вівторок, 22 грудня 2020 р.

Salad With Blue Cabbage and Nuts

Салат з синьої капусти і горіхів
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Зазвичай, коли мова заходить про салати, то ми намагаємось приготувати щось складне, неординарне, часто нехтуючи простими овочевими стравами, як наприклад, цією.

Але покуштувавши цей, здавалося б примітивний, салат, ви здивуєтесь незвичним його смаком і свіжістю ваших смакових відчуттів...
Хоча, цей салат не такий вже й примітивний, адже, в ньому присутні не один компонент, а з десяток. А ще, цей салат смачний, досить поживний і корисний для здоров’я!

Використання ж мелених волоськихх горіхів широко розповсюджене в кухнях народів Кавказу, і зокрема, в абхазькій та грузинській кухнях.

Наприклад, в цьому блозі, ви можете знайти неперевершений горіховий соус Сациві, який іде до м’ясних та рибних страв, як гарячих, так і холодних.

Салат же з синьої капусти, редьки і волоських горіхів, беззаперечно розширить ваше пізнання смаків гарної кухні…



Салат з капустою і волоськими горіхами


Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Салати
Час приготування:
10-15 хв
Країна:
Грузія
Час настоювання:
10 хвилин
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування салату з синьої капусти і волоських горіхів


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Капуста синьокачанна невеличка (1-1,2 кг)
1/2
головки
Редька зимових сортів
250-300
г
Часник
1
головка
Горіхи волоські
1
склянка
Сметана або майонез (дивіться рецепт майонезу за посилкою)
3-5
ст.ложок
Перець чорний мелений
-
за смаком
Набір пряних трав мелених
-
за смаком
Сіль
-
за смаком

■ Порядок приготування салату


Часник і горіхи можна розплескати лезом широкого ножа і посікти, а можна подрібнити їх разом в блендері.
1
Часник почистити, розплющити зубці лезом широкого ножа і подрібнити.
2
Зерна волоських горіхів розплющити лезом широкого ножа і подрібнити.
3
Капусту нашаткувати тоненькими смужками, притрусити до смаку сіллю і трохи перем’яти, щоб вона пустила сік і пом’якшала.
4
Редьку почистити, нашаткувати на дрібній шатківниці, додати до капусти і перемішати.
5
Добавити до овочів подрібнені часник і горіхи, приправити перцем, пряними травами, заправити сметаною або майонезом і все перемішати.
6
Дати постояти 10 хвилин, щоб страва настоялась. Перед подачею, перемішати.


N.B.
Часник і горіхи необхідно обов’язково розплющувати, щоб вони виділили ефірні олії і дали салату характерний аромат і смак, або ж подрібнити їх разом в блендері.
Майонез краще зготувати самим. Це займе у вас аж десять хвилин, але він буде набагато смачнішим магазинного і нешкідливим для здоров’я, оскільки ви заправите його натуральним яблучним оцтом або соком з свіжого лимона.

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар