субота, 28 березня 2020 р.

Curd Fritters

Сирники
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

В нашій уяві, сирники – це солодка страва, але сирники можуть бути і гострими, якщо їх зробити з зеленню кропу, петрушки, тощо, з часником та за бажанням, приправити аджикою, чортополохом або просто чорним або червоним перцем...

Тому, за один раз можна зготувати дві різні страви: одну – гостру, гарну закуску, а другу – солодку, десертну, наприклад, до чаю.

А ще, якщо ви спробували зробити Домашній сир за рецептом, який є в Cookery Travel, то ви зможете також відчути і справжній смак страв, приготовлених з цього сиру!..

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з сиру
Час приготування:
20-25 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
20 сирників

■ Інгредієнти для приготування сирників


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сир кисломолочний
0,5
кг
Борошно
2-3
ст.ложки
Яйця
3-4
шт
Сіль
1
дрібка
Масло пряжене / Олія для смаження
100
г
Начинка для солодких сирників:
-
-
Родзинки
1/3
склянки
Цукор
2
ст.л
Ванілін
-
до смаку
Начинка для гострих сирників:
-
-
Зелень: кріп, петрушка, базилік, кінза, тощо...
1
букет
Часник
1
головка
Перець чорний мелений
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Сметана до страви
1/2
склянки

■ Порядок приготування сирників


1
Яйця злегка збити в мисці з дрібкою солі.
2
Сир розім'яти виделкою або протерти крізь сито, добавити до яєць і вимісити до однорідної маси.
3
Борошно, розпилюючи, добавити до яєць з сиром і вимісити до однорідного тіста.
4
Сирне тісто розділити на дві частини: одна для солодких і одна для гострих сирників.
5
В одну частину добавити родзинки, цукор, ванілін і гарно вимісити.
6
В другу частину добавити посічену зелень, почищений, розчавлений і подрібнений часник, поперчити, до смаку присолити (тісто повинне бути трохи солонцюватим), та гарно вимішати.
7
В тарілку розпилити 1-2 ст.ложки борошна і сформувати в ній з кожного сирного тіста оладки діаметром близько 5 см.
8
Обсмажити з обох боків в маслі або в олії, на гарно розігрітій сковороді, на середньому вогні.


N.B.
Важливо вгадати з борошном. В сирниках, борошно не повинне відчуватись, і слугувати лише засобом для об’єднання складових страви, тому що це повинна бути сирна, а не борошняна страва. Сирники повинні бути «живими»...
Сирники можна заморозити в морозилці, а потім, при потребі, діставати, розморожувати в холодильнику або в мікрохвильовці і так само смажити. Швидко і зручно.
До солодких сирників найкраще смакує сметана. Можна також поливати сирники розтопленим маслом, ягідним сиропом, варенням, тощо...
До гострих сирників смакують гострі приправи та соуси, такі як Соус сметанно-часниковий, Чортополох, Аджика, тощо..., рецепти яких ви знайдете в розділі Приправи.




Варіанти деяких приправ до гострих сирників:








Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар