Смажений білий амур
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Через неймовірну любов і ненаситність цієї риби щодо рослинного корму, білого амура ще називають трав’яним коропом, до родини якого він і належить.
Але завдяки своїм надмірним вегетаріанським пристрастям білий амур має дуже ніжне, соковите і жирне м'ясо, яке чудово підходить для приготування вишуканих рибних страв... |
Білий амур досить легко чиститься, як від нутрощів, так і від луски, хоча, почистити рибину вам можуть і у рибній лавці.
Ця риба, хоча і має багато кісток, легко розробляється на філе, а голова, плавники і скелет слугують гарною основою для рибної юшки і рибного холодцю.
Ця риба, хоча і має багато кісток, легко розробляється на філе, а голова, плавники і скелет слугують гарною основою для рибної юшки і рибного холодцю.
Але в цьому рецепті, мова йтиме про смажені стейки з білого амура, які досить просто готуються і неймовірно смакують!..
|
|
|
Приготувати гарний рибний стейк – справа нескладна: потрібно взяти свіжу рибу, почистити її, розрізати на порційні куски і посмажити їх на сковорідці: в результаті, виходить соковитий в середині та з засмаженою зверху скориною, ароматний, смачний рибний стейк. Але як завжди, є певні ньюанси...
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Риба
|
Час приготування:
|
20-25 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
8 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування смаженого білого амура
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Білий амур (тушка)
|
1,2
|
кг
|
Борошно для паніровки
|
1/2
|
скл
|
Цибуля
|
4
|
шт
|
Олія для смаження
|
-
|
за потребою
|
Оцет яблучний
|
3
|
ст.л
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Лимон для приправи стейків (за бажанням)
|
1
|
шт
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
1
|
Рибу почистити від луски, випатрати, відрізати голову, хвоста і плавці. Важливо гарно вичистити черевну порожнину від чорної плівки, оскільки плівка дає гіркоту, специфічний смак і запах, а ще вона є одним з сильних алергенів.
|
2
|
Цибулю почистити, нашаткувати соломкою, скласти в полумисок, притрусити сіллю і покропити яблучним оцтом або соком з лимона, перемішати і залишити маринуватись, поки готуватиметься риба.
|
3
|
Тушку розрізати на порційні куски. З пропонованої рибини білого амуру на 1,2 кг вийшло 8 порцій. Важливо при розрізанні риби потрапляти між хребцями, тоді риба ріжеться дуже легко.
|
4
|
Поставити сковорідку з олією розігріватись на вогонь.
|
5
|
Поки розігрівається сковорідка, стейк присолити з обох боків, запанірувати в борошні і викласти на розігріту сковорідку.
|
6
|
Смажити на середньому вогні з обох боків до рум’яної скорини.
|
7
|
Підмариновану цибулю підсмажити в олії, в якій смажилась риба.
|
8
|
Викласти цибулю на підсмажені стейки, а при подачі, рибу можна скропити соком з лимона.
|
N.B.
●
|
Подібним чином можна смажити стейки з переважної більшості видів риби.
|
●
|
Лимон завжди чудово пасує до риби, тому, не забувайте скроплювати страву в тарілці соком з свіжого лимона. В деяких випадках, до смаженої риби смакує також яблучний оцет, особливо до риб з темним м’ясом, які мають характерний запах і смак.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар