понеділок, 25 вересня 2023 р.

Baked Vegetables Mouse Pie

Пінник з печених овочів
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Якщо ви відчули смак страв з печених овочів, то пінник стане довершенням ваших кулінарних вражень.

І можна довго описувати всю смакову, нюхову та дотикову насолоду від страви, але зрозуміти й оцінити її можна лише зготувавши пінник…

Можна запекти овочі і подати їх до столу, до смаку здобривши прянощами, підливою, приправою, тощо… і це буде смачно.

Можна зробити з печених овочів топтанку або смузі, і це також буде смачно…

А якщо здійснити до вищезазначених приготувань ще одну кулінарну дію, додавши до топтанки або смузі збиті білки і запекти в печі, то вийде саме пінник – вишукана, дієтична страва високої української кухні.

Як запікати овочі ви можете прочитати в рецептах Овочі запечені в духовці та Овочі запечені на сковороді.

Для цього пінника підійде будь-який набір овочів, який є у вас під рукою. Бажано, щоб до страви входила картопля, яка надасть їй крохмалистості і вбере зайву вологу або ж можна використати панірувальні сухарі, як в рецепті Пінник з капусти.


Час підготовки:
20 хвилин
Розділ:
Пінник; Запіканки
Температура і
Час запікання:
200 °C
15-20 хв
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційний посуд для запікання (350-400 мл)
загальним об’ємом 1 л
К-сть порцій:
3-4 порції

■ Інгредієнти для приготування пінника з печених овочів



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для пінника (як приклад):
-
-
Овочі печені: баклажан, кабачок, картопля, перець солодкий, 
цвітна капуста, цибуля… (в однаковій кількості)
500
г
Яйця
3-4
шт
Масло / Смалець
1
ст.ложка
Сухарі мелені (при потребі, якщо занадто рідкою буде суміш)
1/2
склянки
Паприка копчена мелена
-
до смаку
Перець чорний мелений
-
до смаку
Трави пряні мелені: кріп, петрушка, базилік, коріандр…
-
до смаку
Сіль
-
до смаку
Для підливи:
-
-
Сметана / Сметанно-часниковий соус / будь-яка інша приправа
-
до смаку

■ Порядок приготування пінника з печених овочів



1
Овочі помити, почистити, запекти в духовці або на сковороді під кришкою і охолодити.
2
Білки відділити від жовтків.
3
Жовтки розтерти з сіллю до побіління (3-5 хв).
4
Жовтки з овочами до смаку приправити сіллю та прянощами і збити все разом в блендері.
Повинна бути трохи рідкувата маса. Якщо ж суміш вийшла занадто рідка, добавити трохи панірувальних сухарів і вимішати.
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
5
Білки збити віничком до стійкої піни (~6 хв) і обережно перемішуючи знизу вгору, увести в овочеву суміш.
5
Посуд для запікання змастити маслом або смальцем.
6
Викласти суміш в посуд для запікання, поставити в розігріту до 250 °C духовку, стишити вогонь до 200 °C і запікати протягом 15-20 хвилин до золотавої скорини.
Слідкуйте, щоб верх пінника не пригорів, за звичай, достатньо 15 хвилин запікання!
Пінник подавати в посуді, в якому запікався.
Страва смакує гарячою, щойно з вогню!
При подачі, поливати пінник сметаною або на власний смак, будь-якою іншою приправою, і не забувайте про свіжі овочі!


N.B.
Якщо відразу всю страву не подужали, то після холодильника її можна спожити і холодною або ж розігріти в мікрохвильовці.
Особливо смачною страва виходить з качиними або індичими яйцями.
Страва смакує трохи гострою і в міру пряною.




Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар