Салат з синьої капусти і горіхів
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Зазвичай, коли мова заходить про салати, то ми намагаємось приготувати щось складне, неординарне, часто нехтуючи простими овочевими стравами, як наприклад, цією.
Але покуштувавши цей, здавалося б примітивний, салат, ви здивуєтесь незвичним його смаком і свіжістю ваших смакових відчуттів... |
Хоча, цей салат не такий вже й примітивний, адже, в ньому присутні не один компонент, а з десяток. А ще, цей салат смачний, досить поживний і корисний для здоров’я!
Використання ж мелених волоськихх горіхів широко розповсюджене в кухнях народів Кавказу, і зокрема, в абхазькій та грузинській кухнях.
Наприклад, в цьому блозі, ви можете знайти неперевершений горіховий соус Сациві, який іде до м’ясних та рибних страв, як гарячих, так і холодних. |
Салат же з синьої капусти, редьки і волоських горіхів, беззаперечно розширить ваше пізнання смаків гарної кухні…
Салат з капустою і волоськими горіхами |
Час підготовки:
|
5 хв
|
Розділ:
|
Салати
|
Час приготування:
|
10-15 хв
|
Країна:
|
Грузія
|
Час настоювання:
|
10 хвилин
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування салату з синьої капусти і волоських горіхів
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Капуста синьокачанна невеличка (1-1,2 кг)
|
1/2
|
головки
|
Редька зимових сортів
|
250-300
|
г
|
Часник
|
1
|
головка
|
Горіхи волоські
|
1
|
склянка
|
Сметана або майонез (дивіться рецепт майонезу за посилкою)
|
3-5
|
ст.ложок
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Набір пряних трав мелених
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування салату
|
|
|
|
|
|
●
|
Часник і горіхи можна розплескати лезом широкого ножа і посікти, а можна подрібнити їх разом в блендері.
|
1
|
Часник почистити, розплющити зубці лезом широкого ножа і подрібнити.
|
2
|
Зерна волоських горіхів розплющити лезом широкого ножа і подрібнити.
|
3
|
Капусту нашаткувати тоненькими смужками, притрусити до смаку сіллю і трохи перем’яти, щоб вона пустила сік і пом’якшала.
|
4
|
Редьку почистити, нашаткувати на дрібній шатківниці, додати до капусти і перемішати.
|
5
|
Добавити до овочів подрібнені часник і горіхи, приправити перцем, пряними травами, заправити сметаною або майонезом і все перемішати.
|
6
|
Дати постояти 10 хвилин, щоб страва настоялась. Перед подачею, перемішати.
|
N.B.
●
|
Часник і горіхи необхідно обов’язково розплющувати, щоб вони виділили ефірні олії і дали салату характерний аромат і смак, або ж подрібнити їх разом в блендері.
|
●
|
Майонез краще зготувати самим. Це займе у вас аж десять хвилин, але він буде набагато смачнішим магазинного і нешкідливим для здоров’я, оскільки ви заправите його натуральним яблучним оцтом або соком з свіжого лимона.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар