понеділок, 28 серпня 2023 р.

Orange Kvass

Апельсиновий квас
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
 

Апельсиновий квас – чудовий біологічно активний тонізуючий напій, ще одна літня принада, яка окрім смакових відчуттів таїть в собі ще й певну користь…

Як і будь-який літній ягідний ферментований напій, апельсиновий квас чудово потамовує спрагу, одночасно збагачуючи наш організм вітамінами, біологічно активними елементами, зміцнюючи нашу імунну систему.


Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Напої; Квас
Час приготування + настоювання:
15 хвилин
Необхідний посуд:
Пляшки скляні товстостінні / пластикові
Час виброджування:
±7 днів
К-сть порцій на каструлю 6-7 л:
4-5 літрів


Товстостінні скляні або пластикові пляшки загальним об’ємом 4-5 л

■ Інгредієнти для приготування апельсинового квасу


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Апельсини
1
кг
Вода
5
л
Цукор
-
до смаку

■ Порядок приготування апельсинового квасу


Для приготування квасу вам потрібні будуть товстостінні скляні пляшки з міцним корком або пластикові пляшки (0,5-1,0-2,0 л) загальним об’ємом 4-5 л.
1
Поставити закип’ячуватись воду, і поки вода закипатиме, підготувати апельсини.
2
Апельсини розрізати навпіл і вичавити за допомогою сокочавилки для цитрусових сік.
3
Вичавки покласти у киплячу воду, довести до кипіння, проварити протягом 10 хвилин при помірному кипінні, процідти крізь сито і поставити на водяну баню для швидкого охолодження (поставити каструлю з узваром без кришки в широку миску з холодною водою).
4
Поки узвар охолоджується, вичавлений сік з м’якоттю протерти крізь сито.
5
Охолоджений узвар і сік змішати разом, до смаку заправити цукром і розмішати до повного розчинення цукру.
6
Пляшки наповнити підготовленою сумішшю, залишаючи вільне місце для газації, покласти в кожну пляшку цукор (1 ч.ложка / 1 літр) і поставити в темне місце при кімнатній температурі на ±7 днів (в залежності від температури, інших природних чинників, а також апельсини зброджуються трохи довше, ніж інші ягоди).
7
Через декілька днів, в горі пляшки почнуть утворюватись бульбашки, а пластикові пляшки набухнуть. Квас готовий.
8
Поставити пляшки в холодильник до повного охолодження.
В пляшках утворюється сильно газований напій, тому, не варто перетримувати пляшки при кімнатній температурі. Перед відкриттям пляшки, напій необхідно охолодити, можна навіть покласти пляшку на 15-20 хвилин в морозилку. Це убезпечить ваше довкілля від заливання таким смачним напоєм!
Квас не варто довго зберігати, навіть, у холодильнику. Краще, зробити новий. Тому що кожного дня, тиск у пляшках збільшується, і при відкорковуванні пляшки, в ній може залишитись квасу лише на дні, а весь інший буде довкола. Заходи безпеки такі ж, як і з ігристими винами!


N.B.
Коли ви зрізаєте цедру з апельсинів для кондитерських виробів або для апельсинового лікеру, то самі апельсини можна не лише з’їсти, але й зробити з них квас.
Апельсиновий квас є непоганим профілактичним засобом від малярії (вірніше – одним з комплексу засобів)! Перебуваючи в малярійних районах Африки та Азії, я майже щодня випивав з півлітри цього напою. А також, абхазька аджика, часник, цибуля, фізичні навантаження та незловживання кондиціонером убезпечили мене від небезпечного захворювання. Слава Богу, я не хворів жодного разу, хоча серед колег випадки були різні і з різними наслідками.


Смачного!

© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!

Немає коментарів:

Дописати коментар