понеділок, 8 березня 2021 р.

Fried Grass Carp

Смажений білий амур
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Через неймовірну любов і ненаситність цієї риби щодо рослинного корму, білого амура ще називають трав’яним коропом, до родини якого він і належить.

Але завдяки своїм надмірним вегетаріанським пристрастям білий амур має дуже ніжне, соковите і жирне м'ясо, яке чудово підходить для приготування вишуканих рибних страв...
Білий амур досить легко чиститься, як від нутрощів, так і від луски, хоча, почистити рибину вам можуть і у рибній лавці.

Ця риба, хоча і має багато кісток, легко розробляється на філе, а голова, плавники і скелет слугують гарною основою для рибної юшки і рибного холодцю.

Але в цьому рецепті, мова йтиме про смажені стейки з білого амура, які досить просто готуються і неймовірно смакують!..


Приготувати гарний рибний стейк – справа нескладна: потрібно взяти свіжу рибу, почистити її, розрізати на порційні куски і посмажити їх на сковорідці: в результаті, виходить соковитий в середині та з засмаженою зверху скориною, ароматний, смачний рибний стейк. Але як завжди, є певні ньюанси...

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Риба
Час приготування:
20-25 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
8 порцій

■ Інгредієнти для приготування смаженого білого амура


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Білий амур (тушка)
1,2
кг
Борошно для паніровки
1/2
скл
Цибуля
4
шт
Олія для смаження
-
за потребою
Оцет яблучний
3
ст.л
Сіль
-
до смаку
Лимон для приправи стейків (за бажанням)
1
шт

■ Порядок приготування страви


1
Рибу почистити від луски, випатрати, відрізати голову, хвоста і плавці. Важливо гарно вичистити черевну порожнину від чорної плівки, оскільки плівка дає гіркоту, специфічний смак і запах, а ще вона є одним з сильних алергенів.
2
Цибулю почистити, нашаткувати соломкою, скласти в полумисок, притрусити сіллю і покропити яблучним оцтом або соком з лимона, перемішати і залишити маринуватись, поки готуватиметься риба.
3
Тушку розрізати на порційні куски. З пропонованої рибини білого амуру на 1,2 кг вийшло 8 порцій. Важливо при розрізанні риби потрапляти між хребцями, тоді риба ріжеться дуже легко.
4
Поставити сковорідку з олією розігріватись на вогонь.
5
Поки розігрівається сковорідка, стейк присолити з обох боків, запанірувати в борошні і викласти на розігріту сковорідку.
6
Смажити на середньому вогні з обох боків до рум’яної скорини.
7
Підмариновану цибулю підсмажити в олії, в якій смажилась риба.
8
Викласти цибулю на підсмажені стейки, а при подачі, рибу можна скропити соком з лимона.


N.B.
Подібним чином можна смажити стейки з переважної більшості видів риби.
Лимон завжди чудово пасує до риби, тому, не забувайте скроплювати страву в тарілці соком з свіжого лимона. В деяких випадках, до смаженої риби смакує також яблучний оцет, особливо до риб з темним м’ясом, які мають характерний запах і смак.





Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар