пʼятницю, 1 вересня 2023 р.

Baked Cottage-Cheese Pancakes

Сирники печені
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Печені сирники смакують своєю простотою і одночасно вишуканістю, тому що для приготування потребують, окрім звичайно ж необхідних інгредієнтів, лише вогню...

Як і будь-яка інша печена страва, запечені сирники – це особлива, часто нехтувана кухня, яка насправді заслуговує на увагу, тому що вона має свій природній смак і якість, а страви готуються дуже просто і незатратно...

Страви запікаються в духовці, але їх можна запікати і на сковороді або в казанку під покришкою. Це дуже зручно і швидко, зокрема, коли готується невелика порція – на 1-3 особи.

Секрет такого запікання полягає в тому, що страва не смажиться в жирі, а запікається на сухій сковороді, хіба що можна змастити розігріту сковороду шматочком сала. Також, продукти повинні лежати в один шар і бажано не торкатись один одного. Через половину часу запікання, продукти перевертаються на інший бік. Таким чином, отримується той же ефект запікання, але з меншими затратами енергії і часу.

Так і сирники, можна смажити класично в жирі, а можна запекти. Страва виходить не важкою, більше дієтичною.


Час замішування і формування:
10 хв
Розділ:
Страви з сиру
Час запікання:
3-4 хв з кожного боку
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
8-10 сирників

■ Інгредієнти для приготування печених сирників

Основні інгредієнти для сирників:




Начинка для солодких сирників:




Начинка для гострих сирників:



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сир домашній
0,5
кг
Борошно
2-3
ст.ложки
Яйця
4
шт
Начинка для солодких сирників:
-
-
Родзинки / Цукати, тощо...
1/3
склянки
Цукор
2
ст.ложки
Ваніль / Кориця / Цедра...
-
до смаку
Сметана до страви
1/2
склянки
Начинка для гострих сирників:
-
-
Зелень: кріп, петрушка, базилік, кінза, тощо...
1
букет
Часник
1
головка
Перець чорний мелений, інші прянощі
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Сметана / Приправа до страви
1/2
склянки

■ Порядок приготування сирників

Приготування тіста для сирників без начинки:


Найкраще, сир протерти крізь сито


Сир можна також розім'яти виделкою або товкачем


Приготування тіста для гострих сирників:



Формування і запікання сирників:


1
Яйця розтерти в мисці з дрібкою солі. Якщо ви готуєте солодкі сирники, то розтирати яйця також разом з цукром.
2
Сир протерти крізь сито або гарно розім’яти виделкою або товкачем, добавити яйця і вимішати до однорідної маси.
Якщо ви готуєте солодкі сирники, то додати до сирної маси родзинки, цукати, ваніль або іншу смакову приправу і вимішати.
Якщо ви готуєте гострі сирники, то добавити в сирну масу подрібнені і посічені зелень та часник, до смаку поперчити, посолити, приправити іншими прянощами.
3
Увести в сирну масу борошно і вимісити однорідне тісто.
4
В широку тарілку покласти 1-2 ст.ложки борошна для формування сирників, а дошку, на яку викладатимуться сформовані сирники, гарно притрусити борошном.
5
Набирати сирне тісто десертною ложкою, викладати порцію в тарілку з борошном, припиленими борошном руками формувати колобки, приплюснувати, надаючи форму оладків, і викладати на притрушену борошном дошку, сформувавши таким чином порцію сирників на одну сковорідку.
6
Сковорідку розігріти на середньому вогні, змастити шматочком сала (якщо ви використовуєте сковороду з протипригарним покриттям, то можна і не змащувати).
7
Викласти порцію сирників на розігріту сковороду і запікати з кожного боку по 3-4 хвилини під кришкою на середньому-нижче середнього вогні.
Поки сирники запікаються, сформувати наступну порцію.
Можна запекти всю порцію сирників відразу, а можна залишити небохідну кількість, а інші покласти на дошці заморожуватись в морозилку. Заморожені сирники викласти на припилену борошном дошку, накрити плівкою і дати постояти декілька хвилин, щоб сирники трохи відійшли, але не розморожувались. Запікати на 1-2 хв довше, ніж свіжосформовані.


N.B.
Важливо вгадати з борошном. В сирниках, борошно не повинне відчуватись, і слугувати лише засобом для об’єднання складових страви, тому що це повинна бути сирна, а не борошняна страва. Сирники повинні бути «живими»...
До солодких сирників найкраще смакує сметана. Можна також поливати сирники розтопленим маслом, ягідним сиропом, варенням, тощо...
До гострих сирників смакують гострі приправи, такі як Соус сметанно-часниковий, Чортополох, Аджика, тощо... Рецепти ви знайдете в Cookery Travel.


З простих запечених сирників, политих ягідним сиропом і приправлених сметаною, виходить чудова страва:


Печені гострі сирники з зеленню, часником, прянощами, приправлені гострою приправою, смакують не гірше за солодкі:


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар