Квасоляна бабка
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Квасоля чудово підходить для випічки, перевтілюючись у смаковиту бабку – одночасно пухку, суттєву, ситну і вишукану.
Здобрена підливою або приправою, вона смакує самостійно, а у супроводі м’яса або риби, слугує чудовим гарніром, витворюючи достатню для обіду страву… |
Весь же секрет вишуканості смаку квасоляної бабки ховається саме в квасолі, а вірніше – у квасоляній м’ячці. М'ячка повинна бути ніжною, соковитою, вершковою і пряною, яку довершують збиті білки та піч.
Тобто, овочі, масло, яйця, прянощі, приправи довершують смак квасолі, чи то в рагу, чи в салаті, чи в тушенині, витворюючи довершеність квасоляної страви.
← Квасоля з овочами |
|
|
Розділ:
|
Випічка; Бабка; Квасоля
|
Час відварювання квасолі:
|
30-40 хвилин
|
Температура і
Час випікання: |
175 °C
50 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Роз’ємна форма, Пергамент: круг Ø24 см + смужка 72х7 см / Порційні форми для випічки загальним об’ємом ≥ 2 л
|
К-сть порцій:
|
6-8 порцій
|
■ Складники для приготування квасоляної бабки
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для бабки:
| ||
Квасоля
|
2
|
склянки
|
Борошно
|
2-3
|
ст.ложки
|
Цибуля ≥середнього розміру
|
1-2
|
цибулини
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Масло
|
50
|
г
|
Прянощі мелені: перці, трави, хмелі-сунелі…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сухарі панірувальні
|
2
|
ст.ложки
|
Для підливи (до смаку):
| ||
Розтоплене масло
|
-
|
-
|
Сметана
|
-
|
-
|
-
|
-
|
■ Порядок приготування квасоляної бабки
■ Підготовка квасолі
|
|
●
|
Після відварювання, важливо квасолю протерти крізь сито, що дасть пухку, ніжну масу без шкуринок і твердих частинок.
|
1
|
Звечора, квасолю замочити 4 склянками води.
|
2
|
Наступного дня, злити з набухлої квасолі воду, залити окропом, довести до кипіння і проварити при легенькому кипінні протягом декількох хвилин (до 5 хв).
|
3
|
Воду злити, знову залити квасолю окропом (~подвійний об’єм води), довести до кипіння, додати декілька горошин духмяного перцю, гвоздику, лавр і варити на слабкому вогні під покришкою до розваристого стану (~40 хв).
|
4
|
■ Приготування бабки
Приготування замісу:
|
|
|
|
|
|
Випікання в роз’ємній формі:
|
|
Випікання в порційних формах:
|
|
●
|
Для отримання пухкої і ніжної на дотик квасоляної бабки, важливо протерти заміс крізь сито!
|
1
|
Цибулю почитити, подрібнити, обмажити в маслі до розм’якшення та легкого кремового кольору (не пересмажувати) і додати до квасолі.
|
2
|
Жовтки відділити від білків, розтерти з дрібкою солі до побіління і додати до квасолі.
|
3
|
Додати до квасолі борошно, до смаку посолити, приправити прянощами і вимішати.
|
4
|
Отриману суміш протерти крізь сито!
|
●
|
Духовку увімкнути розігірватись до 250 °С.
|
●
|
Роз’ємну форму застелити пергаментом.
Порційні форми змастити маслом і присипати сухарями.
|
5
|
Білки збити в стійку піну з дрібкою солі і додати до квасоляної маси, вимішуючи розміреними рухами знизу вгору, щоб якомога менше їх руйнувати. Занадто не перемішувати!
|
6
|
Викласти отриманий заміс в роз’ємну форму або в порційні форми, поставити в духовку, стишити вогонь до 175 °C і випікати 50 хвилин до утворення рум’яної скорини.
|
●
|
Спечену бабку вийняти з форми і подавати гарячою порційно, поливаючи розтопленим маслом / сметаною / Сметанно-часниковою приправою, тощо...
|
●
|
Бабку, запечену порційно, можна подавати гарячою безпосередньо в формах.
|
|
|
N.B.
●
|
Квасоляна бабка смакує гарячою, відразу ж з вогню, але якщо бабка залишається, то її можна розігріти наступного дня в мікрохвильовці або на легенькому вогні під покришкою.
|
Бабка з сметаною:
|
|
Бабка з сметанно-часниковою приправою і зеленню:
|
|
|
|
Приправлена шкварками бабка з шинкою:
|
|
|
|
Квасоляна бабка в якості гарніру до комплексної страви (відбивна з аджикою, баклажанове рагу, салат з весняної зелені):
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар