Салат з весняної зелені
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Салати з свіжих літніх, вже городніх чи то польових, зелені та овочів, окрім поживної, вітамінної та мікробіотичної цінності, дають нам ще й певне естетичне задоволення.
Якимось невизначеним чином, ви відразу ж впізнаєте що редиска, петрушка, огірок, помідор, тощо, не з теплиці, а з городу. І не дивно, тому що в них насиченіші кольори, суттєвіша на вигляд і на дотик плоть... |
І саме зараз, настав час весняних салатів, який потім перейде у салати початку літа, тому що це – час молодої ніжної зелені. І саме зараз, час наповнити свій харчовий раціон стравами з свіжих овочів.
Але, насправді, рецепт приготування салатів є досить умовним, тому що існують певні технологічні процеси чищення, нарізки, кришіння та шаткування і перемішування, а все інше залежить від вашої фантазії і відчуття міри. Можна назвати пропонований рецепт базовим, тому що він мінятиметься і доповнюватиметься навіть з першої ж миті приготування, тому що час не стоїть на місці, тому що все міняється щодня разом з визріванням літа та достиганням все нових і нових овочів. Тому, марнувати найкращу з усіх харчових пір року не варто! |
Тому що вже сам процес нарізки, перемішування, несе барви літа, барви сонця, барви смакової та нюхової насолоди!..
|
|
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Салати
|
Час приготування:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування салату
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
2
|
шт
| |
Цибуля зелена
|
4-5
|
шт
|
Кріп зелень
|
4-6
|
гілочок
|
Петрушка зелень
|
2-4
|
гілочки
|
Шпинат
|
6-10
|
листочків
|
Салат зелений (Портулак)
|
3-4
|
листочки
|
Редиска
|
5-7
|
штук
|
Деревій
|
3-4
|
листочки
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Оцет яблучний або інший натуральний, або сік з лимону
|
-
|
за смаком
|
Олія соняшникова / оливкова / кукурудзяна...
|
3-4
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування салату
1
| |
2
|
Готову картоплю почистити і поставити в холодильник охолоджуватись.
|
3
|
Зелень помити, почистити і покришити в миску, добавити порізану на кубики картоплю.
|
4
|
Все скропити оцтом або соком з лимона, поперчити, посолити, заправити олією і перемішати.
|
5
|
Салат готовий!
|
N.B.
Основний чи то базовий смаковий букет цій страві надають відварена в мундирі картопля, зелена цибуля, яблучний оцет, олія і сіль, а все інше то вже опції та фантазія.
| |
Тому, звичайно ж, додавши до салату нарізану кубиками шинку, яйце або ж філе сьомги, форелі, тощо...
| |
Ми отримуємо вже не просто салат, а ситну, повноцінну страву.
| |
Яку можна заправити, на ваш смак, розсуд і час дня,соняшниковою, оливковою, кукурудзяною або ж рижієвою олією...
| |
Але довершить страву лише сметана, тому що жодна олія не дасть такого насиченого смакового букету з свіжих овочів, зелені та кисломолочних вершків, які дає домашня сметана!
| |
І доки буде зелена цибуля, доти можна готувати цей салат. А з розвитком літа, картопля перейде в молоду, з’явиться рання капуста...
| |
Чудовою складовою є також зелений часник, невід’ємними інгредієнтами є зелень кропу і петрушки...
| |
Можна добавляти м’яту, базилік, тобто, будь-яку сезонну зелень. А наприклад, солоні огірки або гриби нададуть такому салатові пікантну гостроту. Головне, не поспішайте добавляти в нього тепличні помідори, огірки, тощо, адже від них користі ніякої, і смакових та нюхових відчуттів також.
| |
Замість олії, салат можна заправляти сметаною або приготовленим власноруч майонезом. І не намагайтесь зіпсувати його майонезом з магазину або якимись іншими сурогатами, якими завалені полички магазинів – ними ви лише вб’єте всю корисність цієї страви.
| |
Можливо, ви здивуєтесь, але страва є досить калорійною і поживною. І її не зіпсує круте зварене яйце, відварене пісне м’ясо, можна покласти шматочок пісної копченості, буженини, шинки, тощо...
| |
Тому, відмовтесь на якийсь час від своїх традиційних страв і зануртесь в світ свіжої молодої зелені та овочів. Ваш організм буде цьому лише вдячний.
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар