пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Duck Baked with Apples

Качка запечена з яблуками
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

М’ясо домашньої качки, та й дикої також, є одним з найсмачніших видів м’яса. Червоне качине м’ясо, водночас, і досить щільне, і досить ніжне. Воно має свій характерний присмак: трохи різкуватий, але приємний, так само і запах. А запечена з яблуками ціла качина тушка має на вигляд ще й апетитно засмажену шкуринку, під якою ховається ще апетитніша, ніжна і соковита плоть...
Качиних порід існує декілька, і м’ясо кожної породи, окрім того, що воно качине, має ще й свої особливі смакові нотки. А також, до качиного роду входять й виведені різновиди: індокачка, індогуска та, здається, є ще декілька якихось видів. Але всі вони мають характерний смак качки.


Тому, якщо вам раптом потрапила на очі, десь на базарі, чи то в селі, домашня качка або гуска, або індокачка, або індогуска, справжня, вигодувана без жодних біодобавок та уколів, у якої м’ясо суттєве, щільне, одним словом – справжнє, то не поспішайте розрубувати, розрізувати свій скарб, щоб варити чи тушкувати його в різних стравах, а просто спробуйте запекти птицю в духовці з яблуками...

І як справжній бонус, ви отримаєте насолоду посмакувати звичайним, простим качиним м’ясом, яким воно повинне бути насправді, щоб потім довго згадувати свою приємну вечерю, розповідаючи нащадкам просто неймовірну історію про те, як от ви, якщо пам’ять вам не зраджує, куштували якось натурпродукт...

Цей рецепт ще раз підтверджує істину, що для гарного м’яса не потрібно багато приправ і кулінарних вправ, оскільки воно саме по собі має чудовий, неповторний смак... і його потрібно лише трохи довершити та скорегувати, а все інше зробить для вас духовка...

Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса, Птиця
Час приготування:
90 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
1 качка


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Качка або гуска, або інша подібна птиця...
1
тушка
Яблука
3-4
шт
Корінь селери
100
г
Корінь петрушки
1
корінець
Цибулина середнього розміру
1
шт
Часник
1
голівка
Набір перців горошком
1
ч.ложка
Естрагон
1
гілочка
Чебрець або материнка
1
гілочка
Сіль
-
за смаком
Олія
1-2
ст. ложки


Приготування качки:
1
Увімкнути духовку розігріватись на максимум, а тушку птиці підготувати до приготування: вийняти тельбухи, обпалити та повисмикувати можливі залишки пір’їнок.
2
Цибулю і часник почистити, порізати соломкою, присолити і залишити на декілька хвилин просолюватись.
3
Корінь селери та петрушки помити, почистити і нарізати соломкою.
4
Яблука помити, розрізати на четвертинки і видалити насіннєві коробочки.
5
Набір перців горошком розчавити не дуже мілко в ступці або лезом широкого ножа і притрусити ним всередині тушки.
6
Тушку нафарширувати підготовленими овочами, гілочками пряних трав і зашити грубою бавовняною ниткою.
7
Змастити тушку птиці олією, покласти спинкою на жаровню і поставити в розігріту до 250 °C духовку на 5-10 хвилин.
8
Коли тушка прогріється і почне шкварчати, стишити вогонь до 175-200 °C і запікати протягом 1-1,5 години до утворення підсмаженої, золотавої шкірки.
9
На третині або половині часу приготування, на жаровню можна викласти порізану четвертинками картоплю, при цьому полити жиром з жаровні тушку птиці і картоплю.
10
Коли картопля знизу запечеться, перевернути її на інший бік, ще раз поливши при цьому птицю і картоплю жиром з жаровні.
11
Дістати готову страву з духовки, витягнути нитку та акуратно видалити овочі і прянощі з середини тушки, жир від запікання злити окремо в сотейник або полумисок, щоб потім, поливати ним гарнір та м’ясо.
12
Запечена птиця смакує як гарячою, так і холодною.


N.B.
Материнка і естрагон просто створені для запікання птиці, тому обов’язково кладіть ці пряні трави всередину тушки. Вони доповнюють і гармонізують смак і аромат страви.
Яблука, також доповнюють аромат і смак птиці, а також інші овочі, разом з яблуками, перетворюють сік та жир від запікання качки на чудову підливу.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар