Пінник з сметаною
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Пінник з сметаною є ще одним чудом в родині пінників, в якому присутні всі складові десертної насолоди – в ньому і ніжність дотику, і вишуканість смаку, і звабливий аромат ванілі, і вершкова довершеність…
|
Надзвичайно проста страва, яка готується з мінімуму продуктів, але яка дозволяє менше ніж за годину доторкнутись до високої кухні і солодкого життя…
|
|
Розділ:
|
Солодкі страви
|
Час підготовки:
|
30 хвилин
|
Температура і
Час випікання: |
200 °C
20 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Порційні форми для запікання
загальним об’ємом 1,9-2 л |
К-сть порцій:
|
6 порцій
|
■ Інгредієнти для приготування пінника з сметаною
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Сметана
|
500
|
мл
|
Яйця
|
6
|
шт
|
Цукор
|
150
|
г
|
Борошно
|
2
|
ст.ложки
|
Ваніль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування пінника з сметаною
Жовтки відділити від білків | Розтерти з цукром до побіління |
Добавити сметану | Увести порційно борошно |
Білки збити в густу піну | Увести збиті білки в заміс |
|
|
●
|
- Страва готується досить швидко, тому спочатку підготуйте всі необхідні інгредієнти та посуд.
- Для замісу вам буде необхідна миска об’ємом ≥3 л, для білків – ≥2 л. - Жовтки краще розтирати невеличким віничком. - Для білків краще взяти великий віничок. - Збивання вручну швидше та якісніше, ніж використання міксера. |
1
|
Жовтки відділити від білків і розтерти з 2/3 цукру до побіління в більшій мисці (~6-8 хв).
|
2
|
Додати до розтертих жовтків сметану, ваніль і збити в піну, додаючи в декілька прийомів борошно.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °С.
|
3
|
Білки збити до густої піни з залишком цукру (7-10 хв) і обережно увести в сметанний заміс, перемішуючи знизу вгору.
|
4
|
Заміс викласти в посуд для запікання (залишати вгорі невеличкий вільний простір), поставити в розігріту до 250 °C духовку на середню полицю, стишити вогонь до 200 °С і випікати протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скорини. Слідкувати, щоб верх страви не підгорів.
|
●
|
Страва смакує гарячою, відразу ж з вогню.
|
●
|
Посуд з духовки гарячий, тому необхідно ставити його на підставку (наприклад, блюдце) і бути уважними, щоб не обпектися.
|
|
|
N.B.
●
|
Для страви підходить густа, домашня сметана!
|
|
|
Ніжна, пухка, зваблива страва з чарівним вершково-ванільним запахом та смаком:
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар