четвер, 19 вересня 2024 р.

Beans Salad with Spiced Walnuts

Квасоляний салат з горіховою приправою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Поєднання двох чудових продуктів – квасолі і волоських горіхів, доповнених прянощами – створює не лише смачну й корисну, а ще й креативну на вигляд страву...

При цьому, приємний, ніжний смак квасолі і горіхова насиченість, у поєднанні з прянощами, дійсно витворюють енергетичну і вітамінну поживу з особливим смаком та ароматом...

Підливи, приправи, салати і комплексні страви з волоськими горіхами характерні для кавказьких кухонь, і зокрема, для грузинської.

В українській кухні подібні страви зустрічаються на Кубані і в Приазов’ї, беззаперечно, запозичені з кухонь Кавказу...

Які, знову ж таки беззаперечно, варто внести до власного харчового раціону – і через смакові враження, і через їх насиченість необхідними нам мікро- та макроелементами, а отже, і через їхню корисність...


Розділ:
Квасоля; Салати
Походження:
Кавказькі кухні
Час приготування:
40 хвилин
К-сть порцій:
4-6 порцій

■ Складники для приготування квасоляного салату з горіховою приправою


Складник
Кількість
Од вим
Квасоля червона
1
склянка
Прянощі для відварювання квасолі: гвоздика, духмяний перець, 
лавровий лист – по 2-3 прянощі, цибулина
-
до смаку
Селера корінь
100
г
Зелень: базилік, кінза, кріп, петрушка, естрагон…
1
пучок
Цибуля середнього розміру
1
шт
Перець гіркий
1-2
шт
Горіхи волоські
склянки
Часник
1
головка
Соус гранатовий / Сік з лимонна / Оцет ягідний
1
ст.ложка
Олія волоського горіха / Оливкова / Соняшникова
2-3
ст.ложки
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування квасоляного салату з горіховою приправою


1
Звечора, квасолю замочити в холодній воді на ніч (1 об’єм квасолі / 4 об’єми води).
2
Наступного дня, злити з квасолі залишок води, промити, залити свіжою водою, довести до кипіння і проварити при легкому кипінні ~10 хвилин, знімаючи піну. Поки вариться квасоля закип’ятити ще води.
3
Зцідити з квасолі відвар, додати прянощі для відварювання квасолі (цибулю лише почистити і покласти цілою), залити квасолю окропом, довести до кипіння і варити при легкому кипінні до готовності (30-45 хв).
Поки вариться квасоля, підготувати інші складники салату.
4
Горіхи розтовкти і розтерти в ковганці.
5
Корінь селери тонко нашаткувати або натерти на грубій тертці в миску для приготування салату, додати чорний перець, гранатовий соус, до смаку посолити і вимішати.
6
Цибулю почистити, тоненько нашаткувати і додати до пряної суміші.
7
Часник почистити, розплескати, злегка подрібнити, розтовкти та розтерти в ковганці.
8
Гіркий перець, зелень подрібнити, додати до часнику, розтерти все до однорідної суміші, додати до селери і вимішати.
9
Горіхи додати до пряної суміші і вимішати.
11
Злити відвар з готової квасолі в окрему чашку, квасолю охолодити, додати до прянощів і обережно вимішати, щоб не поруйнувати квасолю.
12
Змастити салат олією, скорегувати на сіль, накрити покришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин охолоджуватись та настоюватись.
Салат смакує холодним.
Салат можна подавати разом з кусочками бринзи або вареного, запеченого м’яса, з м’ясними делікатесами або в якості гарніру до яєчень, тощо...


N.B.
Квасолю можна брати будь-якого кольору. Червона або строката квасоля надає салатові більш креативного вигляду.
Гранатовий соус особливого смаку, але в якості підкислювача можна взяти сік з лимона, ягідний оцет, інший подібний соус, наприклад, вустерський, тощо…
Важливо брати нерозваристий сорт квасолі, щоб квасоля не розвалювалась і не перетворювала салат на кашу, хоча, страва залишатиметься смачною, а може й смачнішою, як на мене...
Квасоляний салат з горіховою приправою є досить цікавою стравою, в якій присутні багато корисних елементів: білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мікро- та макроелементи. При цьому, страва одночасно і варена, і свіжа…
Зазвичай, люди відмовляються від квасолі через здуття шлунку. Для уникнення цього явища, необхідно спочатку проварити квасолю при легенькому кипінні протягом 10 хвилин, знімаючи піну, злити перший відвар, промити теплою водою, залити окропом і варити далі за рецептом. Також, при варінні квасолі потрібно покласти в каструлю декілька гвоздик, духм’яних перців та лаврових листків. Ці прянощі сприяють кращій роботі шлунку і легшому засвоєнню квасолі, що дозволяє усувати небажані явища.



Салат особливо смакує з бринзою:



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар