четвер, 18 лютого 2021 р.

Fried Potatoes with Pork Belly

Картопля фрі з підчеревиною
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця проста страва вимагає певної майстерності в її приготуванні, але дотримуючись декількох простих правил, ви завжди витворюватимете неймовірно смачний кулінарний шедевр, який нестиме задоволення як для шлунку, так і для ока. І все це лише за п’ятнадцять хвилин!..
Картопля фрі найкраще смакує на смальці, а пряжене масло вносить свій характерний смак, але за великої потреби, за відсутності перших двох інгредієнтів, підійде й олія...

Але щоб страва завжди виходила, потрібно мати в господарстві деякі кухонні знаряддя та не лінуватись робити декілька обов’язкових дій:


- Посуд: найліпше, страва готується у високій посудині, а не на сковорідці, наприклад, в широкому казанку або в каструлі з товстим дном;
- Кількість картоплі: для посуду діаметром 20 см потрібно брати картоплі 200-250 г (це одна картоплина середнього розміру або дві – менше середнього), тобто, страва готується лише на одну порцію. Якщо ви хочете зробити дві порції, то потрібно взяти ширший посуд або ж готувати одночасно в двох посудинах, або ж зготувати страву послідовно (вона смакує як гарячою, так і холодною);
- Підготовка картоплі: потрібно завжди просушувати нарізану картоплю бавовняними або абсорбуючими серветками;
- Приготування: перемішувати картоплю краще за допомогою двох шпателів або лопаток;

Просушування: готову картоплю потрібно обов’язково скидати з вогню на одну-дві хвилини на сито, друшляк, тощо… або ж на серветку, щоб стік зайвий жир.

Це і є всі премудрості, про які потрібно пам’ятати і яких необхідно неухильно дотримуватись, щоб завжди виходила картопля з апетитно засмаженою скоринкою і м’якоттю всередині.


Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
10 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
1 порція

■ Інгредієнти для приготування картоплі фрі з підчеревиною


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картоплина середнього розміру
200-250
г
Підчеревина свіжа (або сало свіже)
50
г
Смалець / Пряжене масло / Олія
3-5
ст.ложок
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Перець гострий мелений
-
до смаку
Трави пряні мелені
-
до смаку

■ Порядок приготування страви


1
Картоплю помити, почистити і обсушити серветкою.
2
Картоплю нарізати на дошці уздовж соломкою, викладаючи на серветку.
3
Накрити нарізану картоплю іншою серветкою і вижмакати долонями вологу. Залишити під серветкою до розігрівання посуду для смаження.
4
Покласти смалець в казанок і поставити на інтенсивний вогонь для розігрівання.
5
Підчеревину або сало нарізати соломкою.
6
Коли смалець розплавиться і буде на межі задимлення, викласти картоплю з серветки в тарілку, а з тарілки – в казанок (не викладайте картоплю безпосередньо з серветки задля уникнення опіків).
7
Перемішайте картоплю двома лопатками, дайте трохи обсмажитись і покладіть до картоплі підчеревину.
8
Регулярно помішуючи картоплю, доведіть смаженину до золотавого кольору, але не перетримуйте, щоб не перепалити.
9
Скиньте смаженину на сито, друшляк, серветку, тощо, щоб стік зайвий жир.
10
Викладіть смаженину в тарілку, до смаку присоліть, приперчіть.
Страва смакує як гарячою, так і холодною, як самостійно, так і слугує чудовим гарніром до инших страв.


N.B.
Для приготування будь-якої смаженини, особливо сухої, хрумкої, найкраще підходить смалець. Багато страв можна готувати і на пряженому маслі. Ці два види жирів, на противагу будь-якій олії, мають високі температури задимлення, а відповідно, і не горять, не перепалюються, не утворюють шкідливих попелів. Ще до вісімдесятих років двадцятого сторіччя, практично всі страви, окрім салатів, в українській, та й в більшості світових кухонь, готувались на смальці або на маслі, але агрессивна реклама виробників олії зробила свою чорну справу щодо використання смальцю та масла в кулінарії.
Найкраще готувати фрі в високій каструлі або в казанку, а ніж на сковорідці. В каструлі створюється ідеальна температура для смаження картоплі фрі.
Вимішувати картоплю, як і багато инших страв, найзручніше обома руками за допомогою шпателів або лопаток, або ложки і лопатки, в залежності від страви.
Завжди стримуйте себе в кількості картоплі. Картопля повинна розкладатись на дні посудини лише в один шар. Це дозволяє зменшити кількість жиру. Якщо вам потрібно приготувати більше порцій страви, то потрібно взяти ширший посуд, або ж готувати в двох посудинах одразу, або ж послідовно. Удома, ця страва не для масовості, а для певного естетичного задоволення на одну-дві-три особи…
Підчеревину або сало ви можете закладати на різних стадіях смаження, в залежності від того, на скільки м’яким чи хрумким ви хочете отримати кінцевий продукт. В кожній ступені засмаженості підчеревини і сала є свій смак.
Солити картоплю потрібно вже в тарілці, в жодному разі, під час смаження. Страва чудово смакує, якщо її притрусити в тарілці меленими перцями або травами. І не забувайте про свіжі овочі, салати або соління.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар