понеділок, 15 січня 2024 р.

Sour Cream Mousse Pie

Пінник з сметаною
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Пінник з сметаною є ще одним чудом в родині пінників, в якому присутні всі складові десертної насолоди – в ньому і ніжність дотику, і вишуканість смаку, і звабливий аромат ванілі, і вершкова довершеність…

Надзвичайно проста страва, яка готується з мінімуму продуктів, але яка дозволяє менше ніж за годину доторкнутись до високої кухні і солодкого життя…


Розділ:
Солодкі страви
Час підготовки:
30 хвилин
Температура і
Час випікання:
200 °C
20 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційні форми для запікання
загальним об’ємом 1,9-2 л
К-сть порцій:
6 порцій

■ Інгредієнти для приготування пінника з сметаною


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сметана
500
мл
Яйця
6
шт
Цукор
150
г
Борошно
2
ст.ложки
Ваніль
-
до смаку

■ Порядок приготування пінника з сметаною


Жовтки відділити від білків


Розтерти з цукром до побіління


Добавити сметану


Увести порційно борошно


Білки збити в густу піну


Увести збиті білки в заміс


- Страва готується досить швидко, тому спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти та посуд.
- Для замісу вам буде необхідна миска об’ємом ≥3 л, для білків – ≥2 л.
- Жовтки краще розтирати невеличким віничком.
- Для білків краще взяти великий віничок.
- Збивання вручну швидше та якісніше, ніж використання міксера.
1
Жовтки відділити від білків і розтерти з 2/3 цукру до побіління в більшій мисці (~6-8 хв).
2
Додати до розтертих жовтків сметану, ваніль і збити в піну, додаючи в декілька прийомів борошно.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
3
Білки збити до густої піни з залишком цукру (7-10 хв) і обережно увести в сметанний заміс, перемішуючи знизу вгору.
4
Заміс викласти в посуд для запікання (залишати вгорі невеличкий вільний простір), поставити в розігріту до 250 °C духовку на середню полицю, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню.
Посуд з духовки гарячий, тому необхідно ставити його на підставку (наприклад, блюдце) і бути уважними, щоб не обпектися.



N.B.
Для страви підходить густа, домашня сметана!



Ніжна, пухка, зваблива страва з чарівним вершково-ванільним запахом та смаком:




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар