Цибуляники
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Цибуляники є беззаперечним підтвердженням високого статусу цибулі на кухні, як і того, що цибуля може бути не лише потужною пряною масовкою у будь-якій страві, а й зіграти роль головної героїні в окремому кулінарному творінні!..
|
Довершує ж цибуляники овочева підлива: цибуля, морква, корінь петрушки, селери, за бажанням – свіжі або морожені гриби, і звичайно ж – прянощі.
Чи не чудовий супровід до цибуляників, та й до будь-якої іншої подібної страви? |
|
|
А ще одним підтвердженням того, що цибуля може виступати в ролі окремої страви є Цибуляний пиріг, рецепт якого ви знайдте в Cookery Travel.
|
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Час смаження:
|
по 3 хвилини з кожного боку
|
Країна:
|
Україна
|
Час тушкування:
|
45-50 хвилин
|
К-сть порцій:
|
12 оладків
|
■ Інгредієнти для приготування цибуляників
Інгредієнти для цибуляних оладків
|
Інгредієнти для овочевої підливи
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для оладків:
| ||
Цибуля
|
500
|
г
|
Борошно
|
3
|
ст.ложки
|
Яйця
|
3
|
шт
|
Прянощі мелені: перці, пряні трави, тощо…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Жир для смаження: сало / смалець / масло пряжене / олія
|
-
|
за потреби
|
Для підливи:
| ||
Цибуля
|
1
|
шт
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Корінь петрушки
|
1
|
шт
|
Селера
|
100
|
г
|
Сметана
|
1/2-3/4
|
склянки
|
Приправа Чортополох / Помідори терті
|
1/2
|
склянки
|
Часник
|
1
|
головка
|
Масло свіже / Пряжене масло / Олія для смаження
|
2
|
ст.ложки
|
■ Порядок приготування цибуляників
■ Смаження цибуляників
|
|
|
|
|
|
●
|
Для пришвидшення підготовчого процесу зберіть всі необхідні складники та попередньо обробіть їх як для цибуляників, так і для підливи.
|
1
|
Цибулю почистити, нашаткувати та подрібнити, посолити і залишити на декілька хвилин просолюватися.
|
●
|
Поки просолюється цибуля, підготувати овочі для підливи (дивіться розділ нижче).
|
2
|
Додати до цибулі яйця, борошно, прянощі і вимішати до однорідної маси.
|
●
|
Сковорідку розігріти на середньому вогні і змастити шматочком сала або іншим жиром. Не варто смажити оладки в жирі, а лише на змащеній сковороді, щоб вони запікались. Таким чином страва виходить легкою.
|
3
|
Викласти на розігріту і змащену сковорідку 3 ст.ложки цибуляного замісу на відстані один від одного і запекти на середньому вогні протягом 3 хвилин до золотавої скорини.
|
4
|
Перевернути оладки на інший бік і знову запекти протягом 3 хвилин до золотавої скорини.
|
5
|
Висмажити таким чином весь заміс.
|
●
|
Цибуляники готові до подальшого тушкування. Для цього, потрібно підготувати підливу.
|
|
|
■ Приготування овочевої підливи
|
|
|
|
|
|
●
|
Поки просолюється цибуля, підготувати овочі для підливи.
|
1
|
Цибулину, морквину, петрушку, селеру і часник почистити.
|
2
|
Цибулю нашаткувати, коренеплоди натерти на грубій тертці. Часник посікти. Якщо ви використовуєте також і гриби, то гриби подрібнити.
|
●
|
Овочі можна відставити і перейти до смаження оладків, після чого повернутись до приготування підливи.
|
3
|
Цибулю й коренеплоди, помішуючи, припустити на сильному вогні до розм’якшення. Якщо ви використовуєте також і гриби, то додати до злегка припущених овочів гриби і просмажити все разом ще 1-2 хвилини до розм’якшення.
|
4
|
Помідори натерти на тертці і додати до овочів, додати також сметану, посолити, поперчити і помішуючи протушкувати 1 хвилину на сильному вогні.
- Замість помідора до підливи чудово підійде Приправа Чортополох. |
5
|
Часник розплескати лезом ножа, посікти і додати до підливи.
|
6
|
Занурити цибуляники в овочеву підливу, довести до кипіння, накрити покришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом 45-50 хвилин.
|
●
|
Страва смакує гарячою як самостійно, так і у супроводі гарніру з картоплі, овочів, солінь!
|
|
|
N.B.
●
|
Цибуляники, як і Цибуляний пиріг – це чудова можливість врятувати ваші запаси цибулі, які немилосердно починають проростати в другій половині зими...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Цибуляники з овочевим гарніром, наприклад, з смаженою картоплею, і соліннями утворюють чудову комплексну страву, достатню для гарного, ситного обіду, який не лише насичує, а й дарує естетичне задоволення своїми яскравими кольорами.
|
|
|
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар