Запіканка з струганини і овочів
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Струганина, настругане тонесенькими пластинками, тобто стружкою, заморожене м’ясо є чудовим способом використання технології холоду в кулінарії.
Струганина – це можливість швидко приготувати м’ясо з нотками соковитої свіжини, а запікши її з овочами, отримати чудову комплексну страву, неперевершений шедевр кулінарного мистецтва... |
Завжди варто мати в морозилці невеликий, продовгуватий, десь з кілограмовий шматок м’яса (вирізку, м’якоть з стегна, ошийок, тощо…), з якого в будь-який момент можна настругати трішки стружки і швидко обсмажити з цибулею або ж зготувати, наприклад, ліниві відбивні, січеники, або ж запекти в печі з овочами.
М’ясна стружка, цибуля, часник, спеції – це основні складові секрету приготування смачної струганини.
Родзинкою ж цієї страви є яєчно-сметанний соус, в якому вона і запікається. Овочі для запікання можуть бути різними, в залежності від сезону та їх присутності в холодильнику. Можна зготувати запіканку, наприклад, з картоплею та цвітною капустою, а можна взяти картоплю і кабачки, або ж зробити запіканку з білих коренеплодів: картоплі, селери, петрушки, кольрабі, тощо. Чудово смакує запіканка і з гарбузом. |
Запіканка готується досить швидко і з мінімальними затратами праці, адже все випікає піч, тому, поки розігрівається до максимуму (250 °C) духовка, потрібно встигнути підготувати всі інгредієнти та сформувати страву.
|
|
Час підготовки:
|
15 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з м’яса
|
Час запікання:
|
50-60 хв 200 °C
|
Країна:
|
Україна
|
Посуд для запікання:
|
Форма для випічки ~20х20 см
|
К-сть порцій:
|
2-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування запіканки з струганиною і овочами
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
М’ясо морожене (свинина, яловичина, птиця, тощо…)
|
200
|
г
|
Сало свіже
|
50
|
г
|
Овочі для запікання (до 1 кг підготовлених овочів):
|
-
|
-
|
- Цибуля середнього розміру
|
2
|
шт
|
- Часник
|
1
|
головка
|
- Картопля середнього розміру
|
2
|
шт
|
- Цвітна капуста, кольрабі, селера, петрушка, гарбуз, тощо…
|
-
|
за бажанням
|
- Яйце (в залежності від розміру)
|
2-3
|
шт
|
Сметана / Вершки
|
3-4
|
ст.ложки
|
Імбир мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Чорний перець мелений
|
1
|
кав.ложка
|
Спеції та прянощі мелені: трави, перці, гострий перець, тощо...
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
■ Порядок приготування страви
|
|
|
|
|
|
●
|
Якщо м’ясо занадто заморожене і тверде, то дістати його з морозилки і дати полежати декілька хвилин при кімнатній температурі, поки підготовлюватимуться інші компоненти страви, щоб воно трохи відійшло, що полегшить його стругання.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись на максимумі (250 °C). Поки розігрівається духовка, підготувати інгредієнти та сформувати страву.
|
1
|
Овочі помити, почистити і нарізати грубою соломкою або кубиками. Зубці часнику трохи подрібнити.
|
2
|
М’ясо настругати тоненькою стружкою (пластинками). Сало нарізати невеличкими кубиками.
|
3
|
На дно форми викласти цибулю, часник, зверху покласти настругане м’ясо і притрусити спеціями і прянощами.
|
4
|
Зверху м’яса викласти в перемішку підготовлені овочі, а овочі притрусити шматочками сала.
|
5
|
Яйця збити виделкою з сіллю, добавити сметану і збити ще й зі сметаною.
|
6
|
Залити страву зверху яєчно-сметанною підливою.
|
7
|
Поставити форму в розігріту до 250 °С духовку на 10 хвилин, щоб страва прогрілась.
|
8
|
Стишити вогонь до 200 °С і запікати протягом 45-50 хвилин.
|
9
|
Готову запіканку дістати з духовки. Можна притрусити тертим сиром, зеленню.
|
●
|
Страва смакує гарячою!
|
N.B.
●
|
Струганина готується з замороженої свіжини, тобто, з м’яса, замороженого відразу після забою худоби. М’ясо, яке лежить день-два у холодильній вітрині магазину не надасть страві відчуття свіжості і соковитості. Це дуже важливий момент!
|
●
|
Якщо ви берете пісне м’ясо яловичини, птиці, то не забудьте покласти нарізане невеличкими кубиками сало.
|
●
|
З струганини можна зготувати також ліниві відбивні, рецепт яких ви знайдете в блозі (Відбивні ліниві), або ж перейдіть за посилкою.
|
●
|
Струганину можна просто обсмажити з цибулею. Це також надзвичайно смачна м’ясна страва, яка готується за 5 хвилин!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар