вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Roasted Potatoes with Lard and Onion

Картопля запечена з салом і цибулею
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Запечена в духовці картопля, навіть якщо ще й з салом і цибулею, є витвором досить простим, навіть, примітивним, але смакує вона неймовірно!

Тому що найпростіші страви виходять завжди найсмачнішими і найвдалішими, тому що вимагають щонайменше втручань, затрат часу, і в них потрібно вносити поменше власного креативу, який, досить часто, може і зашкодити кулінарному шедевру.

А єдиним секретом у таких стравах є якість продуктів, які ви берете для приготування, оскільки найсмачніші результати виходять з найякісніших і найсмачніших овочів, м’яса, риби, птиці, фруктів, тощо, які були вирощені з любов’ю і з дотриманням всіх правил агротехніки...


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з картоплі; Картопля
Час запікання:
1 година
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля середнього розміру
4-5
шт
Цибуля великого розміру
2
шт
Сало
100
г
Перець чорний мелений
-
за смаком
Спеції і прянощі мелені
-
за смаком
Зелень, овочі
-
за смаком
Сіль
-
за смаком

■ Порядок запікання картоплі з салом і цибулею


1
Духовку увімкнути розігріватись на 250°C, а картоплю середнього розміру гарно вимити.
2
Цибулю почистити, нарізати кільцями (по кількості стільки ж, скільки і половинок картоплі) і викласти на жаровню або форму для випікання.
3
Картоплю розрізати навпіл уздовж і повирізати з боку шкуринки клинцями шматочки для нашпиговування салом.
4
Сало нарізати тоненькими пластинками або смужками.
5
В утворені вирізи вкласти по шматочку сала.
6
Нашпиговану картоплю викласти зверху цибулі на жаровню, в проміжки покласти обрізки з картоплі та шматочки сала.
7
Картоплю поставити в розігріту до 250 °C духовку, через 5 хвилин, стишити вогонь до 150 °С і запікати до готовності картоплі (близько години).
8
Картоплю дістати з духовки, полити підливкою з дна жаровні, притрусити меленим перцем, за бажанням, іншими спеціями, присолити.
9
Страва смакує як гаряча, так і холодна. На тарілці, картопля може слугувати гарніром або ж смакувати самостійно з зеленню, овочами, підливами, соусами і соліннями...


N.B.
Картоплю необхідно вибирати неушкоджену, рівномірної форми і від надійного виробника.
Сала потрібно класти чималенько, оскільки картопля вбирає багато жиру. Можна на дно жаровні покласти ложку-дві смальцю, але потрібно знати міру, щоб страва не вийшла занадто жирною.
Для цієї страви краще брати білу, крохмалисту картоплю, яка є розваристою і швидко готується. Червона, нерозвариста картопля готуватиметься набагато довше. Це дуже важливе зауваження і один з секретів страви.
Цибуля пускає сік і разом з соком з картоплі і розтопленого сала утворює підливку з неймовірним смаковим букетом.
Шкуринку з сала краще зрізати, тому що вона висушується і стає жорсткою, але якщо шкуринка м’яка і ніжна, то можна її і залишити.
І не забувайте покласти в тарілку свіжих овочів, зелені або солінь, щоб страва була смачною, збалансованою і корисною.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар