понеділок, 3 лютого 2020 р.

Potato Pancakes Stuffed with Mushrooms and Cheese

Картопляники смажені з грибною або сирною начинкою
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Картопляники – це одна з найсмачніших страв, які можна зготувати з картоплі.

В них поєднуються ніжність картопляної м'ячки, яка ховається під рум'яною скоринкою, а всередині  ароматна, соковита і смачна начинка...

Гриби та сир слугують чудовою начинкою до картопляників.

При цьому, можна брати будь-який сир як гострий, так і солодкий, як м’який, так і твердий... Він може бути тертим, подрібненим або нарізаним... і щоразу, це буде новий, характерний смак картопляників.

Кожен вид грибів також вносить до страви свою, особливу смакову нотку...

Білий гриб, боровик, маслюк, зонтик, опеньок, дощовик, кожен з цих грибів має характерний смак, який не сплутаєш з жодним іншим смаком.

Наприклад, гриб зонтик нагадує своїм смаком і запахом курятину, дощовик нагадує свіже сало, маслюк і опеньок нагадують лише самих себе, тому що мають лише їм властивий аромат і смак.

Смажені картопляники відрізняються смаком від печених, про які йде мова в рецепті «Картопляники печені», але страва залишається все такою ж смачною і вишуканою...

Час підготовки:
40 хв
Розділ:
Страви з картоплі; Картопля
Час приготування:
20 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
10-12 штук

■ Інгредієнти для приготування смажених картопляників з начинкою


Інгредієнти
Кількість
Од вим
■ Для тіста:
-
-
Картопля
1
кг
Яйця
2
шт
Борошно
4
ст.ложки
Масло
50
г
Сіль
-
до смаку
Набір прянощів: лавровий лист, перці горошком, гвоздика, тощо...
-
до смаку
Олія для смаження
-
за потребою
■ Для грибної начинки:
-
-
Гриби смажені
100
г
Цибуля
1
шт
Часник
1
головка
Зелень кропу, петрушки, коріандру...
1
пучок
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
■ Для сирної начинки:
-
-
Сир кисломолочний
100
г
Цибуля
1
шт
Часник
1
головка
Зелень кропу, петрушки, коріандру...
1
пучок
Сіль
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку

■ Приготування картопляників:


Поки варитиметься картопля, приготувати начинку (дивіться розділ нижче: Приготування начинки).
Приготування картопляного тіста:
1
Картоплю помити, почистити, розрізати на четвертинки, покласти в каструлю, залити окропом, щоб вода лише ледь покривала картоплю, посолити, добавити прянощі і відварити до готовності (ледь розваристого стану).
2
Картоплю дістати шумівкою з каструлі, уникаючи прянощів, узвар злити крізь сито в окремий посуд.
3
Картоплю знову покласти в каструлю, добавити масло і потовкти до однорідної маси.
4
Потовчену картоплю охолодити до кімнатної температури, регулярно помішуючи, щоб не утворювалась скоринка.
5
В картопляну м'ячку добавити яйця, до смаку посолити і гарно вимішати.
6
Додати борошно і вимішати в однорідне тісто.

Приготування грибної начинки:
1
Гриби нарізати невеличкими кубиками і обсмажити в олії на сильному вогні протягом декількох хвилин.
2
Дати смаженим грибам трохи охолонути і подрібнити великим ножем на кухонній дошці до майже пастоподібного стану.
3
Зелень помити, часник та цибулю почистити, все подрібнити, добавити до грибів, притрусити до смаку чорним перцем, посолити і все вимішати.
Приготування сирної начинки:
1
Сир розім’яти виделкою до однорідної, м’якої маси.
2
Зелень помити, часник та цибулю почистити, все подрібнити, добавити до сиру, притрусити до смаку чорним меленим перцем, посолити і вимішати до однорідної маси.

■ Формування і смаження картопляників


Формування і смаження картопляників:
1
Борошно насипати на широку тарілку.
2
Столовою ложкою, змоченою у борошні, покласти на борошно картопляне тісто, розпластати його ложкою, утворивши оладок, викласти на нього чайну ложку начинки, притрусити меленим чорним перцем, закрити начинку в тісті і сформувати видовжені пиріжки по кількості, скільки вміщається за один раз на сковорідку (3-4 штуки).
3
Обсмажити з обох боків в олії на розігрітій сковорідці на середньому вогні до рум’яного кольору.
4
Поки смажиться перша порція картопляників, сформувати наступну.
5
Картопляники подавати гарячими, поливаючи страву сметаною, або ж Сметанно-часниковим соусом.


N.B.
Відварюючи картоплю на картопляне тісто, варто додати в каструлю лавровий лист, набір перців горошком, гвоздику, тощо, декілька ягід чорносливу, цілу цибулину, часничину, почищену цілу або розрізану на великі шматки морквину, корінь петрушки, цілий листок капусти... Тобто, картопля варитиметься в узварі, вбираючи в себе додаткові смакові відтінки, а ви отримаєте ще й чудовий овочевий узвар. Відварену картоплю дістати шумівкою з узвару, а отриманий узвар можна просто випити або використати в приготуванні якоїсь іншої страви.
Картоплю для смажених картопляників можна відварити в лушпинні і почистити, як зазначено в рецепті Картопля відварена в лушпинні .
В начинку можна класти багато чого, в залежності від фантазії: тушковану капусту, зелену цибулю з вареними яйцями, просто посічену зелень, фарш з відвареного м’яса, гриби, сир тощо...


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар