Вишневе морозиво
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ягідне морозиво несе в собі смак свіжості і прохолоди, тому що в ньому сплітаються спекотне літнє сонце і крижана зимова строгість – ягода і лід, дві непоєднані речі, які дають вишукане і легке відчуття насолоди…
|
Вишня ж, завжди виграє у будь-якому десерті: чи то у варениках, пирогах, чи то у наливці, лікері, чи то просто у вишнівці...
Саме тому, вишневе морозиво гармонійно доповнює цей перелік смачних страв та напоїв!..
Саме тому, вишневе морозиво гармонійно доповнює цей перелік смачних страв та напоїв!..
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Час приготування:
|
1 година
|
Країна:
|
Україна
|
Час застигання:
|
5-7 годин
|
К-сть порцій:
|
~ 1,6 кг
|
■ Інгредієнти для приготування вишневого морозива
Для вишневого морозива
|
Для шоколадної підливи
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для морозива:
|
-
|
-
|
Молоко незбиране
|
500
|
мл
|
Вершки 30% свіжі / Сметана свіжозбирана
|
200
|
мл
|
Жовтки
|
4
|
шт
|
Цукор
|
180
|
г
|
Крохмаль: ~45-50 г
|
3
|
ст.ложки
|
Херес / Десертне вино
|
250
|
мл
|
Вишня
|
350
|
г
|
Для шоколадної підливи:
|
-
|
-
|
Какао порошок: ~15-20 г (в залежності від бажаної шоколадної насиченості)
|
1
|
ст.ложка
|
Цукор
|
1
|
ст.ложка
|
Крохмаль
|
1
|
ст.ложка
|
Молоко незбиране
|
350
|
мл
|
■ Порядок приготування вишневого морозива
●
|
– Заморожувати морозиво потрібно при температурі щонайменше -16 °C, а найкраще – при -18-22 °C. Тому, перед приготуванням морозива, потрібно увімкнути морозильну камеру на максимальну потужність.
– Найкраще, готувати морозиво в металевій мисці. – Перший етап приготування морозива – це приготування заварного крему (детальніше можна почитати в рецепті «Заварний крем»). |
●
|
Крем має бути однорідним, без згустків, розшарування і утворення масла, саме тому, найкраще, збивати легенько віничком, або ж на мінімальній швидкості міксера.
|
■ Приготування заварного крему
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Закип’ятити 400 мл молока.
|
2
|
Жовтки розтерти віничком з 2/3 об’єму цукру, додати крохмаль, вимішати до однорідної маси, додати 100 мл холодного молока і вимішати.
|
3
|
Гаряче молоко, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити до жовтково-молочної суміші.
|
4
|
Отриману масу поставити на легенький вогонь і, постійно помішуючи, довести до потрібної густини (суміш повинна покривати ложку або віничок).
|
6
|
Зняти з вогню, вимішати і охолодити, поставивши каструлю в миску з крижаною водою, час від часу перемішуючи задля рівномірного охолодження та уникнення утворення плівки. Трохи охололий крем можна продовжити охолоджувати в холодильнику, періодично помішуючи.
|
7
|
Поки крем охолоджується, вершки або сметану легенько збити віничком з залишком цукру до повного його розчинення.
|
8
|
Охолоджений заварний крем добавляти порціями до збитих з цукром вершків, легенько вимішуючи в однорідну масу.
|
●
|
В результаті, вийшов справжній заварний крем. Крем поставити в холодильник поки підготовуватиметься вишня.
|
■ Приготування вишневого морозива
|
|
|
|
|
|
1
|
Поки охолоджується заварний крем, вишню помити, видалити кісточки і подрібнити разом з вином в блендері.
|
2
|
Подрібнену в блендері вишню з вином порційно добавляти до крему, вимішуючи до утворення однорідної маси.
|
3
|
Поставити миску з готовим кремом в морозильну камеру і через годину швидко розмішати його до однорідності.
|
4
|
Щогодини, розмішувати морозиво, заморожуючи його до бажаної густини.
|
●
|
При сильному замерзанні, ягідне морозиво важко формувати на порції, оскільки в ньому присутня велика кількість води. Тому, в кінці заморожування, коли морозиво ще піддається формуванню, варто розкласти його порційно у відповідного розміру і форми посуд, або ж, залишити затверділе морозиво при кімнатній температурі на декілька хвилин до легкого розм’якшення.
|
●
|
При подачі, морозиво можна присипати розтертими горіхами, полити джемом, лікером, тощо... Чудовою опцією до ягідного морозива може бути шоколадна підлива.
|
■ Приготування шоколадної підливи
|
|
|
|
●
|
Підливу можна зготувати в процесі застигання або безпосередньо перед подачею морозива.
|
1
|
250 мл молока закип’ятити.
|
2
|
Какао порошок змішати з столовою ложкою цукру в невеликій каструльці, додати трохи гарячого молока і вимісити в однорідну, желейну суміш без грудочок. Добавляти порціями гаряче молоко, вимішуючи до однорідності. Суміш довести до кипіння, щоб какао краще розчинилось.
|
●
|
В результаті, вийшло справжнє какао або як ще його називають – гарячий шоколад.
|
3
|
Крохмаль розмішати в 100 мл холодного молока до повного розчинення.
|
4
|
Помішуючи, влити крохмаль цівкою в каструлю з гарячим какао, довести до кипіння, дати трохи кипнути, щоб какао краще змішалось з крохмалем, і зняти з вогню.
|
5
|
Гарячу підливу вимішати і охолодити, поставивши каструлю в миску з крижаною водою, час від часу перемішуючи задля рівномірного охолодження та уникнення утворення плівки. Охолоджену підливу можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів в банці під герметичною кришкою.
|
●
|
В результаті, вийшов варіант заварного крему з какао.
|
■ Подача вишневого морозива з шоколадною підливою
|
|
|
|
●
|
Охолоджену підливу вилити порційно на блюдця і покласти в центрі кожного блюдця по сформованій порції або по кульці морозива. Можна трохи полити морозиво зверху підливою, покласти по одній-декілька вишень без кісточок.
|
●
|
Щоб сформувати з морозива кульки, змочіть спеціальний інструмент у воді, занурте його на один сантиметр у морозиво та наберіть достатню для формування кульки кількість. Викладіть кульку на блюдце в центрі шоколадного соусу, прикрасивши морозиво ягодами вишні.
|
●
|
Якщо морозиво занадто затверділо, залиште його на декілька хвилин при кімнатній температурі.
|
●
|
Головне, довго не милуйтесь своїм витвором, адже це – морозиво, тому, відразу ж починайте насолоджуватись ним!
|
N.B.
●
|
В морозиві, надзвичайно важать якість продуктів. Найкраще брати домашнє незбиране молоко, густі вершки, домашні яйця, а також натуральний ароматизатор або ароматичну есенцію найкращої якості.
|
●
|
Сучасні побутові технології холоду дозволяють зробити морозиво в домашніх умовах дуже просто і легко, тому, спробуйте один раз і ви зрозумієте, яке воно справжнє морозиво.
|
●
|
Домашнє морозиво є досить насиченою, калорійною стравою, тому, невеликої порції завжди достатньо для отримання прохолодної насолоди в спекотний день.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар