Картопляники смажені з грибною або сирною начинкою
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Картопляники – це одна з найсмачніших страв, які можна зготувати з картоплі. В них поєднуються ніжність картопляної м'ячки, яка ховається під рум'яною скоринкою, а всередині – ароматна, соковита і смачна начинка...
|
Гриби та сир слугують чудовою начинкою до картопляників.
При цьому, можна брати будь-який сир як гострий, так і солодкий, як м’який, так і твердий... Він може бути тертим, подрібненим або нарізаним... і щоразу, це буде новий, характерний смак картопляників.
Кожен вид грибів також вносить до страви свою, особливу смакову нотку...
Білий гриб, боровик, маслюк, зонтик, опеньок, дощовик, кожен з цих грибів має характерний смак, який не сплутаєш з жодним іншим смаком.
Наприклад, гриб зонтик нагадує своїм смаком і запахом курятину, дощовик нагадує свіже сало, маслюк і опеньок нагадують лише самих себе, тому що мають лише їм властивий аромат і смак.
Смажені картопляники відрізняються смаком від печених, про які йде мова в рецепті «Картопляники печені», але страва залишається все такою ж смачною і вишуканою...
Наприклад, гриб зонтик нагадує своїм смаком і запахом курятину, дощовик нагадує свіже сало, маслюк і опеньок нагадують лише самих себе, тому що мають лише їм властивий аромат і смак.
Смажені картопляники відрізняються смаком від печених, про які йде мова в рецепті «Картопляники печені», але страва залишається все такою ж смачною і вишуканою...
Час підготовки:
|
40 хв
|
Розділ:
|
Страви з картоплі; Картопля
|
Час приготування:
|
20 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
10-12 штук
|
■ Інгредієнти для приготування смажених картопляників з начинкою
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
■ Для тіста:
|
-
|
-
|
Картопля
|
1
|
кг
|
Яйця
|
2
|
шт
|
Борошно
|
4
|
ст.ложки
|
Масло
|
50
|
г
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Набір прянощів: лавровий лист, перці горошком, гвоздика, тощо...
|
-
|
до смаку
|
Олія для смаження
|
-
|
за потребою
|
■ Для грибної начинки:
|
-
|
-
|
Гриби смажені
|
100
|
г
|
Цибуля
|
1
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень кропу, петрушки, коріандру...
|
1
|
пучок
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
■ Для сирної начинки:
|
-
|
-
|
Сир кисломолочний
|
100
|
г
|
Цибуля
|
1
|
шт
|
Часник
|
1
|
головка
|
Зелень кропу, петрушки, коріандру...
|
1
|
пучок
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
■ Приготування картопляників:
|
|
|
|
●
|
Поки варитиметься картопля, приготувати начинку (дивіться розділ нижче: Приготування начинки).
|
■
|
Приготування картопляного тіста:
|
1
|
Картоплю помити, почистити, розрізати на четвертинки, покласти в каструлю, залити окропом, щоб вода лише ледь покривала картоплю, посолити, добавити прянощі і відварити до готовності (ледь розваристого стану).
|
2
|
Картоплю дістати шумівкою з каструлі, уникаючи прянощів, узвар злити крізь сито в окремий посуд.
|
3
| Картоплю знову покласти в каструлю, добавити масло і потовкти до однорідної маси.
|
4
|
Потовчену картоплю охолодити до кімнатної температури, регулярно помішуючи, щоб не утворювалась скоринка.
|
5
|
В картопляну м'ячку добавити яйця, до смаку посолити і гарно вимішати.
|
6
|
Додати борошно і вимішати в однорідне тісто.
|
■
|
Приготування грибної начинки:
|
1
|
Гриби нарізати невеличкими кубиками і обсмажити в олії на сильному вогні протягом декількох хвилин.
|
2
|
Дати смаженим грибам трохи охолонути і подрібнити великим ножем на кухонній дошці до майже пастоподібного стану.
|
3
|
Зелень помити, часник та цибулю почистити, все подрібнити, добавити до грибів, притрусити до смаку чорним перцем, посолити і все вимішати.
|
■
|
Приготування сирної начинки:
|
1
|
Сир розім’яти виделкою до однорідної, м’якої маси.
|
2
|
Зелень помити, часник та цибулю почистити, все подрібнити, добавити до сиру, притрусити до смаку чорним меленим перцем, посолити і вимішати до однорідної маси.
|
■ Формування і смаження картопляників
|
|
|
|
■
|
Формування і смаження картопляників:
|
1
|
Борошно насипати на широку тарілку.
|
2
|
Столовою ложкою, змоченою у борошні, покласти на борошно картопляне тісто, розпластати його ложкою, утворивши оладок, викласти на нього чайну ложку начинки, притрусити меленим чорним перцем, закрити начинку в тісті і сформувати видовжені пиріжки по кількості, скільки вміщається за один раз на сковорідку (3-4 штуки).
|
3
|
Обсмажити з обох боків в олії на розігрітій сковорідці на середньому вогні до рум’яного кольору.
|
4
|
Поки смажиться перша порція картопляників, сформувати наступну.
|
5
|
Картопляники подавати гарячими, поливаючи страву сметаною, або ж Сметанно-часниковим соусом.
|
N.B.
●
|
Відварюючи картоплю на картопляне тісто, варто додати в каструлю лавровий лист, набір перців горошком, гвоздику, тощо, декілька ягід чорносливу, цілу цибулину, часничину, почищену цілу або розрізану на великі шматки морквину, корінь петрушки, цілий листок капусти... Тобто, картопля варитиметься в узварі, вбираючи в себе додаткові смакові відтінки, а ви отримаєте ще й чудовий овочевий узвар. Відварену картоплю дістати шумівкою з узвару, а отриманий узвар можна просто випити або використати в приготуванні якоїсь іншої страви.
|
●
|
Картоплю для смажених картопляників можна відварити в лушпинні і почистити, як зазначено в рецепті
Картопля відварена в лушпинні
.
|
●
|
В начинку можна класти багато чого, в залежності від фантазії: тушковану капусту, зелену цибулю з вареними яйцями, просто посічену зелень, фарш з відвареного м’яса, гриби, сир тощо...
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар