спекотне сонце, якого так не вистачатиме взимку…

Кінець літа-початок осені – це час баклажанів, приємне довершення літніх кулінарних смаків та вражень.

Саме тому, без баклажанового паштету ці враження будуть недовершеними, адже страва так гармонійно наповнює канапки, грінки, надає свіжості смаку локшині, картоплі, каші, а також печені, привносячи саме те, літнє довершення.


Розділ:
Баклажани
Час підготовки:
15 хвилин
Температура і
Час запікання:
200 °C
50-60 хв
Час завершення страви:
15 хвилин
Необхідний посуд:
Жаровня, блендер, сито
К-сть порцій:
±1200 г

■ Складники для приготування паштету з баклажанів



■ Складники для подачі страви

Для канапок найкраще підійде домашній хліб, а також різні хлібці, крекер, грінки:










Складник
Кількість
Од вим
Для паштету:
Баклажани
1
кг
Перець солодкий
3
шт
Перець гіркий
2-4
шт
Горіхи волоські
100
г
Часник
2
головки
Базилік листя (1 пучок)
50-60
г
Оцет ягідний / Сік з лимона
-
до смаку
Олія соняшникова / оливкова
50
мл
Прянощі мелені: пряні трави, імбир, мускатний горіх, перці, насіння кмину, кропу, тощо…
-
до смаку
Сир тертий типу Ґрана Падано / Пармезан / Чеддар…
100
г
Сіль
-
до смаку
Для подачі страви:
Хліб, хлібці, чіпси, картопля варена або печена, тощо…
-
до потреби

■ Порядок приготування страви

■ Підготовка баклажанів та перців



Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
1
Баклажани надрізати уздовж навпіл.
2
Баклажани та перець запекти на жаровні при 200 °C протягом 50-60 хв.
Поки запікаються овочі, підготувати інші інгредієнти.

■ Приготування паштету з баклажанів



1
Горіхи злегка розтовкти і обсмажити помішуючи на середньому вогні до запотівання і легкого аромату. Не пересмажувати!
2
Часник почистити, базилік помити, обібрати листя і розстелити на рушнику, щоб листя трохи обсохло (можна легенько, щоб не пошкодити листя, вижмакати вологу іншим рушником).
3
З запечених баклажанів та перцю вийняти столовою ложкою м’якоть, видалити шкуринку, у перців видалити насіння.
4
М’якоть з баклажанів, перців викласти на сито, щоб стік овочевий сік. Сік залишити в окремому посуді.
5
М’якоть з баклажанів, перців, зелень, часник, горіхи, подрібнити в блендері (або пропустити крізь м’ясорубку з дрібним ситом) до пастоподібної маси.
6
Протерти отриману масу крізь сито, підливаючи овочевий сік для кращого протирання.
7
До отриманої маси додати оцет, олію, сіль, прянощі, тертий сир і все гарно вимішати до пухкої однорідної субстанції.
Паштет в такому вигляді можна зберігати в холодильнику в невеликих скляних банках (200-250 мл) 3-4 дні, можливо, до тижня. Для цього, наповнити банку паштетом до плечика, залити зверху олією (щоб страва не обвітрювалась) і накрити покришкою.
Паштет можна заморозити в закритих ємностях об’ємом 200-250 мл. Розморожувати в холодильнику і спожити протягом одного дня.
Паштет смакує холодним в канапках з хлібом, картоплею, хлібцями, чіпсами, тощо, а також, в якості приправи з овочами, локшиною, кашею, тощо…


Баклажановий паштет в канапках:


Баклажановий паштет в комплексній страві з м’ясом і овочами:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар