Рибні січеники
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Рибні січеники – це та ж сама смажена риба, але все набагато смачніше і вишуканіше, як і повинно бути в січениках!..
|
Тому що рибні січеники – це яскравий букет рибних смаків і відчуттів.
Адже січеники можна зготувати з якоїсь однієї рибини, а можна поєднати декілька видів риб, витворивши такий собі рибний купаж під власною маркою.
Адже січеники можна зготувати з якоїсь однієї рибини, а можна поєднати декілька видів риб, витворивши такий собі рибний купаж під власною маркою.
Для січеників підходить будь-яка риба без дрібних кісточок або з м’якими кісточками, як морська, так і річкова. Головне, щоб була вона щойно виловлена або ж належним чином заморожена.
|
Скумбрія чудово підходить до січеників, особливо з пісною рибою
|
Піленгас - ніжна і м'яка риба |
Тунець має особливий смак
|
|
Найкраще для січеників брати філе, отримане з свіжої, цілої рибної тушки, яку розробили при вас, або ж яку ви розробили власноруч, отримавши також гарний матеріал і для рибної юшки та холодцю.
Найсмачніші січеники виходять з жирних сортів риби: оселедця, скумбрії, форелі, тощо... Також, якщо ви берете піснішу рибину, то варто додати до фаршу і жирну рибу.
Найсмачніші січеники виходять з жирних сортів риби: оселедця, скумбрії, форелі, тощо... Також, якщо ви берете піснішу рибину, то варто додати до фаршу і жирну рибу.
А найцікавіше в цій страві те, що коли м’ясні січеники виходять просто м’ясними, нехай то буде свинина, яловичина, баранина, птиця…, то в рибних січениках ви можете проявити максимум власної творчості та експериментів зі смаком і дотиковими відчуттями, адже рибин в річках і океанах неймовірна кількість видів, і кожен вид має власні особливості.
Хек має свій смак, але пісний, тому його варто компонувати з жирною рибою, наприклад, з оселедцем
|
Мерлуза також потребує жирнішої риби |
|
|
Оселедець і форель привнесуть до січеників
жирність і характерність
■ Складники для приготування рибних січеників
Філе скумбрії, мерлузи, хека (як приклад)
|
Борошно або манна крупа, або панірувальні сухарі нададуть страві своєї структури і смакових відтінків
|
Цибуля для січеників і засмажки
|
Обов'язково прянощі
|
Лимонний сік або ягідний оцет для подачі страви
|
Подрібнена зелень для подачі страви
|
Складник
|
Кількість
|
Од вим
|
Для січеників:
| ||
Рибне філе
|
700
|
г
|
Цибуля
|
500
|
г
|
Борошно / Сухарі панірувальні / Манка
|
3
|
ст.ложки
|
Перець чорний мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Хмелі сунелі / Коріандр мелений, пряні трави…
|
1
|
ч.ложка
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Борошно для панірування
|
2-3
|
ст.ложки
|
Олія для смаження
|
-
|
до потреби
|
Для засмажки і подачі страви:
| ||
Цибуля великого / середнього розміру для засмажки
|
1-2
|
цибулини
|
Сік з лимона / Ягідний оцет
|
-
|
до смаку
|
Зелень подрібнена
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування страви
Рибу розробити на філе |
Товста шкура, кістки, плавники, голови - чудова основа для рибної юшки та холодцю
|
Філе розрізати на смужки
|
Подрібнити і посікти
|
Риба посічена
|
Цибулю подрібнити і припустити до розм'якшення
|
Додати до риби інші складові
|
Вимішати
|
Охолодити
|
Сформувати січеники і запанірувати в борошні
|
Смажити в невеликій кількості олії
|
по 3 хвилини з кожного боку
|
1
|
Цибулю почистити, подрібнити, припустити в невеликій кількості олії на сильному вогні до розм’якшення і охолодити.
|
2
|
Філе риби злегка підморозити (для кращого подрібнення ножем), нарізати тоненькими смужками, подрібнити і посікти ножем.
|
3
|
Додати до подрібненої риби цибулю, прянощі, панірувальні сухарі (або борошно, або манну крупу), посолити і вимішати. Отриманий фарш охолодити.
|
4
|
З охолодженого фаршу зробити невелику кульку (~1 дес.ложка), злегка розпластати в товстого оладка (Ø 5-6 см), запанірувати в борошні і викласти на деко. Випрацювати таким чином весь фарш.
|
5
|
Смажити на середньому вогні в невеликій кількості олії по 3 хвилини з кожного боку.
|
6
|
Цибулину почистити, тоненько нашаткувати або подрібнити і обсмажити в невеликій кількості олії до рум’яного кольору. Не перепалювати! Викласти засмажку на січеники.
|
●
|
Подавати січеники, приправляючи зверху засмажкою з цибулі, до смаку скроплювати соком з лимона або ягідним оцтом та посипати подрібненою зеленню.
|
●
|
Рибні січеники більше смакують гарячими, щойно з вогню.
|
N.B.
●
|
В пропонованому рецепті січеники є пісною стравою. В Україні їх готують на Святвечір, Благовіщення і до інших подібних свят. При бажанні, в фарш можна додати яйце, трохи сметани або розм’якшеного масла. В не пісні січеники цибулю можна класти сирою, лише подрібненою.
|
●
|
Будь-які січеники (м’ясні, грибні, рибні) смакують тому що м’ясо, риба або гриби, а також цибуля, січуться ножем, а не подрібнюються в м’ясорубці або в блендері. При подрібненні ножем, залишаються невеличкі шматочки з внутрішнім соком, і в результаті, ми отримуємо ніжну на дотик і соковиту страву.
|
●
|
Смаковитість січеникам надають також прянощі (чорний перець, хмелі-сунелі, тощо…). Прянощі повинні відчуватись, але не домінувати.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар