неділя, 24 березня 2019 р.

Beans with Onions and Tomatoes

Квасоля з цибулею і помідорами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Квасоля є досить вдячним продуктом на кухні, тому що легко готується і, в залежності від рецепту, може отримувати численні смакові відтінки.

А її поживні та корисні властивості роблять квасолю надзвичайно цінною стравою у харчовому раціоні...

В багатьох країнах Середземномор’я, Латинської Америки, страви з квасолі є гордістю національних кухонь.

Найпростіше приготувати квасолю – це просто її відварити, посолити, скропити олією або розтопленими маслом або смальцем і з апетитом з’їсти цю страву, отримавши задоволення від її смаку та поживності.

Але потім, можна ускладнювати і ускладнювати рецепт, додавши до квасолі, наприклад, підсмажену цибулю, а можна піти далі, здобривши квасолю злегка притушкованою цибулею з помідором, і це вже буде інша страва: дуже проста і надзвичайно смачна. 

І таких інновацій з квасолею існує безліч, до моменту, коли вже просто забувається, що страва саме з квасолі, а не з чотирьох видів м’яса, овочів та інших компонентів, як наприклад, в французькому касулє...




Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з овочів, Квасоля
Час замочування:
12 годин
Країна:
Україна
Час приготування:
40 хвилин
К-сть порцій:
3-4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квасоля
300
г
Цибуля середнього розміру
2-3
шт
Помідор без шкуринки
1-2
шт
Часник
1
голівка
Лавровий лист
2-3
шт
Гвоздичка
2
шт
Набір перців
1
кав.ложка
Перець духм’яний
4-5
шт
Олія
2-3
ст.ложки

Приготування квасолі:
1
Квасолю помити і замочити свіжою водою на 12 годин (води потрібно утричі більше).
2
Якщо квасоля увібрала майже всю воду, долити ще води, щоб вода покривала квасолю на декілька сантиметрів.
3
Квасолю закип’ятити, стишити вогонь і проварити протягом 5 хвилин, знімаючи піну.
4
Скинути квасолю на друшляк, промити теплою водою і покласти знову до каструлі.
5
Квасолю залити окропом, довести до кипіння, зняти пінку, якщо така ще буде, добавити лавровий лист і злегка розчавлені перці та гвоздичку, стишити вогонь і варити на легенькому вогні, під кришкою, до готовності, слідкуючи, щоб квасоля не переварювалась і не розварювалась (гарно замочена квасоля вариться хвилин 30-40).
6
За 10 хвилин до готовності квасолі, цибулю почистити і тоненько нашаткувати.
7
Цибулю припустити до розм’якшення на сильному вогні в казанку або в каструлі.
8
Добавити до цибулі обчищений і порізаний на кубики помідор.
9
Протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
10
Викласти до цибулі відварену квасолю разом з юшкою, перемішати дати закипіти, посолити, протушкувати декілька хвилин під кришкою і зняти з вогню.
11
Часник почистити, розчавити зубці лезом широкого ножа і подрібнити.
12
Часник добавити до квасолі, перемішати, накрити кришкою і дати квасолі постояти хвилин 15, щоб страва дійшла.
Страва смакує як гарячою, так і холодною, а також  гострою, тому, покладіть достатньо гіркого перцю або аджики.
При подачі, притрушувати страву посіченою зеленню петрушки, кропу, кінзи, базиліку, тощо...


N.B.
Часто, люди відмовляються від квасолі через здуття шлунку. Для уникнення цього явища, необхідно обов’язково проварити квасолю при легенькому кипінні протягом 10 хвилин, знімаючи піну, злити першу воду, залити окропом і варити за рецептом. Також, при варінні квасолі потрібно покласти в каструлю декілька гвоздик, духм’яних перців та лаврових листків. Ці прянощі сприяють кращій роботі шлунку і легшому засвоєнню квасолі, що дозволяє усувати небажані явища.
Цибулі повинно бути стільки ж, як і квасолі, а то і більше. Саме поєднання цибулі і квасолі дає смак страві. Можна навіть і не класти помідор. Але помідор вносить в страву свою нотку.
Замість помідора можна покласти томатно-перцеву приправу Чортополох, рецепт якого ви знайдете в цьому блозі.
Оскільки мені подобаються гострі страви, то я кладу в тарілку з квасолею ще й свіжу Аджику.
Не лінуйтесь, інколи, напередодні, замочити склянку-дві квасолі, і ваш харчовий раціон збагатиться ще однією поживною, смачною і корисною стравою!..


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар