неділю, 28 січня 2024 р.

Pumpkin salad

Салат з гарбуза
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Покуштувавши салат з гарбуза, ви ще довго картатиметесь думкою, що стільки років проходячи повз базар, а то й пораючись на власному городі, ви нехтували такими простими місцевими продуктами, віддаючи перевагу незрозумілим заморським фруктам…

І дійсно, якщо не згадувати про вітамінну та мікробіотичну цінність салату з гарбуза, ви будете вражені вишуканістю смаку цієї страви.

До того ж, салат з свіжого гарбуза є чудовою вітамінною, зимовою стравою саме з місцевих продуктів: яблука, гарбуз, ягідний оцет, горіхи, сметана, мед – все дуже просто, гармонійно, смачно і корисно.

Збалансована страва по жирах, білках і вуглеводах з цілим набором необхідних нам в зимовий період вітамінів, макро- та мікроелементів, з біологічно активними сметаною та ягідним оцтом…

Саме тому, починаючи з листопада по лютий, хоча б раз на тиждень, не завадить готувати такий салат, а впереміжку з соліннями та іншими салатами, ваш харчовий раціон ще краще вписуватиметься в здорове харчування…

Розділ:
Салати
Час підготовки:
10 хвилин
Час приготування:
10 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції

■ Інгредієнти для приготування салату з гарбуза


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гарбуз (1 скибка)
250
г
Яблука (2 шт)
250
г
Горіхи волоські (6-7 шт)
30-40
г
Оцет фруктово-ягідний / Сік з лимона
-
до смаку
Мед
1
ст.ложка
Сметана
2-3
ст.ложки
Кориця мелена (за бажанням)
-
до смаку

■ Порядок приготування салату з гарбуза



1
Волоські горіхи трохи подрібнити, помішуючи, злегка обсмажити на сильному вогні до легкого аромату горіхів, коли вони почнуть ледь «потіти» від власної олії (в жодному разі не пересмажувати, а лише припустити для аромату й смаку) та розім’яти качалкою.
2
Гарбуз і яблука почистити і натерти на грубій тертці, додати розтерті горіхи, мед, сметану до смаку фруктово-ягідний оцет і все перемішати.

За відсутності ягідного оцту, ви можете взяти сік з лимона, але все ж таки, фруктово-ягідний оцет – це трохи інше…

Отже, посмакувавши гарбузовим салатом, ви насолодитесь ще однією родзинкою української кухні.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар