Яйця запечені в сметані
|
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Ця страва ще раз підтверджує істину, що найпростіші страви – найсмачніші: яйце, сметана, до смаку солі та прянощів і на столі опиняється невеличкий кулінарний шедевр...
|
Також – це ще один доказ таємничих чар двох надзвичайно поширених в українській кухні продуктів – яєць та сметани!..
В качиному яйці жовток по об'єму більший за білок
| Важливо, не переварювати яйця
|
Страва смакує з свіжим хлібом або ж з грінками, або з вареними або печеними овочами, наприклад, з картоплею, кабаками, баклажанами, цвітною капустою, селерою, тощо...
Також, її можна запекти разом з цими ж овочами.
Також, її можна запекти разом з цими ж овочами.
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Страви з яєць; Яйця
|
Температура і
Час запікання: |
250 °C
15 хвилин |
Країна:
|
Україна
|
Необхідний посуд:
|
Порційні, мілкі форми
|
К-сть порцій:
|
2 порції
|
■ Інгредієнти для приготування запечених в сметані яєць
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Яйця
|
4
|
шт
|
Сметана
|
0,5
|
склянки
|
Зелень кропу, петрушки, кінзи, цибулі, базиліку, тощо…
|
1
|
пучок
|
Часник
|
3-4
|
зубки
|
Прянощі мелені
|
-
|
до смаку
|
Сіль
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування запечених в сметані яєць
|
|
|
|
Яйця можна порційно запекти разом з вареними овочами, наприклад, картоплею, цвітною капустою та сирими кабачком, баклажаном і цибулею.
|
|
●
|
Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
|
1
|
Яйця відварити протягом 6 хвилин, почистити і нарізати четвертинками або кружальцями.
|
2
|
Викласти яйця в форму для запікання, приперчити, посолити, залити сметаною і запекти при 250 °С протягом 10-15 хвилин.
|
3
|
При подачі, страву посипати посіченою з часником зеленню.
|
●
|
Страва смакує гарячою з грінками або з відвареними овочами.
|
Запечені в сметані яйця
| Яйця, запечені з сметаною і овочами
|
N.B.
●
|
Важливо, яйця не переварювати, щоб жовток залишався м’яким, ледь загуслим.
|
●
|
Страва з яйцями від різної птиці завжди матиме свої характерні особливості. Наприклад, запечені качині та гусячі яйця смакують більше за курячі.
|
●
|
Страву можна запекти і в мікрохвильовці протягом 5-10 хвилин.
|
●
|
Страва повинна бути до смаку гострою і пряною.
|
Страва смакує з свіжим хлібом або грінками, якими можна вимочувати вершкову юшку:
|
|
|
|
Запікши страву з вареними овочами, ви відразу ж отримуєте вже комплексну страву:
|
|
|
|
Запечене яйце
|
Картопля, баклажан, цибуля, кабак гармонійно супроводжують страву
|
Цвітна капуста також не зайва
|
І обов'язково притрусити страву зелленню з часником
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар