Підлива шоколадно-ягідна
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Шоколадна підлива з ягідним смаком є чудовим довершенням солодких страв, безпомильно придаючи, окрім смакової довершеності, урочистого, святкового і навіть романтичного настрою звичному сніданку, обіду чи вечері...
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Солодкі страви; Підливи
|
Час приготування:
|
5-10 хвилин
|
Необхідний посуд:
|
Сотейник ~0,2 л;
Сотейник ~0,5 л |
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
~ 200 мл
|
■ Інгредієнти для приготування підливи
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Какао (порошок)
|
2
|
ст.ложки
|
Цукор
|
1-2
|
ст.ложки
|
Молоко
|
100
|
мл
|
Ягідний сироп (малиновий, вишневий, полуничний, тощо…)
|
50
|
мл
|
Ром / Ягідна горілка / Лікер (з такої ж ягоди, як і сироп) (за бажанням)
|
50
|
мл
|
■ Порядок приготування підливи
|
|
|
|
1
|
Молоко закип’ятити в невеличкому сотейнику (~0,2 л).
|
2
|
Какао-порошок змішати з цукром в іншому невеличкому сотейнику (~0,5 л).
|
3
|
Налити до какао-порошку трохи гарячого молока, щоб рідина лише змочила какао, і розмішати до однорідності, без грудочок.
|
4
|
Розмішуючи, влити в какао цівкою залишок молока, розмішати до однорідності, поставити на легенький вогонь і весь час розмішуючи, довести до легкого кипіння.
|
5
|
Влити в какао ягідний сироп і розмішати до однорідності.
|
6
|
Помішуючи трохи охолодити підливу на водяній бані.
|
7
|
Добавити до підливи ром або лікер і розмішати.
|
●
|
Підлива довершує смак солодких страв.
|
|
|
N.B.
●
|
Якщо підливу (без алкоголю) загустити (наприклад, крохмалем або ж проварити до загущення) і розлити в форми, то отримаємо чудовий домашній шоколад без жодних химічних покращувачів смаку і аромату!..
|
●
|
Використовуючи різні ягоди, сиропи, лікери, натуральні ароматичні добавки, ви можете варіювати смаками самої підливи, як і шоколаду, якщо у вас виникне фантазія зробити власний шоколад.
|
●
|
Підлива зберігається в холодильнику в банці під кришкою досить довгий час.
|
|
|
Сирники з
|
шоколадно-ягідною підливою
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар