Молода квасоля з солодким перцем і помідорами
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Молода квасоля з солодким перцем та помідорами доповнює ті страви, що вбирають в себе кольорову і смакову палітру літніх овочів, яку ви можете компонувати власноруч, щоб ще більше відчути всі принади сезону…
|
Молода квасоля має легкий та ніжний смак, як й інші традиційні молоді овочі, такі як морква, буряк, картопля.
А поєднавши її з соковитим, м’ясистим солодким перцем та помідорами кінця літа ви отримуєте недзвичайно цікаву страву.
А поєднавши її з соковитим, м’ясистим солодким перцем та помідорами кінця літа ви отримуєте недзвичайно цікаву страву.
І звичайно ж – кольорова гама: страва просто вбирає очі!
А ще, аромат ледь притушкованого солодкого перцю… А ще, страва готується швидко і просто, при цьому, залишається безліч опцій по її довершенню… |
|
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Розділ:
|
Квасоля; Страви з овочів
|
Час приготування:
|
35 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Час настоювання:
|
5-10 хвилин
|
К-сть порцій:
|
8-10 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування молодої квасолі з солодким перцем і помідорами
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Квасоля (найкраще – цукрова)
|
1
|
кг
|
Цибуля середнього розміру
|
3-4
|
шт
|
Перець солодкий (різних кольорів)
|
4
|
шт
|
Помідори середнього розміру (різних кольорів)
|
4
|
шт
|
Перець гіркий (чилі)
|
-
|
до смаку
|
Прянощі: набір перців, гвоздика, насіння кропу, кмину, трави пряні мелені, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень: кріп, петрушка, кінза, базилік, тощо…
|
1
|
букет
|
Олія
|
3-4
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування молодої квасолі з солодким перцем і помідорами
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Квасолю покласти в каструлю, залити водою, щоб вода на палець покривала квасолю. Довести до кипіння, зняти можливу піну, добавити гвоздику, насіння кропу, кмину, розчавлені перці горошком, тощо…, стишити вогонь і варити під кришкою до готовності не переварюючи квасолю, щоб вона не розварювалась (~20 хвилин). Найкраще, вимкнути вогонь за 5 хвилин до готовності квасолі і залишити її доходити на теплій плиті.
|
●
|
Поки вариться квасоля, підготувати овочі:
|
2
|
Цибулю почистити і нашаткувати соломкою.
|
3
|
Перець почистити від насіння і нашаткувати соломкою.
|
4
|
Помідори пробланшувати протягом 1,5-2 хвилин, не переварюючи, можна в квасолі, яка вариться, вийняти з окропу і покласти в холодну воду, зняти шкуринку, і нарізати досить грубими смужками.
|
5
|
Цибулю припустити на сильному вогні з олією до розм’якшення, добавити перець і припустити ще близько 2 хвилин до невеликого розм’якшення. Добавити помідори і протушкувати овочі на сильному вогні протягом однієї хвилини.
|
6
|
Викласти овочі у відварену квасолю, довести до кипіння, скорегувати на сіль і перець та протушкувати на середньому вогні протягом двох-трьох хвилин, слідкуючи, щоб страва не перетушкувалась, залишаючись на межі готовності.
|
7
|
Зняти страву з вогню, добавити подрібнені часник та зелень, вимішати і залишити під кришкою настоюватись на 5-10 хвилин.
|
N.B.
●
|
Важливо не перетушковувати страву, щоб і квасоля, і овочі залишались нерозвареними, на межі готовності. В такому разі, страва буде легкою, зі смаком свіжості.
|
●
|
Також, страва смакує, коли вона має достатню гостроту, тому, гіркий перець вносить до квасолі свою особливу нотку.
|
●
|
Насіння кропу, кмину, гвоздика, інші прянощі, окрім смаку і аромату, сприяють легкому травленню, тому не вагайтесь класти їх під час відварювання квасолі.
|
●
|
Страва чудово доповнюється різними опіцями. Наприклад, в квасолю можна покласти порізану на кубики картоплину, яка надасть страві більшої м’якості. А також, подрібнені гриби, нарізане на дрібні кубики свіже або прикопчене сало, м’ясо, тощо можуть довершувати цю страву. Неймовірний смак страві надасть пряжене масло. Головне, відчувати міру!..
|
|
|
|
|
|
|
Завжди можна підібрати гаму кольорів,
|
і страва щоразу гратиме різними барвами.
|
Картопля пом'якшує страву, роблячи
|
її крохмалистою і ніжною на дотик.
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар