Апельсиновий квас
|
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
|
Апельсиновий квас – чудовий біологічно активний тонізуючий напій, ще одна літня принада, яка окрім смакових відчуттів таїть в собі ще й певну користь…
|
Як і будь-який літній ягідний ферментований напій, апельсиновий квас чудово потамовує спрагу, одночасно збагачуючи наш організм вітамінами, біологічно активними елементами, зміцнюючи нашу імунну систему.
|
|
Час підготовки:
|
5 хвилин
|
Розділ:
|
Напої; Квас
|
Час приготування + настоювання:
|
15 хвилин
|
Необхідний посуд:
|
Пляшки скляні товстостінні / пластикові
|
Час виброджування:
|
±7 днів
|
К-сть порцій на каструлю 6-7 л:
|
4-5 літрів
|
Товстостінні скляні або пластикові пляшки загальним об’ємом 4-5 л
■ Інгредієнти для приготування апельсинового квасу
|
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Апельсини
|
1
|
кг
|
Вода
|
5
|
л
|
Цукор
|
-
|
до смаку
|
■ Порядок приготування апельсинового квасу
|
|
|
|
●
|
Для приготування квасу вам потрібні будуть товстостінні скляні пляшки з міцним корком або пластикові пляшки (0,5-1,0-2,0 л) загальним об’ємом 4-5 л.
|
1
|
Поставити закип’ячуватись воду, і поки вода закипатиме, підготувати апельсини.
|
2
|
Апельсини розрізати навпіл і вичавити за допомогою сокочавилки для цитрусових сік.
|
3
|
Вичавки покласти у киплячу воду, довести до кипіння, проварити протягом 10 хвилин при помірному кипінні, процідти крізь сито і поставити на водяну баню для швидкого охолодження (поставити каструлю з узваром без кришки в широку миску з холодною водою).
|
4
|
Поки узвар охолоджується, вичавлений сік з м’якоттю протерти крізь сито.
|
5
|
Охолоджений узвар і сік змішати разом, до смаку заправити цукром і розмішати до повного розчинення цукру.
|
6
|
Пляшки наповнити підготовленою сумішшю, залишаючи вільне місце для газації, покласти в кожну пляшку цукор (1 ч.ложка / 1 літр) і поставити в темне місце при кімнатній температурі на ±7 днів (в залежності від температури, інших природних чинників, а також апельсини зброджуються трохи довше, ніж інші ягоди).
|
7
|
Через декілька днів, в горі пляшки почнуть утворюватись бульбашки, а пластикові пляшки набухнуть. Квас готовий.
|
8
|
Поставити пляшки в холодильник до повного охолодження.
|
●
|
В пляшках утворюється сильно газований напій, тому, не варто перетримувати пляшки при кімнатній температурі. Перед відкриттям пляшки, напій необхідно охолодити, можна навіть покласти пляшку на 15-20 хвилин в морозилку. Це убезпечить ваше довкілля від заливання таким смачним напоєм!
|
●
|
Квас не варто довго зберігати, навіть, у холодильнику. Краще, зробити новий. Тому що кожного дня, тиск у пляшках збільшується, і при відкорковуванні пляшки, в ній може залишитись квасу лише на дні, а весь інший буде довкола. Заходи безпеки такі ж, як і з ігристими винами!
|
N.B.
●
|
Коли ви зрізаєте цедру з апельсинів для кондитерських виробів або для апельсинового лікеру, то самі апельсини можна не лише з’їсти, але й зробити з них квас.
|
●
|
Апельсиновий квас є непоганим профілактичним засобом від малярії (вірніше – одним з комплексу засобів)! Перебуваючи в малярійних районах Африки та Азії, я майже щодня випивав з півлітри цього напою. А також, абхазька аджика, часник, цибуля, фізичні навантаження та незловживання кондиціонером убезпечили мене від небезпечного захворювання. Слава Богу, я не хворів жодного разу, хоча серед колег випадки були різні і з різними наслідками.
|
|
|
|
|
Смачного!
© - Recipe by Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to CookeryTravel!
Немає коментарів:
Дописати коментар