неділя, 29 грудня 2024 р.

Fish Cakes

Рибні січеники
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Рибні січеники – це та ж сама смажена риба, але все набагато смачніше і вишуканіше, як і повинно бути в січениках!..

Тому що рибні січеники – це яскравий букет рибних смаків і відчуттів.

Адже січеники можна зготувати з якоїсь однієї рибини, а можна поєднати декілька видів риб, витворивши такий собі рибний купаж під власною маркою.

Для січеників підходить будь-яка риба без дрібних кісточок або з м’якими кісточками, як морська, так і річкова. Головне, щоб була вона щойно виловлена або ж належним чином заморожена.


Скумбрія чудово підходить до січеників, особливо з пісною рибою


Піленгас - ніжна і м'яка риба



Тунець має особливий смак



Найкраще для січеників брати філе, отримане з свіжої, цілої рибної тушки, яку розробили при вас, або ж яку ви розробили власноруч, отримавши також гарний матеріал і для рибної юшки та холодцю.

Найсмачніші січеники виходять з жирних сортів риби: оселедця, скумбрії, форелі, тощо... Також, якщо ви берете піснішу рибину, то варто додати до фаршу і жирну рибу.

А найцікавіше в цій страві те, що коли м’ясні січеники виходять просто м’ясними, нехай то буде свинина, яловичина, баранина, птиця…, то в рибних січениках ви можете проявити максимум власної творчості та експериментів зі смаком і дотиковими відчуттями, адже рибин в річках і океанах неймовірна кількість видів, і кожен вид має власні особливості.


Хек має свій смак, але пісний, тому його варто компонувати з жирною рибою, наприклад, з оселедцем


Мерлуза також потребує жирнішої риби






Оселедець і форель привнесуть до січеників
жирність і характерність

■ Складники для приготування рибних січеників


Філе скумбрії, мерлузи, хека 
(як приклад)


Борошно або манна крупа, або панірувальні сухарі
нададуть страві своєї структури і смакових відтінків


Цибуля для січеників і засмажки


Обов'язково прянощі


Лимонний сік або ягідний оцет для подачі страви


Подрібнена зелень для подачі страви

Складник
Кількість
Од вим
Для січеників:
Рибне філе
700
г
Цибуля
500
г
Борошно / Сухарі панірувальні / Манка
3
ст.ложки
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Хмелі сунелі / Коріандр мелений, пряні трави…
1
ч.ложка
Сіль
-
до смаку
Борошно для панірування
2-3
ст.ложки
Олія для смаження
-
до потреби
Для засмажки і подачі страви:
Цибуля великого / середнього розміру для засмажки
1-2
цибулини
Сік з лимона / Ягідний оцет
-
до смаку
Зелень подрібнена
-
до смаку

■ Порядок приготування страви


Рибу розробити на філе



Товста шкура, кістки, плавники, голови - чудова основа для рибної юшки та холодцю


Філе розрізати на смужки


Подрібнити і посікти


Риба посічена


Цибулю подрібнити і припустити до розм'якшення


Додати до риби інші складові


Вимішати

Охолодити


Сформувати січеники і запанірувати в борошні


Смажити в невеликій кількості олії

по 3 хвилини з кожного боку

1
Цибулю почистити, подрібнити, припустити в невеликій кількості олії на сильному вогні до розм’якшення і охолодити.
2
Філе риби злегка підморозити (для кращого подрібнення ножем), нарізати тоненькими смужками, подрібнити і посікти ножем.
3
Додати до подрібненої риби цибулю, прянощі, панірувальні сухарі (або борошно, або манну крупу), посолити і вимішати. Отриманий фарш охолодити.
4
З охолодженого фаршу зробити невелику кульку (~1 дес.ложка), злегка розпластати в товстого оладка (Ø 5-6 см), запанірувати в борошні і викласти на деко. Випрацювати таким чином весь фарш.
5
Смажити на середньому вогні в невеликій кількості олії по 3 хвилини з кожного боку.
6
Цибулину почистити, тоненько нашаткувати або подрібнити і обсмажити в невеликій кількості олії до рум’яного кольору. Не перепалювати! Викласти засмажку на січеники.
Подавати січеники, приправляючи зверху засмажкою з цибулі, до смаку скроплювати соком з лимона або ягідним оцтом та посипати подрібненою зеленню.
Рибні січеники більше смакують гарячими, щойно з вогню.


N.B.
В пропонованому рецепті січеники є пісною стравою. В Україні їх готують на Святвечір, Благовіщення і до інших подібних свят. При бажанні, в фарш можна додати яйце, трохи сметани або розм’якшеного масла. В не пісні січеники цибулю можна класти сирою, лише подрібненою.
Будь-які січеники (м’ясні, грибні, рибні) смакують тому що м’ясо, риба або гриби, а також цибуля, січуться ножем, а не подрібнюються в м’ясорубці або в блендері. При подрібненні ножем, залишаються невеличкі шматочки з внутрішнім соком, і в результаті, ми отримуємо ніжну на дотик і соковиту страву.
Смаковитість січеникам надають також прянощі (чорний перець, хмелі-сунелі, тощо…). Прянощі повинні відчуватись, але не домінувати.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар