неділю, 8 жовтня 2023 р.

Pear Mousse Pie

Пінник з грушами
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Пінник з грушами є достойним завершенням пінників з ягодою: полуниця, вишня, смородина, порічка, абрикоса, малина... – ціле розмаїття солодких десертів, особливих, вишуканих, ніжних, смачних.

Грушевий же пінник має свій смак – це смак завершення літнього сезону, смак стиглої осені…

Відразу ж з вогню страва смакує якнайкраще, і здавалося б, смачнішого солодкого не знайти...

Але якщо страву доповнити збитою з цукром сметаною або шоколадно-ягідною підливою, то отримуємо довершеність смаку...


Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Солодкі страви
Температура і
Час запікання:
200 °C
15-20 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційні форми
загальним об’ємом ~1,5 л
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування пінника з грушами


Можливі варіянти підливи:


Збита з цукром сметана

Шоколадно-ягідна підлива

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для страви:
-
-
Груші (чищені)
500
г
Яйця
4
шт
Цукор
150
г
Масло для змащення форм
1
ст.ложка
Кориця мелена (за бажанням)
1
ч.ложка
Цукрова пудра для присипки (за бажанням)
1
ст.ложка
Для шоколадно-ягідної підливи:
-
-
Какао (порошок)
2
ст.ложки
Цукор
1-2
ст.ложки
Молоко
100
мл
Ягідний сироп (малиновий, вишневий, полуничний, тощо…)
50
мл
Ром / Ягідна горілка / Лікер (бажано з такої ж ягоди, як і сироп) (за бажанням)
50
мл

■ Порядок приготування пінника з грушами

Якщо груші тверді, то їх потрібно трохи проварити до розм'якшення:

 

Для страви найкраще підходять стиглі, м’які груші. Якщо груші затверді, то їх необхідно проварити до розм’якшення.
Для цього груші помити, видалити плодоніжки, насіннєві коробочки і розрізати на тонкі скибки. На дно каструлі налити трохи води, щоб вода лише ледь покривала дно, довести до кипіння, покласти в каструлю підготовлені груші і пропарити під покришкою на легенькому вогні до розм’якшення (~10 хв).
1
Груші помити, видалити плодоніжки, насіннєві коробочки і протерти крізь сито.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
2
Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 2/3 цукру до побіління.
3
Додати до жовтків протерті груші, корицю і гарно вимішати.
4
Білки збити до густої піни з залишком цукру і обережно увести в ягоду, перемішуючи знизу вгору.
5
Посуд для запікання змастити маслом і розкласти в них грушево-білкову суміш.
6
Поставити груші в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 15-20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню. При подачі, можна покласти зверху трохи збитих вершків або сметани.
Страва смакує також і холодною, але в об’ємі падає. Охолоджену страву можна присипати цукровою пудрою.



■ Порядок приготування шоколадно-ягідної підливи



1
Молоко закип’ятити в невеличкому сотейнику (~0,2 л).
2
Какао-порошок змішати з цукром в іншому невеликому сотейнику (~0,5 л).
3
Налити до какао-порошку трохи гарячого молока, щоб рідина лише змочила какао, і розмішати до однорідності, щоб не залишались грудочки.
4
Розмішуючи, влити в какао цівкою залишок гарячого молока, розмішати до однорідності, поставити на легенький вогонь і весь час помішуючи, довести до легкого закипання.
5
Влити в какао ягідний сироп і розмішати до однорідності.
Можна добавити до підливи трохи алкоголю (50 мл). Для цього:
6
Помішуючи трохи охолодити підливу на водяній бані.
7
Добавити до підливи ром або ягідну горілку, або лікер і розмішати.
При подачі пінника, полити страву цією підливою.
В якості підливи чудово підходить збита з невеликою кількістю цукру сметана (1 ч.ложка цукру на 0,5 склянки сметани).


N.B.
Пінник можна робити з будь-якою іншою ягодою, але обов’язково протирати ягоду крізь сито, щоб ягода була без кісточок і шкуринок.
Пінник може бути ефектним гарячим десертом, з високою пінистою шапкою, тому подавати його потрібно відразу ж з вогню. При охолодженні пінник осідає, хоча його піниста структура зберігається.
З несолодких пінників чудово смакує Пінник з капусти, Пінник з запечених овочів, тощо...




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар