Сирники печені
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Печені сирники смакують своєю простотою і одночасно вишуканістю, тому що для приготування потребують, окрім звичайно ж необхідних інгредієнтів, лише вогню...
|
Як і будь-яка інша печена страва, запечені сирники – це особлива, часто нехтувана кухня, яка насправді заслуговує на увагу, тому що вона має свій природній смак і якість, а страви готуються дуже просто і незатратно...
|
Страви запікаються в духовці, але їх можна запікати і на сковороді або в казанку під покришкою. Це дуже зручно і швидко, зокрема, коли готується невелика порція – на 1-3 особи.
Секрет такого запікання полягає в тому, що страва не смажиться в жирі, а запікається на сухій сковороді, хіба що можна змастити розігріту сковороду шматочком сала. Також, продукти повинні лежати в один шар і бажано не торкатись один одного. Через половину часу запікання, продукти перевертаються на інший бік. Таким чином, отримується той же ефект запікання, але з меншими затратами енергії і часу.
Так і сирники, можна смажити класично в жирі, а можна запекти. Страва виходить не важкою, більше дієтичною.
Секрет такого запікання полягає в тому, що страва не смажиться в жирі, а запікається на сухій сковороді, хіба що можна змастити розігріту сковороду шматочком сала. Також, продукти повинні лежати в один шар і бажано не торкатись один одного. Через половину часу запікання, продукти перевертаються на інший бік. Таким чином, отримується той же ефект запікання, але з меншими затратами енергії і часу.
Так і сирники, можна смажити класично в жирі, а можна запекти. Страва виходить не важкою, більше дієтичною.
|
|
Час замішування і формування:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з сиру
|
Час запікання:
|
3-4 хв з кожного боку
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
8-10 сирників
|
■ Інгредієнти для приготування печених сирників
Основні інгредієнти для сирників:
|
|
Начинка для солодких сирників:
|
|
Начинка для гострих сирників:
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Сир домашній
|
0,5
|
кг
|
Борошно
|
2-3
|
ст.ложки
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Начинка для солодких сирників:
|
-
|
-
|
Родзинки / Цукати, тощо...
|
1/3
|
склянки
|
Цукор
|
2
|
ст.ложки
|
Ваніль / Кориця / Цедра...
|
-
|
до смаку
|
Сметана до страви
|
1/2
|
склянки
|
Начинка для гострих сирників:
|
-
|
-
|
Зелень: кріп, петрушка, базилік, кінза, тощо...
|
1
|
букет
|
Часник
|
1
|
головка
|
Перець чорний мелений, інші прянощі
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сметана / Приправа до страви
|
1/2
|
склянки
|
■ Порядок приготування сирників
Приготування тіста для сирників без начинки:
Найкраще, сир протерти крізь сито | Сир можна також розім'яти виделкою або товкачем |
|
|
|
|
Приготування тіста для гострих сирників:
|
|
Формування і запікання сирників:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Яйця розтерти в мисці з дрібкою солі. Якщо ви готуєте солодкі сирники, то розтирати яйця також разом з цукром.
|
2
|
Сир протерти крізь сито або гарно розім’яти виделкою або товкачем, добавити яйця і вимішати до однорідної маси.
|
●
|
Якщо ви готуєте солодкі сирники, то додати до сирної маси родзинки, цукати, ваніль або іншу смакову приправу і вимішати.
|
●
|
Якщо ви готуєте гострі сирники, то добавити в сирну масу подрібнені і посічені зелень та часник, до смаку поперчити, посолити, приправити іншими прянощами.
|
3
|
Увести в сирну масу борошно і вимісити однорідне тісто.
|
4
|
В широку тарілку покласти 1-2 ст.ложки борошна для формування сирників, а дошку, на яку викладатимуться сформовані сирники, гарно притрусити борошном.
|
5
|
Набирати сирне тісто десертною ложкою, викладати порцію в тарілку з борошном, припиленими борошном руками формувати колобки, приплюснувати, надаючи форму оладків, і викладати на притрушену борошном дошку, сформувавши таким чином порцію сирників на одну сковорідку.
|
6
|
Сковорідку розігріти на середньому вогні, змастити шматочком сала (якщо ви використовуєте сковороду з протипригарним покриттям, то можна і не змащувати).
|
7
|
Викласти порцію сирників на розігріту сковороду і запікати з кожного боку по 3-4 хвилини під кришкою на середньому-нижче середнього вогні.
|
●
|
Поки сирники запікаються, сформувати наступну порцію.
|
●
|
Можна запекти всю порцію сирників відразу, а можна залишити небохідну кількість, а інші покласти на дошці заморожуватись в морозилку. Заморожені сирники викласти на припилену борошном дошку, накрити плівкою і дати постояти декілька хвилин, щоб сирники трохи відійшли, але не розморожувались. Запікати на 1-2 хв довше, ніж свіжосформовані.
|
|
|
N.B.
●
|
Важливо вгадати з борошном. В сирниках, борошно не повинне відчуватись, і слугувати лише засобом для об’єднання складових страви, тому що це повинна бути сирна, а не борошняна страва. Сирники повинні бути «живими»...
|
●
|
До солодких сирників найкраще смакує сметана. Можна також поливати сирники розтопленим маслом, ягідним сиропом, варенням, тощо...
|
●
|
До гострих сирників смакують гострі приправи, такі як Соус сметанно-часниковий, Чортополох, Аджика, тощо... Рецепти ви знайдете в Cookery Travel.
|
З простих запечених сирників, политих ягідним сиропом і приправлених сметаною, виходить чудова страва:
|
|
Печені гострі сирники з зеленню, часником, прянощами, приправлені гострою приправою, смакують не гірше за солодкі:
Немає коментарів:
Дописати коментар