Пінник з печених овочів
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Якщо ви відчули смак страв з печених овочів, то пінник стане довершенням ваших кулінарних вражень.
І можна довго описувати всю смакову, нюхову та дотикову насолоду від страви, але зрозуміти й оцінити її можна лише зготувавши пінник… |
Можна запекти овочі і подати їх до столу, до смаку здобривши прянощами, підливою, приправою, тощо… і це буде смачно.
Можна зробити з печених овочів топтанку або смузі, і це також буде смачно…
Можна зробити з печених овочів топтанку або смузі, і це також буде смачно…
А якщо здійснити до вищезазначених приготувань ще одну кулінарну дію, додавши до топтанки або смузі збиті білки і запекти в печі, то вийде саме пінник – вишукана, дієтична страва високої української кухні.
|
Як запікати овочі ви можете прочитати в рецептах Овочі запечені в духовці та Овочі запечені на сковороді.
Для цього пінника підійде будь-який набір овочів, який є у вас під рукою. Бажано, щоб до страви входила картопля, яка надасть їй крохмалистості і вбере зайву вологу або ж можна використати панірувальні сухарі, як в рецепті Пінник з капусти.
Для цього пінника підійде будь-який набір овочів, який є у вас під рукою. Бажано, щоб до страви входила картопля, яка надасть їй крохмалистості і вбере зайву вологу або ж можна використати панірувальні сухарі, як в рецепті Пінник з капусти.
|
|
Час підготовки:
|
20 хвилин
|
Розділ:
|
Пінник; Запіканки
|
Температура і
Час запікання: |
200 °C
15-20 хв |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Порційний посуд для запікання (350-400 мл)
загальним об’ємом 1 л |
К-сть порцій:
|
3-4 порції
|
■ Інгредієнти для приготування пінника з печених овочів
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для пінника (як приклад):
|
-
|
-
|
Овочі печені: баклажан, кабачок, картопля, перець солодкий, цвітна капуста, цибуля… (в однаковій кількості)
|
500
|
г
|
Яйця
|
3-4
|
шт
|
Масло / Смалець
|
1
|
ст.ложка
|
Сухарі мелені (при потребі, якщо занадто рідкою буде суміш)
|
1/2
|
склянки
|
Паприка копчена мелена
|
-
|
до смаку
|
Перець чорний мелений
|
-
|
до смаку
|
Трави пряні мелені: кріп, петрушка, базилік, коріандр…
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
Для підливи:
|
-
|
-
|
Сметана / Сметанно-часниковий соус / будь-яка інша приправа
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування пінника з печених овочів
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Овочі помити, почистити, запекти в духовці або на сковороді під кришкою і охолодити.
|
2
|
Білки відділити від жовтків.
|
3
|
Жовтки розтерти з сіллю до побіління (3-5 хв).
|
4
|
Жовтки з овочами до смаку приправити сіллю та прянощами і збити все разом в блендері.
|
●
|
Повинна бути трохи рідкувата маса. Якщо ж суміш вийшла занадто рідка, добавити трохи панірувальних сухарів і вимішати.
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
|
5
|
Білки збити віничком до стійкої піни (~6 хв) і обережно перемішуючи знизу вгору, увести в овочеву суміш.
|
5
|
Посуд для запікання змастити маслом або смальцем.
|
6
|
Викласти суміш в посуд для запікання, поставити в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °C і запікати протягом 15-20 хвилин до золотавої скорини.
|
●
|
Слідкуйте, щоб верх пінника не пригорів, за звичай, достатньо 15 хвилин запікання!
|
●
|
Пінник подавати в посуді, в якому запікався.
|
●
|
Страва смакує гарячою, щойно з вогню!
|
●
|
При подачі, поливати пінник сметаною або на власний смак, будь-якою іншою приправою, і не забувайте про свіжі овочі!
|
N.B.
●
|
Якщо відразу всю страву не подужали, то після холодильника її можна спожити і холодною або ж розігріти в мікрохвильовці.
|
●
| |
●
|
Страва смакує трохи гострою і в міру пряною.
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар