субота, 9 вересня 2023 р.

Sour Cream Baked Eggs

Яйця запечені в сметані
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ – Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Ця страва ще раз підтверджує істину, що найпростіші страви – найсмачніші: яйце, сметана, до смаку солі та прянощів і на столі опиняється невеличкий кулінарний шедевр...

Також – це ще один доказ таємничих чар двох надзвичайно поширених в українській кухні продуктів – яєць та сметани!..


Яйце куряче і качине
І необхідно нагадати, що яйця бувають не лише курячими, а й качиними, гусячими, індичими, тощо...

І щоразу, страва чудово смакує…, але якось інакше..., незвично…


В качиному яйці жовток по об'єму більший за білок

Важливо, не переварювати яйця

Страва смакує з свіжим хлібом або ж з грінками, або з вареними або печеними овочами, наприклад, з картоплею, кабаками, баклажанами, цвітною капустою, селерою, тощо...

Також, її можна запекти разом з цими ж овочами.

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з яєць; Яйця
Температура і
Час запікання:
250 °C
15 хвилин
Країна:
Україна
Необхідний посуд:
Порційні, мілкі форми
К-сть порцій:
2 порції

■ Інгредієнти для приготування запечених в сметані яєць



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйця
4
шт
Сметана
0,5
склянки
Зелень кропу, петрушки, кінзи, цибулі, базиліку, тощо…
1
пучок
Часник
3-4
зубки
Прянощі мелені
-
до смаку
Сіль
-
до смаку

■ Порядок приготування запечених в сметані яєць


Яйця можна порційно запекти разом з вареними овочами, наприклад, картоплею, цвітною капустою та сирими кабачком, баклажаном і цибулею.


Духовку увімкнути розігріватись до 250 °C.
1
Яйця відварити протягом 6 хвилин, почистити і нарізати четвертинками або кружальцями.
2
Викласти яйця в форму для запікання, приперчити, посолити, залити сметаною і запекти при 250 °С протягом 10-15 хвилин.
3
При подачі, страву посипати посіченою з часником зеленню.
Страва смакує гарячою з грінками або з відвареними овочами.


Запечені в сметані яйця

Яйця, запечені з сметаною і овочами

N.B.
Важливо, яйця не переварювати, щоб жовток залишався м’яким, ледь загуслим.
Страва з яйцями від різної птиці завжди матиме свої характерні особливості. Наприклад, запечені качині та гусячі яйця смакують більше за курячі.
Страву можна запекти і в мікрохвильовці протягом 5-10 хвилин.
Страва повинна бути до смаку гострою і пряною.


Страва смакує з свіжим хлібом або грінками, якими можна вимочувати вершкову юшку:
   


Запікши страву з вареними овочами, ви відразу ж отримуєте вже комплексну страву:



Запечене яйце


Картопля, баклажан, цибуля, кабак гармонійно супроводжують страву


Цвітна капуста також не зайва


І обов'язково притрусити страву зелленню з часником

Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блоґу лише з обов'язковою посилкою на блоґ - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар