Салат з гарбуза
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Покуштувавши салат з гарбуза, ви ще довго картатиметесь думкою, що стільки років проходячи повз базар, а то й пораючись на власному городі, ви нехтували такими простими місцевими продуктами, віддаючи перевагу незрозумілим заморським фруктам…
|
І дійсно, якщо не згадувати про вітамінну та мікробіотичну цінність салату з гарбуза, ви будете вражені вишуканістю смаку цієї страви.
До того ж, салат з свіжого гарбуза є чудовою вітамінною, зимовою стравою саме з місцевих продуктів: яблука, гарбуз, ягідний оцет, горіхи, сметана, мед – все дуже просто, гармонійно, смачно і корисно.
Збалансована страва по жирах, білках і вуглеводах з цілим набором необхідних нам в зимовий період вітамінів, макро- та мікроелементів, з біологічно активними сметаною та ягідним оцтом… |
Саме тому, починаючи з листопада по лютий, хоча б раз на тиждень, не завадить готувати такий салат, а впереміжку з соліннями та іншими салатами, ваш харчовий раціон ще краще вписуватиметься в здорове харчування…
Розділ:
|
Салати
|
Час підготовки:
|
10 хвилин
|
Час приготування:
|
10 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування салату з гарбуза
|
|
|
|
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гарбуз (1 скибка)
|
250
|
г
|
Яблука (2 шт)
|
250
|
г
|
Горіхи волоські (6-7 шт)
|
30-40
|
г
|
Оцет фруктово-ягідний / Сік з лимона
|
-
|
до смаку
|
Мед
|
1
|
ст.ложка
|
Сметана
|
2-3
|
ст.ложки
|
Кориця мелена (за бажанням)
| -
|
до смаку
|
■ Порядок приготування салату з гарбуза
1
|
Волоські горіхи трохи подрібнити, помішуючи, злегка обсмажити на сильному вогні до легкого аромату горіхів, коли вони почнуть ледь «потіти» від власної олії (в жодному разі не пересмажувати, а лише припустити для аромату й смаку) та розім’яти качалкою.
|
2
|
Гарбуз і яблука почистити і натерти на грубій тертці, додати розтерті горіхи, мед, сметану до смаку фруктово-ягідний оцет і все перемішати.
|
За відсутності ягідного оцту, ви можете взяти сік з лимона, але все ж таки, фруктово-ягідний оцет – це трохи інше…
|
●
|
Отже, посмакувавши гарбузовим салатом, ви насолодитесь ще однією родзинкою української кухні.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар