вівторок, 3 березня 2020 р.

Farmers Omelet – Boeren Omelet

Омлет селянський по-бельгійськи та по-нідерландськи
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Селянський омлет – це проста селянська страва, яку готують в Бельгії та Нідерландах. Вона проста, жирна, ситна і повністю відповідає селянському визначенню гарної страви: «жирно й смачно»!..

Але кухні обох країн, особливо Нідерландів, саме такими і є: вони прості, ситні, досить жирні, щедро приправлені спеціями...

Обидві кухні характерні приготуванням страв на маслі, часто використовуються вершки або сметана. Для приготування бельгійських і нідерландських страв варто брати Пряжене масло, яке, здається, найкраще підходить до цих кухонь. А Масло пряжене з прянощами і спеціями просто довершить смак селянського омлету!

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з яєць; Яйця
Час приготування:
15 хвилин
Країна:
Бельгія; Нідерланди
Час запікання:
20 хвилин – 250 °С
К-сть порцій:
2-3 порції

■ Інгредієнти для приготування селянського омлету


Замість картоплі можна брати й інші овочі, наприклад, гострий перець, цвітну капусту, тощо...


В якості приправи до омлету можна зготувати

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля середня
2
шт
Цибулина середня
1
шт
Гриби
2-3
шт
Окіст / Шинка / Бекон / Струганина
100
г
Яйця
3
шт
Молоко
150
мл
Борошно
3
ст.ложки
Масло
50
г
Перець чорний мелений
-
за смаком
Спеції і прянощі мелені
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік, тощо...
1
букет

■ Порядок приготування селянського омлету



1
Картоплю та цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.

Гриби нарізати дрібними кубиками.

Зелень дрібно покришити.
2
Картоплю обсмажити на сильному вогні до напівготовності в розтопленому маслі, добавити цибулю і просмажити її з картоплею до розм’якшення.
3
Гриби добавити до картоплі з цибулею і обсмажити все до готовності.
4
М’ясо настругати тоненькими пластинками, добавити до овочів і все обсмажити, перемішуючи, протягом 1-2 хвилин на сильному вогні, зняти з вогню і залишити трохи охолоджуватись.
5
Поки смажиться і охолоджується начинка, з жовтків, борошна і молока приготувати рідке тісто густоти сметани.
6
Духовку увімкнути розігріватись на максимум.
7
Добавити в тісто підготовлену овочеву начинку, половину подрібненої зелені, перець, інші спеції, сіль і гарно вимішати.
8
Білки збити з дрібкою солі в густу піну, обережно увести в тісто і все легенько перемішати, щоб не зруйнувати структуру збитих білків.
9
Отриману масу викласти на сковорідку і запекти в духовці при 250 °С протягом 20 хвилин до золотавого кольору.
10
Омлет розрізати на порції і відразу ж подавати на стіл, присипаючи зверху тертим сиром і зеленню.
11
Найкраще, страва смакує гарячою, відразу ж з вогню, і подається з свіжими овочами, салатом, соліннями...


N.B.
Омлет можна запікати також на розігрітій сковорідці з розтопленим маслом, але в духовці, він виходить пухкішим і не таким жирним.
Страву можна готувати з різними овочами. Наприклад, замість картоплі можна взяти цвітну капусту.
Омлет надзвичайно смакує з сметанно-часниковим соусом.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар