Сирники
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
В нашій уяві, сирники – це солодка страва, але сирники можуть бути і гострими, якщо їх зробити з зеленню кропу, петрушки, тощо, з часником та за бажанням, приправити аджикою, чортополохом або просто чорним або червоним перцем...
|
Тому, за один раз можна зготувати дві різні страви: одну – гостру, гарну закуску, а другу – солодку, десертну, наприклад, до чаю.
А ще, якщо ви спробували зробити Домашній сир за рецептом, який є в Cookery Travel, то ви зможете також відчути і справжній смак страв, приготовлених з цього сиру!.. |
Час підготовки:
|
15 хв
|
Розділ:
|
Страви з сиру
|
Час приготування:
|
20-25 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
| 20 сирників
|
■ Інгредієнти для приготування сирників
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Сир кисломолочний
|
0,5
|
кг
|
Борошно
| 2-3
|
ст.ложки
|
Яйця
|
3-4
|
шт
|
Сіль
|
1
|
дрібка
|
Масло пряжене / Олія для смаження
|
100
|
г
|
Начинка для солодких сирників:
|
-
|
-
|
Родзинки
|
1/3
|
склянки
|
Цукор
|
2
|
ст.л
|
Ванілін
|
-
|
до смаку
|
Начинка для гострих сирників:
|
-
|
-
|
Зелень: кріп, петрушка, базилік, кінза, тощо...
|
1
|
букет
|
Часник
|
1
|
головка
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Сметана до страви
|
1/2
|
склянки
|
■ Порядок приготування сирників
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Яйця злегка збити в мисці з дрібкою солі.
|
2
|
Сир розім'яти виделкою або протерти крізь сито, добавити до яєць і вимісити до однорідної маси.
|
3
|
Борошно, розпилюючи, добавити до яєць з сиром і вимісити до однорідного тіста.
|
4
|
Сирне тісто розділити на дві частини: одна для солодких і одна для гострих сирників.
|
5
|
В одну частину добавити родзинки, цукор, ванілін і гарно вимісити.
|
6
|
В другу частину добавити посічену зелень, почищений, розчавлений і подрібнений часник, поперчити, до смаку присолити (тісто повинне бути трохи солонцюватим), та гарно вимішати.
|
7
|
В тарілку розпилити 1-2 ст.ложки борошна і сформувати в ній з кожного сирного тіста оладки діаметром близько 5 см.
|
8
|
Обсмажити з обох боків в маслі або в олії, на гарно розігрітій сковороді, на середньому вогні.
|
|
|
N.B.
●
|
Важливо вгадати з борошном. В сирниках, борошно не повинне відчуватись, і слугувати лише засобом для об’єднання складових страви, тому що це повинна бути сирна, а не борошняна страва. Сирники повинні бути «живими»...
|
●
|
Сирники можна заморозити в морозилці, а потім, при потребі, діставати, розморожувати в холодильнику або в мікрохвильовці і так само смажити. Швидко і зручно.
|
●
|
До солодких сирників найкраще смакує сметана. Можна також поливати сирники розтопленим маслом, ягідним сиропом, варенням, тощо...
|
●
|
До гострих сирників смакують гострі приправи та соуси, такі як Соус сметанно-часниковий, Чортополох, Аджика, тощо..., рецепти яких ви знайдете в розділі Приправи.
|
|
|
|
|
|
|
Варіанти деяких приправ до гострих сирників:
Сметанно-часниковий соус з зеленню |
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар