вівторок, 3 серпня 2021 р.

Cherry Ice Cream

Вишневе морозиво
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ягідне морозиво несе в собі смак свіжості і прохолоди, тому що в ньому сплітаються спекотне літнє сонце і крижана зимова строгість – ягода і лід, дві непоєднані речі, які дають вишукане і легке відчуття насолоди…

Вишня ж, завжди виграє у будь-якому десерті: чи то у варениках, пирогах, чи то у наливці, лікері, чи то просто у вишнівці...

Саме тому, вишневе морозиво гармонійно доповнює цей перелік смачних страв та напоїв!..


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
Час застигання:
5-7 годин
К-сть порцій:
~ 1,6 кг

■ Інгредієнти для приготування вишневого морозива


Для вишневого морозива

Для шоколадної підливи

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для морозива:
-
-
Молоко незбиране
500
мл
Вершки 30% свіжі / Сметана свіжозбирана
200
мл
Жовтки
4
шт
Цукор
180
г
Крохмаль: ~45-50 г
3
ст.ложки
Херес / Десертне вино
250
мл
Вишня
350
г
Для шоколадної підливи:
-
-
Какао порошок: ~15-20 г (в залежності від бажаної шоколадної насиченості)
1
ст.ложка
Цукор
1
ст.ложка
Крохмаль
1
ст.ложка
Молоко незбиране
350
мл

■ Порядок приготування вишневого морозива
– Заморожувати морозиво потрібно при температурі щонайменше -16 °C, а найкраще – при -18-22 °C. Тому, перед приготуванням морозива, потрібно увімкнути морозильну камеру на максимальну потужність.
– Найкраще, готувати морозиво в металевій мисці.
– Перший етап приготування морозива – це приготування заварного крему (детальніше можна почитати в рецепті «Заварний крем»).
Крем має бути однорідним, без згустків, розшарування і утворення масла, саме тому, найкраще, збивати легенько віничком, або ж на мінімальній швидкості міксера.

■ Приготування заварного крему


1
Закип’ятити 400 мл молока.
2
Жовтки розтерти віничком з 2/3 об’єму цукру, додати крохмаль, вимішати до однорідної маси, додати 100 мл холодного молока і вимішати.
3
Гаряче молоко, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити до жовтково-молочної суміші.
4
Отриману масу поставити на легенький вогонь і, постійно помішуючи, довести до потрібної густини (суміш повинна покривати ложку або віничок).
6
Зняти з вогню, вимішати і охолодити, поставивши каструлю в миску з крижаною водою, час від часу перемішуючи задля рівномірного охолодження та уникнення утворення плівки. Трохи охололий крем можна продовжити охолоджувати в холодильнику, періодично помішуючи.
7
Поки крем охолоджується, вершки або сметану легенько збити віничком з залишком цукру до повного його розчинення.
8
Охолоджений заварний крем добавляти порціями до збитих з цукром вершків, легенько вимішуючи в однорідну масу.
В результаті, вийшов справжній заварний крем. Крем поставити в холодильник поки підготовуватиметься вишня.

■ Приготування вишневого морозива

 

1
Поки охолоджується заварний крем, вишню помити, видалити кісточки і подрібнити разом з вином в блендері.
2
Подрібнену в блендері вишню з вином порційно добавляти до крему, вимішуючи до утворення однорідної маси.
3
Поставити миску з готовим кремом в морозильну камеру і через годину швидко розмішати його до однорідності.
4
Щогодини, розмішувати морозиво, заморожуючи його до бажаної густини.
При сильному замерзанні, ягідне морозиво важко формувати на порції, оскільки в ньому присутня велика кількість води. Тому, в кінці заморожування, коли морозиво ще піддається формуванню, варто розкласти його порційно у відповідного розміру і форми посуд, або ж, залишити затверділе морозиво при кімнатній температурі на декілька хвилин до легкого розм’якшення.
При подачі, морозиво можна присипати розтертими горіхами, полити джемом, лікером, тощо... Чудовою опцією до ягідного морозива може бути шоколадна підлива.

■ Приготування шоколадної підливи



Підливу можна зготувати в процесі застигання або безпосередньо перед подачею морозива.
1
250 мл молока закип’ятити.
2
Какао порошок змішати з столовою ложкою цукру в невеликій каструльці, додати трохи гарячого молока і вимісити в однорідну, желейну суміш без грудочок. Добавляти порціями гаряче молоко, вимішуючи до однорідності. Суміш довести до кипіння, щоб какао краще розчинилось.
В результаті, вийшло справжнє какао або як ще його називають – гарячий шоколад.
3
Крохмаль розмішати в 100 мл холодного молока до повного розчинення.
4
Помішуючи, влити крохмаль цівкою в каструлю з гарячим какао, довести до кипіння, дати трохи кипнути, щоб какао краще змішалось з крохмалем, і зняти з вогню.
5
Гарячу підливу вимішати і охолодити, поставивши каструлю в миску з крижаною водою, час від часу перемішуючи задля рівномірного охолодження та уникнення утворення плівки. Охолоджену підливу можна зберігати в холодильнику протягом декількох днів в банці під герметичною кришкою.
В результаті, вийшов варіант заварного крему з какао.

■ Подача вишневого морозива з шоколадною підливою


Охолоджену підливу вилити порційно на блюдця і покласти в центрі кожного блюдця по сформованій порції або по кульці морозива. Можна трохи полити морозиво зверху підливою, покласти по одній-декілька вишень без кісточок.
Щоб сформувати з морозива кульки, змочіть спеціальний інструмент у воді, занурте його на один сантиметр у морозиво та наберіть достатню для формування кульки кількість. Викладіть кульку на блюдце в центрі шоколадного соусу, прикрасивши морозиво ягодами вишні.
Якщо морозиво занадто затверділо, залиште його на декілька хвилин при кімнатній температурі.
Головне, довго не милуйтесь своїм витвором, адже це – морозиво, тому, відразу ж починайте насолоджуватись ним!


N.B.
В морозиві, надзвичайно важать якість продуктів. Найкраще брати домашнє незбиране молоко, густі вершки, домашні яйця, а також натуральний ароматизатор або ароматичну есенцію найкращої якості.
Сучасні побутові технології холоду дозволяють зробити морозиво в домашніх умовах дуже просто і легко, тому, спробуйте один раз і ви зрозумієте, яке воно справжнє морозиво.
Домашнє морозиво є досить насиченою, калорійною стравою, тому, невеликої порції завжди достатньо для отримання прохолодної насолоди в спекотний день.





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар