пʼятниця, 30 серпня 2024 р.

Eggplant Rolls

Завиванці з баклажанів
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Завиванці з баклажанів – легка в приготуванні, але неймовірно творча страва: начинена зеленню і часником, солодким або гострим перцем, або ж доповнена шматочком сиру, підчеревини, сала, грибом, струганиною…, можливо чимось іншим, це завжди просто і смачно по своїй суті, тому що витворений літом, баклажан одночасно поживний і витончений, з насиченою і одночасно легкою смаковитістю…

Страва притаманна причорноморській, приазовській та кубанській українській кухні, тому що там – Південь, степ, сонце і тепло, тобто все, що потрібно для цього унікального овоча.

Існує декілька способів приготування завиванців з баклажанів, але найпростіший – найсмачніший і найвитонченіший, який дозволяє отримати легку закуску або ж елемент комплексної страви, яка чудово підійде для обіду, вечері з родиною, друзями, або для певної урочистої або романтичної нагоди.


Страву можна запікати в печі, а також на сковороді або в казанку під покришкою.

Детальніше про запікання овочів в печі дивіться в статті Запечені в духовці овочі, а про запікання на сковороді – в Запечені на сковороді овочі.


Розділ:
Баклажани; Страви з овочів
Час підготовки:
30 хвилин
Температура і
Час випікання:
200 °C
30 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Скляний або керамічний
посуд для випічки ≥20х20 см
К-сть порцій:
10-12 завиванців

■ Складники для приготування завиванців з баклажанів


Баклажани: 4 шт (~1 кг)



Подрібнена з часником зелень базиліку, кінзи, кропу і петрушки

Основні складники для начинки:


Часник


Зелень


Прянощі мелені


Олія соняшникова, оливкова...

Можливі інші складники для начинки:


Перець солодкий


Перець гіркий


Бринза


Сир твердий


Сир з пліснявою










Сало

Складник
Кількість
Од вим
Баклажани (4 шт)
1
кг
Для начинки (основні складники):
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік
1
пучок
Часник
1
головка
Олія
-
до потреби
Прянощі мелені: перці, пряні трави, аджика…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для начинки (інші можливі наповнювачі):
Перець солодкий
-
до потреби
Перець гіркий (Чилі)
-
до потреби
Бринза / Сир твердий / Сир з пліснявою (1 брусок на порцію)
-
до потреби
Гриби (печериці, лісові – 1-2 на завиванець)
-
до потреби
М’ясо струганина, печеня, підчеревина, сало… (1 бурсок на поцію)
-
до потреби
Для підливи (можливий варіянт):
Помідори
4-6
шт
Олія
3-4
ст.ложки
Сіль
-
до смаку
Прянощі мелені
-
до смаку

■ Порядок приготування страви

■ Підготовка баклажанів


Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
1
Баклажани помити і розрізати уздовж на пластинки товщиною до 1 см.
2
Викласти нарізані баклажани на застелену пергаментом жаровню і запекти в розігрітій духовці протягом 10 хвилин до розм’якшення. Слідкувати, щоб баклажани не запікались.

■ Приготування завиванців


Поки баклажани печуться, приготувати начинку.
1
Часник почистити, розплескати ножем і посікти.
2
Зелень помити, подрібнити разом з посіченим часником.
3
Посічену суміш посолити, поперчити, приправити меленими прянощами, злегка змастити олією і вимішати.
4
Змастити запечену баклажанову пластинку пряною сумішшю, загорнути в завиванця і покласти на невеликого розміру жаровню швом донизу. Випрацювати таким чином всі баклажани.
5
Скропити завиванці олією і запекти при 250 °С протягом 10 хвилин до підрум’янення.
За бажанням, іншу начинку нарізати на бруски, пластинки, нашаткувати, загорнути разом з зеленню.
Завиванці можна запекти з помідорами. Для цього:
- помідори пробланшувати, зняти шкуринку і злегка подрінити або натерти на тертці;
- частину помідорів покласти на дно, іншою частиною прикрити завиванці;
- приправити прянощами, посолити, змастити олією.
Страва з зеленню, а також з грибами смакує як гарячою, так і холодною.
Страва з сиром та м’ясом смакує гарячою.
При подачі страви, як гарячої, так і холодної, завиванці можна притрусити тертим сиром і посіченою з часником зеленню.

Баклажанові завиванці з різною начинкою та олійною поливкою, притрушені тертим сиром і зеленню з часником:




Баклажанові завиванці з різною начинкою в томатній приправі, притрушені тертим сиром і зеленню з часником:


Завиванці з баклажанів у комплексній страві надають їй не лише смаку, а й певної урочистості:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар