вівторок, 10 жовтня 2023 р.

Chocolate Berry Sauce

Підлива шоколадно-ягідна
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Шоколадна підлива з ягідним смаком є чудовим довершенням солодких страв, безпомильно придаючи, окрім смакової довершеності, урочистого, святкового і навіть романтичного настрою звичному сніданку, обіду чи вечері...

Готується протягом п’яти-десяти хвилин, поки витворюється головна страва, перетворюючи навіть звичайні оладки, сирники, налисники, вареники, тощо…, на вишуканий десерт.




Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Солодкі страви; Підливи
Час приготування:
5-10 хвилин
Необхідний посуд:
Сотейник ~0,2 л;
Сотейник ~0,5 л
-
-
К-сть порцій:
~ 200 мл

■ Інгредієнти для приготування підливи


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Какао (порошок)
2
ст.ложки
Цукор
1-2
ст.ложки
Молоко
100
мл
Ягідний сироп (малиновий, вишневий, полуничний, тощо…)
50
мл
Ром / Ягідна горілка / Лікер (з такої ж ягоди, як і сироп) (за бажанням)
50
мл

■ Порядок приготування підливи


1
Молоко закип’ятити в невеличкому сотейнику (~0,2 л).
2
Какао-порошок змішати з цукром в іншому невеличкому сотейнику (~0,5 л).
3
Налити до какао-порошку трохи гарячого молока, щоб рідина лише змочила какао, і розмішати до однорідності, без грудочок.
4
Розмішуючи, влити в какао цівкою залишок молока, розмішати до однорідності, поставити на легенький вогонь і весь час розмішуючи, довести до легкого кипіння.
5
Влити в какао ягідний сироп і розмішати до однорідності.
6
Помішуючи трохи охолодити підливу на водяній бані.
7
Добавити до підливи ром або лікер і розмішати.
Підлива довершує смак солодких страв.



N.B.
Якщо підливу (без алкоголю) загустити (наприклад, крохмалем або ж проварити до загущення) і розлити в форми, то отримаємо чудовий домашній шоколад без жодних химічних покращувачів смаку і аромату!..
Використовуючи різні ягоди, сиропи, лікери, натуральні ароматичні добавки, ви можете варіювати смаками самої підливи, як і шоколаду, якщо у вас виникне фантазія зробити власний шоколад.
Підлива зберігається в холодильнику в банці під кришкою досить довгий час.






шоколадно-ягідною підливою




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар