понеділок, 13 травня 2019 р.

Salad of Spring Greens

Салат з весняної зелені
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Салати з свіжих літніх, вже городніх чи то польових, зелені та овочів, окрім поживної, вітамінної та мікробіотичної цінності, дають нам ще й певне естетичне задоволення.

Якимось невизначеним чином, ви відразу ж впізнаєте що редиска, петрушка, огірок, помідор, тощо, не з теплиці, а з городу. І не дивно, тому що в них насиченіші кольори, суттєвіша на вигляд і на дотик плоть...

І саме зараз, настав час весняних салатів, який потім перейде у салати початку літа, тому що це – час молодої ніжної зелені. І саме зараз, час наповнити свій харчовий раціон стравами з свіжих овочів.

Але, насправді, рецепт приготування салатів є досить умовним, тому що існують певні технологічні процеси чищення, нарізки, кришіння та шаткування і перемішування, а все інше залежить від вашої фантазії і відчуття міри.

Можна назвати пропонований рецепт базовим, тому що він мінятиметься і доповнюватиметься навіть з першої ж миті приготування, тому що час не стоїть на місці, тому що все міняється щодня разом з визріванням літа та достиганням все нових і нових овочів. Тому, марнувати найкращу з усіх харчових пір року не варто!

Тому що вже сам процес нарізки, перемішування, несе барви літа, барви сонця, барви смакової та нюхової насолоди!..



Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Салати
Час приготування:
15-20 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування салату


Інгредієнти
Кількість
Од вим
2
шт
Цибуля зелена
4-5
шт
Кріп зелень
4-6
гілочок
Петрушка зелень
2-4
гілочки
Шпинат
6-10
листочків
Салат зелений (Портулак)
3-4
листочки
Редиска
5-7
штук
Деревій
3-4
листочки
Перець чорний мелений
-
за смаком
Оцет яблучний або інший натуральний, або сік з лимону
-
за смаком
Олія соняшникова / оливкова / кукурудзяна...
3-4
ст.ложки

■ Порядок приготування салату


1
2
Готову картоплю почистити і поставити в холодильник охолоджуватись.
3
Зелень помити, почистити і покришити в миску, добавити порізану на кубики картоплю.
4
Все скропити оцтом або соком з лимона, поперчити, посолити, заправити олією і перемішати.
5
Салат готовий!


N.B.

Основний чи то базовий смаковий букет цій страві надають відварена в мундирі картопля, зелена цибуля, яблучний оцет, олія і сіль, а все інше то вже опції та фантазія.
Тому, звичайно ж, додавши до салату нарізану кубиками шинку, яйце або ж філе сьомги, форелі, тощо...
Ми отримуємо вже не просто салат, а ситну, повноцінну страву.
Яку можна заправити, на ваш смак, розсуд і час дня,соняшниковою, оливковою, кукурудзяною або ж рижієвою олією...
Але довершить страву лише сметана, тому що жодна олія не дасть такого насиченого смакового букету з свіжих овочів, зелені та кисломолочних вершків, які дає домашня сметана!
І доки буде зелена цибуля, доти можна готувати цей салат. А з розвитком літа, картопля перейде в молоду, з’явиться рання капуста... 
Чудовою складовою є також зелений часник, невід’ємними інгредієнтами є зелень кропу і петрушки...
Можна добавляти м’яту, базилік, тобто, будь-яку сезонну зелень. А наприклад, солоні огірки або гриби нададуть такому салатові пікантну гостроту. Головне, не поспішайте добавляти в нього тепличні помідори, огірки, тощо, адже від них користі ніякої, і смакових та нюхових відчуттів також.
Замість олії, салат можна заправляти сметаною або приготовленим власноруч майонезом. І не намагайтесь зіпсувати його майонезом з магазину або якимись іншими сурогатами, якими завалені полички магазинів – ними ви лише вб’єте всю корисність цієї страви.
Можливо, ви здивуєтесь, але страва є досить калорійною і поживною. І її не зіпсує круте зварене яйце, відварене пісне м’ясо, можна покласти шматочок пісної копченості, буженини, шинки, тощо...
Тому, відмовтесь на якийсь час від своїх традиційних страв і зануртесь в світ свіжої молодої зелені та овочів. Ваш організм буде цьому лише вдячний.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар