понеділок, 14 грудня 2020 р.

Sliced Frozen Meat and Vegetable Casserole

Запіканка з струганини і овочів
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Струганина, настругане тонесенькими пластинками, тобто стружкою, заморожене м’ясо є чудовим способом використання технології холоду в кулінарії.

Струганина – це можливість швидко приготувати м’ясо з нотками соковитої свіжини, а запікши її з овочами, отримати чудову комплексну страву, неперевершений шедевр кулінарного мистецтва...

Завжди варто мати в морозилці невеликий, продовгуватий, десь з кілограмовий шматок м’яса (вирізку, м’якоть з стегна, ошийок, тощо…), з якого в будь-який момент можна настругати трішки стружки і швидко обсмажити з цибулею або ж зготувати, наприклад, ліниві відбивні, січеники, або ж запекти в печі з овочами.


М’ясна стружка, цибуля, часник, спеції – це основні складові секрету приготування смачної струганини.

Родзинкою ж цієї страви є яєчно-сметанний соус, в якому вона і запікається.

Овочі для запікання можуть бути різними, в залежності від сезону та їх присутності в холодильнику. Можна зготувати запіканку, наприклад, з картоплею та цвітною капустою, а можна взяти картоплю і кабачки, або ж зробити запіканку з білих коренеплодів: картоплі, селери, петрушки, кольрабі, тощо. Чудово смакує запіканка і з гарбузом.

Запіканка готується досить швидко і з мінімальними затратами праці, адже все випікає піч, тому, поки розігрівається до максимуму (250 °C) духовка, потрібно встигнути підготувати всі інгредієнти та сформувати страву.


Час підготовки:
15 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса
Час запікання:
50-60 хв 200 °C
Країна:
Україна
Посуд для запікання:
Форма для випічки ~20х20 см
К-сть порцій:
2-4 порції

■ Інгредієнти для приготування запіканки з струганиною і овочами


Підготовлене для заморожування м'ясо


Інгредієнти
Кількість
Од вим
М’ясо морожене (свинина, яловичина, птиця, тощо…)
200
г
Сало свіже
50
г
Овочі для запікання (до 1 кг підготовлених овочів):
-
-
   - Цибуля середнього розміру
2
шт
   - Часник
1
головка
   - Картопля середнього розміру
2
шт
   - Цвітна капуста, кольрабі, селера, петрушка, гарбуз, тощо…
-
за бажанням
   - Яйце (в залежності від розміру)
2-3
шт
Сметана / Вершки
3-4
ст.ложки
Імбир мелений
1
кав.ложка
Чорний перець мелений
1
кав.ложка
Спеції та прянощі мелені: трави, перці, гострий перець, тощо...
-
за смаком
Сіль
-
за смаком

■ Порядок приготування страви


Якщо м’ясо занадто заморожене і тверде, то дістати його з морозилки і дати полежати декілька хвилин при кімнатній температурі, поки підготовлюватимуться інші компоненти страви, щоб воно трохи відійшло, що полегшить його стругання.
Духовку увімкнути розігріватись на максимумі (250 °C). Поки розігрівається духовка, підготувати інгредієнти та сформувати страву.
1
Овочі помити, почистити і нарізати грубою соломкою або кубиками. Зубці часнику трохи подрібнити.
2
М’ясо настругати тоненькою стружкою (пластинками). Сало нарізати невеличкими кубиками.
3
На дно форми викласти цибулю, часник, зверху покласти настругане м’ясо і притрусити спеціями і прянощами.
4
Зверху м’яса викласти в перемішку підготовлені овочі, а овочі притрусити шматочками сала.
5
Яйця збити виделкою з сіллю, добавити сметану і збити ще й зі сметаною.
6
Залити страву зверху яєчно-сметанною підливою.
7
Поставити форму в розігріту до 250 °С духовку на 10 хвилин, щоб страва прогрілась.
8
Стишити вогонь до 200 °С і запікати протягом 45-50 хвилин.
9
Готову запіканку дістати з духовки. Можна притрусити тертим сиром, зеленню.
Страва смакує гарячою!


N.B.
Струганина готується з замороженої свіжини, тобто, з м’яса, замороженого відразу після забою худоби. М’ясо, яке лежить день-два у холодильній вітрині магазину не надасть страві відчуття свіжості і соковитості. Це дуже важливий момент!
Якщо ви берете пісне м’ясо яловичини, птиці, то не забудьте покласти нарізане невеличкими кубиками сало.
З струганини можна зготувати також ліниві відбивні, рецепт яких ви знайдете в блозі (Відбивні ліниві), або ж перейдіть за посилкою.
Струганину можна просто обсмажити з цибулею. Це також надзвичайно смачна м’ясна страва, яка готується за 5 хвилин!

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар