Квасоля з цибулею і помідорами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Квасоля є досить вдячним продуктом на кухні, тому що легко готується і, в залежності від рецепту, може отримувати численні смакові відтінки.
А її поживні та корисні властивості роблять квасолю надзвичайно цінною стравою у харчовому раціоні... |
В багатьох країнах Середземномор’я, Латинської Америки, страви з квасолі є гордістю національних кухонь.
Найпростіше приготувати квасолю – це просто її відварити, посолити, скропити олією або розтопленими маслом або смальцем і з апетитом з’їсти цю страву, отримавши задоволення від її смаку та поживності.
Найпростіше приготувати квасолю – це просто її відварити, посолити, скропити олією або розтопленими маслом або смальцем і з апетитом з’їсти цю страву, отримавши задоволення від її смаку та поживності.
Але потім, можна ускладнювати і ускладнювати рецепт, додавши до квасолі, наприклад, підсмажену цибулю, а можна піти далі, здобривши квасолю злегка притушкованою цибулею з помідором, і це вже буде інша страва: дуже проста і надзвичайно смачна. І таких інновацій з квасолею існує безліч, до моменту, коли вже просто забувається, що страва саме з квасолі, а не з чотирьох видів м’яса, овочів та інших компонентів, як наприклад, в французькому касулє...
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з овочів, Квасоля
|
Час замочування:
|
12 годин
|
Країна:
|
Україна
|
Час приготування:
|
40 хвилин
|
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Квасоля
|
300
|
г
|
Цибуля середнього розміру
|
2-3
|
шт
|
Помідор без шкуринки
|
1-2
|
шт
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Лавровий лист
|
2-3
|
шт
|
Гвоздичка
|
2
|
шт
|
Набір перців
|
1
|
кав.ложка
|
Перець духм’яний
|
4-5
|
шт
|
Олія
|
2-3
|
ст.ложки
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування квасолі:
|
1
|
Квасолю помити і замочити свіжою водою на 12 годин (води потрібно утричі більше).
|
2
|
Якщо квасоля увібрала майже всю воду, долити ще води, щоб вода покривала квасолю на декілька сантиметрів.
|
3
|
Квасолю закип’ятити, стишити вогонь і проварити протягом 5 хвилин, знімаючи піну.
|
4
|
Скинути квасолю на друшляк, промити теплою водою і покласти знову до каструлі.
|
5
|
Квасолю залити окропом, довести до кипіння, зняти пінку, якщо така ще буде, добавити лавровий лист і злегка розчавлені перці та гвоздичку, стишити вогонь і варити на легенькому вогні, під кришкою, до готовності, слідкуючи, щоб квасоля не переварювалась і не розварювалась (гарно замочена квасоля вариться хвилин 30-40).
|
6
|
За 10 хвилин до готовності квасолі, цибулю почистити і тоненько нашаткувати.
|
7
|
Цибулю припустити до розм’якшення на сильному вогні в казанку або в каструлі.
|
8
|
Добавити до цибулі обчищений і порізаний на кубики помідор.
|
9
|
Протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
|
10
|
Викласти до цибулі відварену квасолю разом з юшкою, перемішати дати закипіти, посолити, протушкувати декілька хвилин під кришкою і зняти з вогню.
|
11
|
Часник почистити, розчавити зубці лезом широкого ножа і подрібнити.
|
12
|
Часник добавити до квасолі, перемішати, накрити кришкою і дати квасолі постояти хвилин 15, щоб страва дійшла.
|
●
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною, а також – гострою, тому, покладіть достатньо гіркого перцю або аджики.
|
●
|
При подачі, притрушувати страву посіченою зеленню петрушки, кропу, кінзи, базиліку, тощо...
|
N.B.
●
|
Часто, люди відмовляються від квасолі через здуття шлунку. Для уникнення цього явища, необхідно обов’язково проварити квасолю при легенькому кипінні протягом 10 хвилин, знімаючи піну, злити першу воду, залити окропом і варити за рецептом. Також, при варінні квасолі потрібно покласти в каструлю декілька гвоздик, духм’яних перців та лаврових листків. Ці прянощі сприяють кращій роботі шлунку і легшому засвоєнню квасолі, що дозволяє усувати небажані явища.
|
●
|
Цибулі повинно бути стільки ж, як і квасолі, а то і більше. Саме поєднання цибулі і квасолі дає смак страві. Можна навіть і не класти помідор. Але помідор вносить в страву свою нотку.
|
●
|
Замість помідора можна покласти томатно-перцеву приправу Чортополох, рецепт якого ви знайдете в цьому блозі.
|
●
|
Оскільки мені подобаються гострі страви, то я кладу в тарілку з квасолею ще й свіжу Аджику.
|
●
|
Не лінуйтесь, інколи, напередодні, замочити склянку-дві квасолі, і ваш харчовий раціон збагатиться ще однією поживною, смачною і корисною стравою!..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар