понеділок, 23 листопада 2020 р.

Potatoes baked with onions and minced meat

Картопля запечена з цибулею і подрібненим м’ясом
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця досить проста страва завжди вдала, тому що від кухаря потрібно лише викласти на жаровню декілька підготовлених її складових, а все інше робить піч.

Та запікання в одній посудині зовсім простих здавалося б продуктів – м’ясо, цибуля, картопля – витворює неймовірно смачну страву...

Звичайно ж, є ще декілька «секретних» інгредієнтів, які довершують смаковий букет страви, але вони не перебивають її простоту і примітивний, але довершений смак.

В подібних стравах, важить якість взятих інгредієнтів. Саме в простих, запечених стравах, ви відчуваєте не лише сам смак продукту, а й навіть і його сорт, і те, як той продукт вирощувався.


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з картоплі
Час запікання:
50-60 хвилин
Країна:
Україна
Форма для запікання:
20х20х5 см
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування картоплі запеченої з цибулею і подрібненим м’ясом

   
Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля середніх розмірів
3
шт
Цибулина середнього розміру
2
шт
Часник
3
зубці
М’ясо м’якоть (бажано жирне) заморожене
200
г
Сало свіже
50
г
3-4
ст.ложки
Перці мелені: червоний гострий, чорний
-
за смаком
Хмелі-сунелі або інші пряні трави мелені
-
за смаком
Сир твердий
150
г
 
■ Порядок приготування страви

■ Подрібнення м’яса


Для страви можна взяти вже готовий, зроблений на м’ясорубці м’ясний фарш, але краще м’ясо подрібнити в блендері. Блендер не перемелює клітини, а січе м’ясо на дрібні шматочки, тому, в посіченому м’ясі залишаються неушкоджені клітини з м’ясним соком, що впливає на кінцевий смак страви.
1
Підморожене до твердого стану м’ясо розрізати на невеликі кубики (1-1,5 см).
2
Викласти м’ясо в склянку блендера і за три-чотири рази подрібнити його, але не на пастоподібну масу.

Порядок формування і запікання страви


Увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
1
Цибулю почистити, нарізати соломкою і викласти на дно форми для запікання.
2
Зубки часнику почистити, розплескати лезом ножа, подрібнити і викласти на цибулю.
3
Посічене м’ясо викласти на цибулю, а на м'ясо, викласти нарізане на невеличкі кубики (~1 см) сало.
4
До смаку приперчити, приправити пряними травами і рівномірно змастити верх майонезом.
5
Картоплю, без ушкоджень на шкуринці, ретельно вимити за допомогою губки, розрізати на четвертинки і викласти на м’ясо шкуринкою догори.
6
Поставити форму у розігріту до 250 °C духовку, витримати 5 хвилин при цій температурі, щоб страва прогрілась. Стишити вогонь до 200 °C і запікати протягом 50-60 хвилин (щоб шкуринка трохи підрум’янилась).
7
Сир натерти на тертушці, присипати рівномірно страву і поставити ще на 3 хвилини в духовку до обплавлення сиру. Не варто перетримувати сир, щоб він не затвердів і не стік жиром.
Страва готова. Смакує гарячою.


N.B.
Картоплю до страви можна почистити, але тоді страва втрачає свою характерну особливість.
Найкраще, до страви підходить м’ясо з прошарками жиру, але якщо м’ясо занадто пісне: яловичина, телятина, індичатина, тощо, то варто до м’яса покласти більше сала і перемішати. Пісне м’ясо, якщо його не приправити салом, виходить засухим.
Через жирне м’ясо, сало, майонез, сир, страва виходить досить жирною, але не обов’язково викладати на тарілку розплавлений жир, який осідає на дні форми. Цей жир чудово підійде для приготування яєчні, ним можна здобрити пасту, кашу, відварені овочі, тощо...
І не забувайте про свіжу овочеву нарізку, салати, соління, тощо…, які неодмінно необхідні для збалансованого харчування!..


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар