Омлет селянський по-бельгійськи та по-нідерландськи
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Селянський омлет – це проста селянська страва, яку готують в Бельгії та Нідерландах. Вона проста, жирна, ситна і повністю відповідає селянському визначенню гарної страви: «жирно й смачно»!..
|
Але кухні обох країн, особливо Нідерландів, саме такими і є: вони прості, ситні, досить жирні, щедро приправлені спеціями...
Обидві кухні характерні приготуванням страв на маслі, часто використовуються вершки або сметана. Для приготування бельгійських і нідерландських страв варто брати Пряжене масло, яке, здається, найкраще підходить до цих кухонь. А Масло пряжене з прянощами і спеціями просто довершить смак селянського омлету!
Обидві кухні характерні приготуванням страв на маслі, часто використовуються вершки або сметана. Для приготування бельгійських і нідерландських страв варто брати Пряжене масло, яке, здається, найкраще підходить до цих кухонь. А Масло пряжене з прянощами і спеціями просто довершить смак селянського омлету!
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з яєць; Яйця
|
Час приготування:
|
15 хвилин
|
Країна:
|
Бельгія; Нідерланди
|
Час запікання:
|
20 хвилин – 250 °С
|
К-сть порцій:
|
2-3 порції
|
■ Інгредієнти для приготування селянського омлету
|
|
Замість картоплі можна брати й інші овочі, наприклад, гострий перець, цвітну капусту, тощо...
|
В якості приправи до омлету можна зготувати
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Картопля середня
|
2
|
шт
|
Цибулина середня
|
1
|
шт
|
Гриби
|
2-3
|
шт
|
Окіст / Шинка / Бекон / Струганина
|
100
|
г
|
Яйця
|
3
|
шт
|
Молоко
|
150
|
мл
|
Борошно
|
3
|
ст.ложки
|
Масло
|
50
|
г
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Спеції і прянощі мелені
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік, тощо...
|
1
|
букет
|
■ Порядок приготування селянського омлету
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Картоплю та цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
Гриби нарізати дрібними кубиками. Зелень дрібно покришити. |
2
|
Картоплю обсмажити на сильному вогні до напівготовності в розтопленому маслі, добавити цибулю і просмажити її з картоплею до розм’якшення.
|
3
|
Гриби добавити до картоплі з цибулею і обсмажити все до готовності.
|
4
|
М’ясо настругати тоненькими пластинками, добавити до овочів і все обсмажити, перемішуючи, протягом 1-2 хвилин на сильному вогні, зняти з вогню і залишити трохи охолоджуватись.
|
5
|
Поки смажиться і охолоджується начинка, з жовтків, борошна і молока приготувати рідке тісто густоти сметани.
|
6
|
Духовку увімкнути розігріватись на максимум.
|
7
|
Добавити в тісто підготовлену овочеву начинку, половину подрібненої зелені, перець, інші спеції, сіль і гарно вимішати.
|
8
|
Білки збити з дрібкою солі в густу піну, обережно увести в тісто і все легенько перемішати, щоб не зруйнувати структуру збитих білків.
|
9
|
Отриману масу викласти на сковорідку і запекти в духовці при 250 °С протягом 20 хвилин до золотавого кольору.
|
10
|
Омлет розрізати на порції і відразу ж подавати на стіл, присипаючи зверху тертим сиром і зеленню.
|
11
|
Найкраще, страва смакує гарячою, відразу ж з вогню, і подається з свіжими овочами, салатом, соліннями...
|
N.B.
●
|
Омлет можна запікати також на розігрітій сковорідці з розтопленим маслом, але в духовці, він виходить пухкішим і не таким жирним.
|
●
|
Страву можна готувати з різними овочами. Наприклад, замість картоплі можна взяти цвітну капусту.
|
●
|
Омлет надзвичайно смакує з сметанно-часниковим соусом.
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар