неділю, 29 серпня 2021 р.

Young Beans with Sweet Peppers and Tomatoes

Молода квасоля з солодким перцем і помідорами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Молода квасоля з солодким перцем та помідорами доповнює ті страви, що вбирають в себе кольорову і смакову палітру літніх овочів, яку ви можете компонувати власноруч, щоб ще більше відчути всі принади сезону…

Молода квасоля має легкий та ніжний смак, як й інші традиційні молоді овочі, такі як морква, буряк, картопля.

А поєднавши її з соковитим, м’ясистим солодким перцем та помідорами кінця літа ви отримуєте недзвичайно цікаву страву.

І звичайно ж – кольорова гама: страва просто вбирає очі!

А ще, аромат ледь притушкованого солодкого перцю… А ще, страва готується швидко і просто, при цьому, залишається безліч опцій по її довершенню…


Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Квасоля; Страви з овочів
Час приготування:
35 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
5-10 хвилин
К-сть порцій:
8-10 порцій

■ Інгредієнти для приготування молодої квасолі з солодким перцем і помідорами



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квасоля (найкраще – цукрова)
1
кг
Цибуля середнього розміру
3-4
шт
Перець солодкий (різних кольорів)
4
шт
Помідори середнього розміру (різних кольорів)
4
шт
Перець гіркий (чилі)
-
до смаку
Прянощі: набір перців, гвоздика, насіння кропу, кмину, трави пряні мелені, тощо…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Часник
1
головка
Зелень: кріп, петрушка, кінза, базилік, тощо…
1
букет
Олія
3-4
ст.ложки

■ Порядок приготування молодої квасолі з солодким перцем і помідорами



1
Квасолю покласти в каструлю, залити водою, щоб вода на палець покривала квасолю. Довести до кипіння, зняти можливу піну, добавити гвоздику, насіння кропу, кмину, розчавлені перці горошком, тощо…, стишити вогонь і варити під кришкою до готовності не переварюючи квасолю, щоб вона не розварювалась (~20 хвилин). Найкраще, вимкнути вогонь за 5 хвилин до готовності квасолі і залишити її доходити на теплій плиті.
Поки вариться квасоля, підготувати овочі:
2
Цибулю почистити і нашаткувати соломкою.
3
Перець почистити від насіння і нашаткувати соломкою.
4
Помідори пробланшувати протягом 1,5-2 хвилин, не переварюючи, можна в квасолі, яка вариться, вийняти з окропу і покласти в холодну воду, зняти шкуринку, і нарізати досить грубими смужками.
5
Цибулю припустити на сильному вогні з олією до розм’якшення, добавити перець і припустити ще близько 2 хвилин до невеликого розм’якшення. Добавити помідори і протушкувати овочі на сильному вогні протягом однієї хвилини.
6
Викласти овочі у відварену квасолю, довести до кипіння, скорегувати на сіль і перець та протушкувати на середньому вогні протягом двох-трьох хвилин, слідкуючи, щоб страва не перетушкувалась, залишаючись на межі готовності.
7
Зняти страву з вогню, добавити подрібнені часник та зелень, вимішати і залишити під кришкою настоюватись на 5-10 хвилин.


N.B.
Важливо не перетушковувати страву, щоб і квасоля, і овочі залишались нерозвареними, на межі готовності. В такому разі, страва буде легкою, зі смаком свіжості.
Також, страва смакує, коли вона має достатню гостроту, тому, гіркий перець вносить до квасолі свою особливу нотку.
Насіння кропу, кмину, гвоздика, інші прянощі, окрім смаку і аромату, сприяють легкому травленню, тому не вагайтесь класти їх під час відварювання квасолі.
Страва чудово доповнюється різними опіцями. Наприклад, в квасолю можна покласти порізану на кубики картоплину, яка надасть страві більшої м’якості. А також, подрібнені гриби, нарізане на дрібні кубики свіже або прикопчене сало, м’ясо, тощо можуть довершувати цю страву. Неймовірний смак страві надасть пряжене масло. Головне, відчувати міру!..





Завжди можна підібрати гаму кольорів,


і страва щоразу гратиме різними барвами.


Картопля пом'якшує страву, роблячи


її крохмалистою і ніжною на дотик.

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар