неділю, 21 січня 2024 р.

Onion Fritters

Цибуляники
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Цибуляники є беззаперечним підтвердженням високого статусу цибулі на кухні, як і того, що цибуля може бути не лише потужною пряною масовкою у будь-якій страві, а й зіграти роль головної героїні в окремому кулінарному творінні!..

Довершує ж цибуляники овочева підлива: цибуля, морква, корінь петрушки, селери, за бажанням – свіжі або морожені гриби, і звичайно ж – прянощі.

Чи не чудовий супровід до цибуляників, та й до будь-якої іншої подібної страви?


А ще одним підтвердженням того, що цибуля може виступати в ролі окремої страви є Цибуляний пиріг, рецепт якого ви знайдте в Cookery Travel.


Розділ:
Страви з овочів
Час підготовки:
20 хвилин
Час смаження:
по 3 хвилини з кожного боку
Країна:
Україна
Час тушкування:
45-50 хвилин
К-сть порцій:
12 оладків

■ Інгредієнти для приготування цибуляників


Інгредієнти для цибуляних оладків


Інгредієнти для овочевої підливи

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для оладків:
Цибуля
500
г
Борошно
3
ст.ложки
Яйця
3
шт
Прянощі мелені: перці, пряні трави, тощо…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Жир для смаження: сало / смалець / масло пряжене / олія
-
за потреби
Для підливи:
Цибуля
1
шт
Морква середнього розміру
1
шт
Корінь петрушки
1
шт
Селера
100
г
Сметана
1/2-3/4
склянки
Приправа Чортополох / Помідори терті
1/2
склянки
Часник
1
головка
Масло свіже / Пряжене масло / Олія для смаження
2
ст.ложки

■ Порядок приготування цибуляників

■ Смаження цибуляників



Для пришвидшення підготовчого процесу зберіть всі необхідні складники та попередньо обробіть їх як для цибуляників, так і для підливи.
1
Цибулю почистити, нашаткувати та подрібнити, посолити і залишити на декілька хвилин просолюватися.
Поки просолюється цибуля, підготувати овочі для підливи (дивіться розділ нижче).
2
Додати до цибулі яйця, борошно, прянощі і вимішати до однорідної маси.
Сковорідку розігріти на середньому вогні і змастити шматочком сала або іншим жиром. Не варто смажити оладки в жирі, а лише на змащеній сковороді, щоб вони запікались. Таким чином страва виходить легкою.
3
Викласти на розігріту і змащену сковорідку 3 ст.ложки цибуляного замісу на відстані один від одного і запекти на середньому вогні протягом 3 хвилин до золотавої скорини.
4
Перевернути оладки на інший бік і знову запекти протягом 3 хвилин до золотавої скорини.
5
Висмажити таким чином весь заміс.
Цибуляники готові до подальшого тушкування. Для цього, потрібно підготувати підливу.


■ Приготування овочевої підливи


Поки просолюється цибуля, підготувати овочі для підливи.
1
Цибулину, морквину, петрушку, селеру і часник почистити.
2
Цибулю нашаткувати, коренеплоди натерти на грубій тертці. Часник посікти. Якщо ви використовуєте також і гриби, то гриби подрібнити.
Овочі можна відставити і перейти до смаження оладків, після чого повернутись до приготування підливи.
3
Цибулю й коренеплоди, помішуючи, припустити на сильному вогні до розм’якшення. Якщо ви використовуєте також і гриби, то додати до злегка припущених овочів гриби і просмажити все разом ще 1-2 хвилини до розм’якшення.
4
Помідори натерти на тертці і додати до овочів, додати також сметану, посолити, поперчити і помішуючи протушкувати 1 хвилину на сильному вогні.
- Замість помідора до підливи чудово підійде Приправа Чортополох.
5
Часник розплескати лезом ножа, посікти і додати до підливи.
6
Занурити цибуляники в овочеву підливу, довести до кипіння, накрити покришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом 45-50 хвилин.
Страва смакує гарячою як самостійно, так і у супроводі гарніру з картоплі, овочів, солінь!


N.B.
Цибуляники, як і Цибуляний пиріг – це чудова можливість врятувати ваші запаси цибулі, які немилосердно починають проростати в другій половині зими...



Цибуляники з овочевим гарніром, наприклад, з смаженою картоплею, і соліннями утворюють чудову комплексну страву, достатню для гарного, ситного обіду, який не лише насичує, а й дарує естетичне задоволення своїми яскравими кольорами.



Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар