Сочевиця з качкою та свинячими реберцями
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Сочевиця з качкою і свинячими реберцями – це одна з тих страв, приготування яких вимагає численних складників і забирає досить часу, але смакові відчуття і враження від якої не залишають байдужим жодного, карбуючись в пам’яті захватом і згадкою про те, як ви куштували неймовірну страву високої кухні…
|
Це чудова комплексна страва до урочистої події, нехай то буде великий сімейний обід, чи пригощання друзів, чи день народження, чи будь-яке інше свято або значуща подія, тому що готується її багато і вона достатня, щоб наситити велике застілля не вдаючись до приготування безлічі інших страв, адже поєднання декількох видів м’яса та бобів завжди несе ситість і задоволення від обіду.
|
|
Адже це проста селянська страва для великої родини. Весь же секрет її смаку полягає в нарізці м’яса великими кусками та шаткування овочів грубою соломкою. Продукти зберігають свою соковитість, і відповідно – смаковитість.
Для приготування сочевиці потрібна каструля ~5 літрів.
Для приготування сочевиці потрібна каструля ~5 літрів.
Для приготування страви – каструля 10-12 літрів.
|
|
Розділ:
|
Бобові; Качка; Свинина
|
Час тушкування м’яса:
|
3 години
|
Час доведення страви:
|
15-20 хвилин
|
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Дві каструлі 5 і 10-12 л
|
К-сть порцій:
|
~8 л
|
■ Складники для приготування сочевиці з качкою та свинячими реберцями
■ Складники для сочевиці
|
|
■ Складники для тушкування качки і реберець
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для сочевиці:
| ||
Сочевиця
|
1
|
кг
|
Цибуля середнього розміру
|
1
|
шт
|
Прянощі цілі: перці, гвоздика, кмин, кріп, коріандр…
|
1
|
ч.ложка
|
Для тушкування качки і реберець:
| ||
Реберця свинячі
|
1
|
кг
|
Качка (~2,5 кг)
|
1
|
тушка
|
Цибуля
|
1,5
|
кг
|
Часник
|
2-3
|
головки
|
Корінь петрушки
|
2-3
|
шт
|
Корінь селери
|
200
|
г
|
Прянощі цілі: перці, гвоздика, кмин, кріп, коріандр, гірчиця, ялівець…
|
1-2
|
ст.ложки
|
Пряні трави сушені цілі: материнка, чебрець, петрушка, кріп, кінза, базилік…
|
1
|
пучок
|
Гриби сушені (бажано опеньки, зонтики, маслюки)
|
5-6
|
шт
|
Пиво темне (бажано Стаут або Портер, сусло 18-20%)
|
0,5
|
л
|
Смалець для смаження
|
3
|
ст.ложки
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для подачі страви:
| ||
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік…
|
1
|
пучок
|
Часник
|
1
|
головка
|
■ Порядок приготування сочевиці з качкою і реберцями
■ Приготування сочевиці
Злити залишок води і залити свіжою водою
|
Відварити з прянощами і цибулею
|
●
|
Спочатку потрібно залити сочевицю водою, і поки вона замочується підготувати качку, реберця і овочі для тушкування.
|
1
|
Сочевицю залити подвійним об’ємом холодної води для замочування на 2-3 години.
|
2
|
Злити з розбухлої сочевиці воду, залити свіжою холодною водою, щоб рідина покривала сочевицю на два пальці, довести до кипіння і варити на слабкому вогні до готовності (15-20 хвилин), прянощі вийняти. Сочевиця повинна мліти, а не кипіти.
|
■ Тушкування качки і реберець
|
|
|
|
|
|
1
| |
2
|
Свинячі реберця, розроблену качку злегка обсмажити з усіх сторін до підрум'янення на грилі або ж на смальці у великій каструлі (~10 л).
|
3
|
Цибулю, петрушку, селеру почистити і нашаткувати. Часник почистити, злегка подрібнити. Прянощі горошком злегка розчавити.
|
4
|
Нашатковані овочі обсмажити на смальці або в жирі, де смажились реберця і качка, до розм’якшення. Про готовність овочів вам підкаже м’який, солодкий, насичений аромат.
|
5
|
Додати до смаженини подрібнений часник і помішуючи, обсмажити протягом 20-30 секунд.
|
6
|
Притрусити овочі прянощами, покласти зверху пучок сушених пряних трав, сушені гриби, налити в каструлю пиво і додати води, щоб рідина лише ледь покривала смаженину, посолити.
|
7
|
Викласти на овочі реберця та качку.
|
8
|
Довести до кипіння, стишити вогонь і тушкувати на слабкому вогні до готовності качки і реберець (~3 години). Страва повинна не кипіти, а умлівати.
|
●
|
Поки тушкується м’ясо, відварити сочевицю.
|
■ Завершення і подача страви
|
|
|
|
1
|
Стушковане м’ясо дістати з каструлі. Дістати з каструлі також пучок сушених пряних трав.
|
2
|
З сочевиці вилучити цибулину та прянощі і перекласти її разом з юшкою в каструлю на підливу, можна також додати мелені паприку, гірчицю, перець, довести на середньому вогні до кипіння, перемішати, скорегувати на сіль.
|
3
|
Знову викласти зверху м’ясо, накрити покришкою і протушкувати на легенькому вогні 10-15 хвилин.
|
●
|
Поки протушковуєтья сочевиця з м’ясом, посікти часник, зелень і перемішати.
|
4
|
Знову дістати м’ясо з каструлі. Нарізати реберця та качку порційними кусками.
|
5
|
Сочевицю висипати в широку миску (макітру), зверху викласти м’ясну нарізку, злегка притрусити зеленню з часником.
|
6
|
В тарілці, приправляти страву посіченою з часником зеленню.
|
●
|
Найкраще, страва смакує з чаркою гарної ягідної горілки!..
|
N.B.
●
|
Хоча страва і виходить досить смаковитою і легкою на смак, вона жирна і дуже поживна, тому може слугувати чудовою закускою до горілки, а також, її варто споживати з зеленню, свіжою цибулею, часником, аджикою.
|
●
|
Я впевнений, що як і Рагу з квасолею, капустою і свининою, ця страва стане вашою фірменною стравою для святкових обідів.
|
|
|
Стушковані таким чином качка та реберця вже самі собою становлять чудову страву, як і сочевиця в юшці від тушкування, а разом, вони складають кулінарну довершеність:
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар