Картопля запечена з салом і цибулею
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Запечена в духовці картопля, навіть якщо ще й з салом і цибулею, є витвором досить простим, навіть, примітивним, але смакує вона неймовірно!
Тому що найпростіші страви виходять завжди найсмачнішими і найвдалішими, тому що вимагають щонайменше втручань, затрат часу, і в них потрібно вносити поменше власного креативу, який, досить часто, може і зашкодити кулінарному шедевру. |
А єдиним секретом у таких стравах є якість продуктів, які ви берете для приготування, оскільки найсмачніші результати виходять з найякісніших і найсмачніших овочів, м’яса, риби, птиці, фруктів, тощо, які були вирощені з любов’ю і з дотриманням всіх правил агротехніки...
|
|
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з картоплі; Картопля
|
Час запікання:
|
1 година
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування страви
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Картопля середнього розміру
|
4-5
|
шт
|
Цибуля великого розміру
|
2
|
шт
|
Сало
|
100
|
г
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Спеції і прянощі мелені
|
-
|
за смаком
|
Зелень, овочі
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок запікання картоплі з салом і цибулею
|
|
|
|
|
|
1
|
Духовку увімкнути розігріватись на 250°C, а картоплю середнього розміру гарно вимити.
|
2
|
Цибулю почистити, нарізати кільцями (по кількості стільки ж, скільки і половинок картоплі) і викласти на жаровню або форму для випікання.
|
3
|
Картоплю розрізати навпіл уздовж і повирізати з боку шкуринки клинцями шматочки для нашпиговування салом.
|
4
|
Сало нарізати тоненькими пластинками або смужками.
|
5
|
В утворені вирізи вкласти по шматочку сала.
|
6
|
Нашпиговану картоплю викласти зверху цибулі на жаровню, в проміжки покласти обрізки з картоплі та шматочки сала.
|
7
|
Картоплю поставити в розігріту до 250 °C духовку, через 5 хвилин, стишити вогонь до 150 °С і запікати до готовності картоплі (близько години).
|
8
|
Картоплю дістати з духовки, полити підливкою з дна жаровні, притрусити меленим перцем, за бажанням, іншими спеціями, присолити.
|
9
|
Страва смакує як гаряча, так і холодна. На тарілці, картопля може слугувати гарніром або ж смакувати самостійно з зеленню, овочами, підливами, соусами і соліннями...
|
N.B.
●
|
Картоплю необхідно вибирати неушкоджену, рівномірної форми і від надійного виробника.
|
●
|
Сала потрібно класти чималенько, оскільки картопля вбирає багато жиру. Можна на дно жаровні покласти ложку-дві смальцю, але потрібно знати міру, щоб страва не вийшла занадто жирною.
|
●
|
Для цієї страви краще брати білу, крохмалисту картоплю, яка є розваристою і швидко готується. Червона, нерозвариста картопля готуватиметься набагато довше. Це дуже важливе зауваження і один з секретів страви.
|
●
|
Цибуля пускає сік і разом з соком з картоплі і розтопленого сала утворює підливку з неймовірним смаковим букетом.
|
●
|
Шкуринку з сала краще зрізати, тому що вона висушується і стає жорсткою, але якщо шкуринка м’яка і ніжна, то можна її і залишити.
|
●
|
І не забувайте покласти в тарілку свіжих овочів, зелені або солінь, щоб страва була смачною, збалансованою і корисною.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар